Prečo dcéra začala biť ľudí?
Ahojte, dcerka bude mat v lete 3r. a zrazu zacala len tak bit ludi,babku,dedka, ine deticky, aj hocikoho cudzieho...Ako jej to mam vysvetlit ze sa to nema? Skusam sa s nou rozpravat, ale moc ma zatial nepocuva....Je velmi temperamentna , obdobie vzdoru uz v plnom prude, ale zatial toto nikdy nerobila prave naopak bola velmi dobra k ostatnym hladkala deticky...Niekedy sa da urobit ze napr. niekde sme kde sa jej paci, tak jej poviem ze ideme prec ak niekoho este capne. ALe vacsinou sa to deje skor uz pri odchode napr. babky a dedka, alebo vo vytahu s cudzim clovekom, takze to si moc nepomozem. Ocenim hociake uzitocne rady.
Ako reaguje babka dedko keď ich vnučka udrie?
@pribinak babka bola smutná, povedala jej ze to sa nerobí...dedko podobne
Ja si myslím, že to je len jej emócia ktorú nevie spracovať. Myslím si, že keby to robila pri hraní alebo tak by to bol problém. Ale ak je to vyslovene len pri určitých situáciách, asi to bude len emócia, ktorú nevie spracovať.
A ďalšia vec, ja som presvedčená, že je to aj vekom... jednoducho tieto malé detičky aj keď rozumejú, ale konajú v danej sekunde...
Ja si myslím, že to je len jej emócia ktorú nevie spracovať. Myslím si, že keby to robila pri hraní alebo tak by to bol problém. Ale ak je to vyslovene len pri určitých situáciách, asi to bude len emócia, ktorú nevie spracovať.
A ďalšia vec, ja som presvedčená, že je to aj vekom... jednoducho tieto malé detičky aj keď rozumejú, ale konajú v danej sekunde...
@sophienikol aha akože je už taká rozblaznena ze proste nerozmýšľa čo robí...no aj tak je to veľmi zlé správanie a chcem aby to nerobila :(
Deti velmi nereaguju na vseobecne frazy typu: "sa nerobi", "sa neparti". Nechapu tomu. Nevedia kto je to ten "sa"
Hovor o sebe:
"Nechcem aby si to dieta udrela... nepaci sa mi ze si udrela to dieta". Tu dietatu jesne hovoris co od nej ocakavas. Ako si ty predstavujes vhodne vs. nevhodne spravanie.
Tiez si skus odsledovat preco to robi. Je to preto ze je nahnevana ze musi ist prec a tym capnutim vyjadruje hnev? Alebo ju babka a dedko ignoruju a tym capnutim ich provokuje aby si vynutila pozornost. Ked budes vediet pricinu, vysvetli ze capnutie je nevhodna reakcia a ponukni inu reakciu. "ked si nahnevana, udri do vankusa, nie mna"
Ale toto sa nevyriesi zo dna na den. Len vytrvaj a bud dosledna.
Ahoj, ako sa darí dcérke? Este to obdobie bitia trvá...? Lebo deti v tomto veku majú aj take ťažšie a náročnejšie obdobie... preto sa pýtam 😊
Ahoj, ako sa darí dcérke? Este to obdobie bitia trvá...? Lebo deti v tomto veku majú aj take ťažšie a náročnejšie obdobie... preto sa pýtam 😊
@sophienikol nie myslim ze to bola chvilkova zalezitost, uz nezvykne bit nikoho len tak...ak tak iba vynimocne sa stane.
@anonym_autor Akurát pred chvíľkou 🙂 som čítala niečo podobné na nete aj s celkom užitočnou radou od psychologičky. Pozri si, možno v niečom pomôže aj tebe:
https://www.postoj.sk/178836/ked-dcerke-povieme...
@anonym_autor Akurát pred chvíľkou 🙂 som čítala niečo podobné na nete aj s celkom užitočnou radou od psychologičky. Pozri si, možno v niečom pomôže aj tebe:
https://www.postoj.sk/178836/ked-dcerke-povieme...
@medea2003 prečítala som si to, u nás to aj funguje doma. Len v škôlke je obcas problém. Zvláštne je, že to nie je každodenné... ze on naozaj je dobrý mesiac a potom zrazu nejaká dotahovačka o hračku... napr tri dni po sebe má "zlé"

Ako reaguje babka dedko keď ich vnučka udrie?