icon

Prečo dávajú nepracujúce matky svoje deti do škôlky?

lenka567899
4. okt 2022

Prečo dávajú matky ktoré nechodia robiť svoje deti do škôlky? Ja mam známu ktorá má 3 ročnú dcéru a nepracuje živí ju manžel hovorí že dáva dieťa do škôlky aby si mohla dorobiť maturitu no ja neviem maturitu si mohla urobiť dávno už má 25 rokov 🤔🤔

Strana
z5
zuzuliennka1
5. okt 2022

@drahomirrra to akoze podla teba do skolky len jedinacikov?
a rodicia ktori maju viac deti, nech ostavaju doma? jedno dieta za druhym? a na taky hlupy napad si prisla sama? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

luscious
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
5. okt 2022

@lenka567899 pretože dieta ma rovnaké pravo navštevovať školu, momentalny status matky nie je rozhodujuci

luscious
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisaka
5. okt 2022

@luscious ty máš len predsudky, nič iné, ako polovica Slovenska, všetky deti ženiete na vysoké školy, len aby nejaké mali, nevadí, že nič nevedia, sú neschopné, nedokážu sformulovať súvislú vetu, nie to ešte text (viď mnohé príspevky na MK), sú absolutne nepoužiteľní pre život, ale hlavne, že sú to páni Ing.,Mgr….
Môj muž ma 3 ročné učilište, nikdy nemal potrebu urobiť si maturitu, nikdy v živote ju ani nepotreboval. Vybudoval 2 firmy od úplného základu, z toho jednu v zahraničí, kde sa presťahoval a nevedel ani ceknuť v cudzom jazyku. V určitom časovom obdobi zamestnával 10 ľudí, jeho firma ma dobré meno a zarába oveľa viac ako množstvo vysoškolakov, či ľudí s maturitou a takýchto šikovných ľudí poznám veľa.
100x radšej zamestnáva šikovných ľudí bez vzdelania ako grambľavych, čo si myslia, že pojedli všetkú múdrosť sveta, ale nemajú žiadne pracovné návyky a zaujíma ich len výška príjmu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sisaka
5. okt 2022

@zoro9836 čo viac mohol dosiahnuť? Stať sa multimilionarom? Lebo to tá vysoká škola garantuje. 🤦‍♀️
on k svojej práci žiadnu výšku nepotreboval, načo by si ju robil? Tu nikoho nejaké tituly nezaujímajú, remeslo MÁ zlaté dno, zvlášť v dnešnej dobe, keď sa nikomu nechce pracovať a všetci by len chceli sedieť pred obrazovkami a za čo najmenej námahy dostať čo najviac peňazí. Ak k svojej práci výšku nepotrebuješ nemá význam si ju robiť, jedine, že žiješ v postkomunistickej krajine, kde si ľudia zakladajú na tituloch a čakajú, že im diplom predloží aj murár či kadernička. Sú skratka ľudia, ktorí sa tým nepotrebujú oháňať, ale to vám ťažko vysvetlim, keďže viem, aké je nastavenie spoločnosti na Slovensku. Na Slovensku má už každý druhy nejakú vysokú školu, môžeš byt vyslovene tupý, už nejakú výšku zlátaš, vzdelanie na Slovensku úplne zdevalvovalo a mať vysokú školu absolútne nič neznamená. Viem, aký výkvet chodi na gymnáziá. Kým za mojich čias sme sa dostali len žiaci so samými jednotkami, pripadne pár dvojkami, teraz nie je problém tam prijať aj trojkárov, čo sa kedysi nedostali ani na priemyslovky, či obchodné akadémie. Vysokých škôl je pomaly ako miest, poberú bez prijímačiek kadekoho a s pomocou peňazí ľahko vyštudujú, o tom, ako sa dávajú písať za peniaze záverečné prace ani nehovorím. Hruza, ale hlavne, že je titul, dôkaz šikovnosti a cieľavedomosti 🤦‍♀️

luscious
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
sisaka
6. okt 2022

@luscious ja tu nič neškatuľkujem, snažila som sa poukázať na fakt, že na slovenských vysokých školách študuje kadekto a rozhodne by som z toho neurobila záver, že vysokoškolsky vzdelaní ľudia sú šikovnejší a úspešnejší. Ja toto kritérium nepoužívam pri hodnotení ľudí a ich schopností, ale nemám ani 20, ani 30, ani 40, takže čo to som už zažila, stretla množstvo ľudí s roznymi školami a nesúhlasím s tvojim výrokom

luscious
Autor odpoveď zmazal
sparkling
6. okt 2022

@sisaka vo vseobecnosti sa to da povedat tak, ze ak si niekto robi titul iba preto, aby mal titul a je mu jedno, z akej vysokej skoly ho má, tak áno, vzedy môžeš mať aj 4 školy a nepomôžeš si…. Úspešnosť človeka nezávisí od titulu, avšak šikovnému človeku môže titul veľmi pomôcť. Žial komu nie je zhora dané, vysoká škola mu nepomôže. Ale toto nie je o delení spoločnosti na vysokoškolsky vzdelaných slebo nevzdelaných. Je to o tom, akú profesiu si človek vyberie. Rovnako si vážim architekta a murára, obkladača, inštalatéra. Nevážim si ľudí, ktorí sú hlúpi, lajdáci, nerobia svoju prácu poriadne a narobia viac škody ako osohu a nechajú si za to zaplatiť. Na čo mi je vodár s vysokou školou, ked nevie urobit svoju prácu poriadne? To nie je o vzdelaní, ale o konkétnom človeku. A píšem to ako človek s VŠ vzdelaním 2. stupňa, technického smeru. Nemôžme byť všetci Ing. a Mgr. . Niekedy stačí, keď človek nemá v hlave nasr*****

Strana
z5