icon

Prečo v škôlke niekto neodzdraví?

31. mar 2025

Ahojte len taký výlev, nič viac....
Vojdem v škôlke do šatne, sedeli tam dve mamičky s deťmi... Vravím, dobré ránko. Nič.
Hlasnejšie vravím, dobré ránko!
A len ticho a nič
Potom sa ma moje dieťa pýta ,prečo ma neodzdravili...

autor
31. mar 2025

@777januska777 myslím si, že to bolo tým, že v tej šatni bolo ticho,neviem

alica110
31. mar 2025

Autorka ako vidíš, z ľudí sa stavajú teliatka. Načo zdraviť, poprosiť, poďakovať? Veď svet sa nezrúti, nie? 🫢

ktobytobolpovedal
31. mar 2025

Ja riesim to iste 😂😂😂😂 tak si ma potesila, ze nie som sama s tymto “problemom”… mna este strasne irituje, ze s malym vsatni, vojde otecko a ani buuu… najprv som vzdy ja slusne pozdravila, aj ked podla etiky by to malo byt na opak. Ak ma aj odzdravili, tak to bolo len take ze co otravujes 😀
Uz to neriesim. Telce 🤷‍♀️

autor
31. mar 2025

@alica110 poňala. Potom sa z takých žien stanú tetky a budú hovoriť na pubertiakov, že nepozdravil že ich to rodičia nenaučili

autor
31. mar 2025

@ktobytobolpovedal aký fajný nick 😃

777januska777
31. mar 2025

@bielasovicka zbytočná vec je to takto hrotit. Pre autorku je pozdrav dôležitý a potrebný, pre druhého nie. A predsa ten pozdrav ci nepozdrav nikoho neovplyvní.

ktobytobolpovedal
31. mar 2025

@777januska777 nemyslim, ze to niekto hroti. Pre mna je zaklad slusnosti pozdravit ked vojdem niekde, kde su ludia…ja sa vobec nad tym nezamyslam. Robim to automaticky, ci uz v skolke, v cakarni, v obchode. A vies co, ja sa aj sbskarovi co stoji vo dverach pozdravim…

vladimirakos556
31. mar 2025

Ja som introvert nenávidím ľudí stranim sa ich, ked vojdem do šatne zdravím potichu uz pri otváraní cize asi ma niekedy nepocut keďže som len na "polceste", vždy sa modlím aby tam nikto nebol nech sa nemusím s nikým baviť, a potom stretnem takú dôležitú fuchtlu ako ty ktorá si myslí o sebe ze je rit sveta a napriek tomu ze som prvá pozdravila (nehulakam na celú satnu lebo mi netreba pozornosť a byt dolezita) a tiež ma pozdravila 2x ale ja som ju odignorovala lebo vsak som pozdravila prvá a hlavne ze moje dieťa to počulo...takže ty si možno len nepočula, ak si bola zaujata sama sebou ze sa z teba niekto poserie...

autor
31. mar 2025

@vladimirakos556 jejda, kľud žena, kto ti dnes čo urobil? Si v poriadku?

777januska777
31. mar 2025

@ktobytobolpovedal ved to je dobre. Tebe to príde ako základ slušnosti a asi je to ako oficiálny základ slušnosti. Ale keď sa niekto nepozdravi alebo neodzdravi, nebudem sa pre to cítiť zle. To je ta zbytocnost, ze je to nejaký úkon, ktorý nevypoveda nič o nikom a predsa ho tak dokážeme riešiť.

ktobytobolpovedal
31. mar 2025

@777januska777 no podla mna to o cloveku vypoveda dost. Este aj ked ty pozdravis a z druhej strany len ticho… aj ked sa na teba ten clovek pozrie.. pre mna je to teliatko… aj ked neviem, lebo este aj ta krava zabuci, ked vojdes do kravina 😂

777januska777
31. mar 2025

@vladimirakos556 nemyslím si, ze autorka je dôležitá skôr by som povedala, ze je nesebavedoma a neista sama sebou, práve preto ju to tak dostalo.

mimka1402
31. mar 2025

Mne sa stávalo, že prišiel rodič supol dieťa a ani bu, ani mu.😀 Najlepšie bolo, keď prišli po dieťa. Zdravím a tiež nič a hlavne, že ich deti som cepovala, že treba zdraviť. Nuž asi začnem aj dospelých učiť základom slušného správania. 😁
A najviac bolo keď rodič vzal dieťa z triedy a ja som o tom nevedela / bola som pri druhom dieťati, počula som ze sa otvorili dvere.😀 ale logicky človek ráta ze sa niekto ozve (oni ma videli)😀

777januska777
31. mar 2025

@ktobytobolpovedal no vidíš a utvoris si nazor na človeka, ktorého nepoznáš, možno ti taky človek nezištne pomôže, ale ty si na neho urobíš názor, kvôli pozdravu.

prunee
31. mar 2025

Vysvetli dcerke, ze ludia su rozni, a ano, aj to, ze su nevychovani moze by dovod, ale aj xy inych... Nevies, ci maju ini ludia v hlave, preto to netreba brat nejako osobne.

autor
31. mar 2025

@777januska777 ale veď ty si teraz urobila to isté na mňa, zaškatulkovala si ma, že som nesebavedomá ale vôbec ma nepoznáš. Tak?

ktobytobolpovedal
31. mar 2025

@777januska777 prepac, ale tak sa teda na to vyprdnime. Neucme ani deti zakladom slusneho spravania… naco sa zdravit, dakovat 🤷‍♀️ prezitok nie?
Strasne sme sebestredny. Len ja ja ja…
Na nas uz len meteorit a nech vyvoj zacne odznovu…

danielahamar
31. mar 2025

@vladimirakos556 tiež som introvert, ale že potichu to je zlý argument. Proste sa ľudia prestali zdraviť

unicornlady
31. mar 2025

Pripomína mi to, ako kedysi dávno, keď som mala malú seternicu a učila som ju poďakovať. Tak jej mama (učiteľka ZŠ 1. stupeň) mi povedala, že ani niektorí dospelí nevedia poďakovať.
Akože fasa. A teda je to asi podľa nej v poriadku, že ani jej dieťa nemusí byť slušne vychované.

alica110
31. mar 2025

@777januska777 Toto nemá so sebavedomím nič spoločné, nesnaž sa az každú cenu obhajovať nevychovaných ľudí.

777januska777
31. mar 2025

Autorka áno mas pravdu, možno som ta zaskatulkovala, neviem nepoznám ťa, ale to nie je nadávka, ze poviem, že si nesebavedoma, skoro každý človek je v niečom nesebavedomi a ma v niečom problém. To nie je nejaký útok odomna.

777januska777
31. mar 2025

@ktobytobolpovedal sebestredne je trvať na tom q keď to človek nerobí je zlý. Pritom ako vravím je to hlúposť, ktorá o nikom nič nevypoveda.

kp7333
31. mar 2025

@777januska777 pozdravit a odzdravit sa je nielen prejav slusneho spravania, ale aj ucty a respektu k druhemu. A vela to o cloveku vypoveda. Rodic, ktoreho stretnem v satni, predsa nie je cudzi clovek. Nemusime viest zdvorilostne rozhovory o pocasi, ale pozdravit sa je to zakladne minimum. Ak ma neodzdravi, pomyslim si, ze je bud nevychovane teliatko alebo ma so mnou nejaky osobny problem. Ak sa ty nezdravis, vedies k tomu podvedome aj vlastne deti, co je vychovna chyba (ktorej sa zrejme dopustili aj tvoji rodicia, kedze ti pripada normalne sa nezdravit).

bielasovicka
31. mar 2025

@777januska777 to som ani nevedela, že sebavedomí ľudia,- ako ty, sú takto nevychovani. Hm🤔 lebo to co tu prezentujes, je totálna nevychovanost. A ľutujem ta, že ťa rodičia nenaučili ze sa treba pozdraviť. Mňa to učili od malička.

777januska777
31. mar 2025

@alica110 vidíš, ty pre teba človek co sa nepozdravi je automaticky nevychovany a pritom môže byť obrovské množstvo dovodov prečo to neurobil.

alica110
31. mar 2025

@777januska777 No aký dôvod, daj.

alica110
31. mar 2025

Máme v paneláku slepého človeka a aj ten zdraví, nevie síce koho, ale keď počuje zvuky, vždy pozdraví. Milý, usmievavý a slušný pán. No čakám na dovod prečo nepozdraviť.

ktobytobolpovedal
31. mar 2025

@777januska777 no jednoznacne to hlupost nie je, prepac, pre mna je hlupost obhajovat neslusnost

jaond19
31. mar 2025

Ja uz skrz toto nech kamkolvek vojdem zdravím bez toho aby som pozerala ci odzdravia alebo ci ma vobec zaregistrovali...

klaridka
31. mar 2025

Veľa rodičov nevie pozdraviť ani zamestnancov školy/škôlky... tak si vieš predstaviť, aké náročné je naučiť to deti.... ☹