Prečo v škôlke niekto neodzdraví?
Ahojte len taký výlev, nič viac....
Vojdem v škôlke do šatne, sedeli tam dve mamičky s deťmi... Vravím, dobré ránko. Nič.
Hlasnejšie vravím, dobré ránko!
A len ticho a nič
Potom sa ma moje dieťa pýta ,prečo ma neodzdravili...
@777januska777 (od)zdravenie nie je žiadna formalita, oficialita ani priorita. Je to elementárna slušnosť, ktorá nás odlišuje od zvierat rovnako ako napríklad to, že neprídeš a nevyseri*eš sa uprostred dvora, ale dôjdeš na záchod. A teba odlišujú od prirodzene intelignentého človeka 4 strany stupídnych argumentov🙄
U nás v škôlke,mamičky a detičky pozdravia
Ale po novom príslušníčky pani učiteľky už nie , stará komunistická škôlka 😆
Na mna sa nalepila taka nerest, ze zdravim len Dobryyy... Napr. sofera busu. Kde som tto vzala vsak slovo Den nie je tak dlhe😅ked niekoho pocujem zastebotat... Majte este pekny den, ci Pekny zvysok dna pride mi to ako zbytocne floskule🤣
Jezin, čo ta to tak zobralo. Ja sa zdravím, moje deti sa zdravia, ale aby som sa šla zrútiť z toho, že ma niekto neodzdravi? 😄 no je tam toho
nabuduce, ked pojdes okolo nich a tvoj syn al dcera ich pozdravi, povedz zlaticko tieto tety nezdravia.....
@ktobytobolpovedal toto sa mnoho krat deje, v sucasnosti ucitelka skor pozdravi dieta, ako dieta ju
@zuzana76 ano a je to smutne veru… ale teda uz sa prestavam cudovat…
@viestta tak co ja viem, mozno som taka. Netuším ako ma ľudia v reálnom živote berú. Zatiaľ mi to nik v realite nepovedal, že som arogantná. Ale možno aj som, to si často človek nemusí uvedomiť. Ja sama sa za arogantnu nepokladám, ale ako vieme človek sám o sebe môže mať skreslene predstavy. Ja sama si o sebe myslím, že kedysi som bola arogantná, lebo som bola taka tvrda a náročná na všetkých. A toto sa musí a tamto sa musí aj keď to boli fakt také drobnosti ako pozdrav ci vhodne oblečenie a podobne, dnes to neberiem ako povinnosti a dôležité veci, ktoré určujú zivot a kvalitu života a je to oveľa lepšie, lebo potom ma nehnevá ak sa mi niekto nepozdravi.
@777januska777 ja tiež nechapem, čo tak autorku pobúrilo na tom, že som jej neodzdravili dve ženy.
@777januska777 lenže ako sa ti nikto nepozdravi, keď ty aktívne nezdravis?
😉
@viestta a ešte ako sme prišli od pozdravu zo šatne v škôlke k podakovaniu? Ďakovať za to ak mne niekto pomôže je prejav mojej vďaky. To je zas úplne iné. Ja stále píšem o pozdrave. Slušne slová majú predsa svoj zmysel a podstatu. Ako píšem nemám rada neosobné prejavy, len preto aby boli, lebo sú slušne.
@777januska777 pretoze pozdravit, poprosit, podakovat su 3 zakladne a neoddelitelne veci, ktore by mal ovladat kazdy civilizovany clovek. Tri veci, ktore ucime uz male deti.
@jana_eyre_2 no niekedy sa pozdravim, napríklad aj u toho doktora sa väčšinou vždy pozdravím a sestrička alebo doktorka sa napriklad nie vždy pozdravia. Stačí ze riešia ešte niečo s pacientom predomnou alebo niečo dopĺňajú do karty. Alebo aj v obchode, keď sa niekedy pozdravím priamo predavačke, ale vidím, že je napríklad zamyslena alebo tak. Ide o to, ze pozdrav neriešim ako nejakú dôležitú súčasť interakcie a fakt neberiem ako problém ak sa mi nepozdravia.
Ja som asi old skul,ale ja vyzadujem,aby moje dietko zdravilo vzdy a vsade prve. A ziadne Ahoj ale Dobry den. Niektore mamky sice chcu,aby ich zdravil Ahoj, ja s tym nesuhlasim. Mna celkom "pobavi" ked ma 10rocne dieta pozdravi Ahoj😊 na margo dospelych, mna celkom irituje pozdrav Zdravim🫣😁 ja viem,to je uz na psychologa😀