icon

Prečo sa moje dieťa hanbí hrať s deťmi?

30. apr 2025

Ahojte prosim Vas baby moj syn bude mat styri roky a odmieta sa hrat s detmi akonahle dojdu deti kde je on odide alebo uteka za mnou vyrastie z toho?Pripadne ked su na ihrisku deti tak sedi pri mne na lavicke a ked ide niekto dospely tak by sa pod tricko napchal aj. Doma sa hra so sestrou alebo sam obcas s nami. Alebo to treba niako riesit? Rozmyslam aj ci to nieje aj tym ze nevie vyslovovat sykavky a r a niekedy jak madar doslova . Dakujem

vler
30. apr 2025

Chodi do skolky?

autor
30. apr 2025
@vler

Chodi do skolky?

@vler zatial este nie

michaella24
30. apr 2025

Aj môj je taký a chodí do škôlky. Tam mu tiež trvalo, kým sa zaradil medzi dedičky, najskôr len pozoroval a sedel na lavičke. Ale on je od narodenia taký ťažký introvert. Dodnes mu trvá aj dve hodiny, kým sa začne hrať s detičkami na návšteve - a to ich pozná od úplného bábätka. Keď sa niekto cudzí prihovorí, tak najradšej by sa pod zem zakopal 🤣 Doma sa mu inak ústa nezastavia, rapoce furt. No ale akonáhle niekto príde, koho aj pozná, tak to ide z neho ako z chlpatej deky. Mrzí ma to, ale rešpektujem to, ja som tiež veľká introvertka, tiež toho veľa nenahovorím.

parvinka0001
30. apr 2025

Moji tiež sú taký a to mám dvoch ako náhle sú cudzie deti nechcú ísť . Majú 6 a pol

hopatko
30. apr 2025

Pretoze stvorrocne dieta nema byt iba doma s mamou a ma byt dostatocne socializovane, v kolektive, napriklad na to sluzi aj zariadenie typu skolka... Nieco bude urcite aj jeho povahou. A kludne sa uz mozete objednat k logopedovi, su velmi dlhe cakacie doby, ma idealny vek aby s nim niekto pracoval.

terezkaarthuramax
30. apr 2025

Aj ja som bola take dieťa. Aj taka son. Napriklad nerada pred druhymi spievam. Rada som sa v detstve hrala sama napriklad na školu.. tiez som sa pred druhymi akoby hanbila. Hanbila som sa ist pre kamaratky ci ide von a tak. Aj dnes sa bojim ustne o nieco poprosit brata, radsej mu to napisem. Alebo kamaratov. Vzdy radsej pisem ako.hovorim

petronelag
30. apr 2025
@hopatko

Pretoze stvorrocne dieta nema byt iba doma s mamou a ma byt dostatocne socializovane, v kolektive, napriklad na to sluzi aj zariadenie typu skolka... Nieco bude urcite aj jeho povahou. A kludne sa uz mozete objednat k logopedovi, su velmi dlhe cakacie doby, ma idealny vek aby s nim niekto pracoval.

@hopatko Aj ja si myslím, že už by mal chodiť do škôlky aspoň na 4 hodiny a postupne sa socializovať.

tiika
30. apr 2025

Ako píšu, vyzerá, že je introvert. Asi na začiatku potrebuje viac času, chce pozorovať prostredie, okolie. Pre neho to nemusí byt žiadny problém, môže byt úplne spokojný. To skôr my očakávame iné správanie a myslíme si, že dieťa trpi. Skús si pozrieť nejakú knihu, či články, videá o introvertoch, nech lepšie chapes ich potrebam a naladis sa na neho.
Inak sa snaz byt v pohode, uvoľnene, neries, nenut, akceptuj. Ani nehovor, že sa hanbí, skôr potrebuje čas, teraz sa nechce hrať, rozprávať, možno neskôr.

autor
30. apr 2025

Dakujem baby naozaj ste ma ukludnili ja som v podstate taka ista tiez. Moj syn este nema styri roky zatial styri roky bude mat az v juli a nehovorim ze do skolky nepojde aj dcera chodi do skolky len som chcela vediet ci je to normalne ci je takychto deticiek viac a ci sa naozaj jedna o introverta lebo som citala ze jedna.

ivangeline
30. apr 2025

Proste je introvertný a radšej sa hra sám. Alebo je to len obdobie. ;D

autor
30. apr 2025
@ivangeline

Proste je introvertný a radšej sa hra sám. Alebo je to len obdobie. ;D

@ivangeline dakujem 😊 takyto je od narodenia aj u doktora ked bol babo tak ked nanho doktor pozrel tak hral "mrtveho chrobaka" az ked sme vysli z ambulancie tak uplne ozil 😀

balerina2025
30. apr 2025

nech sa paci, mas odpoved, nechodi do skolky. nie je dlhsie bez maminky

autor
30. apr 2025
@balerina2025

nech sa paci, mas odpoved, nechodi do skolky. nie je dlhsie bez maminky

@balerina2025 dakujem za nazor ale naozaj neviem co s tymto ma spolocne skolka kedze maly sa hanbi deti hanbi dospelych od narodenia a pritom chodime na ihrisko chodime na vylety chodime do herni s mladsou dcerou kazdy den do skolky chodime. Dcera taka nieje vobec ona sa hra s hocikym hocikde rozprava sa s dospelymi a do skolky chodi od styroch rokov tiez

balerina2025
1. máj 2025

mam to iste doma, skolkou sa to trocha zlepsilo ale stale sa hanbi. tak viem o com pises. od mala sa stranila deti ludi....