icon

Prečo ženy odkladajú nástup detí do škôlky?

17. apr 2024

Cim to je, ze tolko zien odklada nastup dietata do skolky...Uz by si neviem co vymysleli, len aby dieta dali co najneskor do skolky. Ja viem, ze je vela zien, ktore daju dieta v tych 3 rokoch do skolky. Ale v poslednej dobe, vela matiek mi povie, ze este nie az po 4 rokoch. A dufaju, ze dostanu peniaze, ze ich dieta neprijmu do skolky, alebo priam hladaju diagnozy (nemyslim naozaj chore deticky), aby mali plateny rodicak aj do 6 rokov, alebo daju vypoved a najvyssiu podporu a byt doma s dietatom.

pukina
17. apr 2024

@aurora33
@drahomirrra a este tu ide o toxicite poucovat niekto, kto v kazdej vete pouzije vykricnik 😀

drahomirrra
17. apr 2024

@pukina Ale prosím ťa, takýchto tu už bolo 😀 😀 Pár semestrov z psychológie mám a keď je niečo až príliš dokonalé, niečo tam príliš smrdí.

aurora33
17. apr 2024

@drahomirrra tak vidis madam stíha všetko, aj dokonalo vyzerať aj mať dokonalú prácu, dokonale deti. A pozor, dokonca ani riaditeľka škôlky nezažila také dokonale dieťa 😀😀😀
Všade samé benefity 😀😀😀

aurora33
17. apr 2024

@pukina to aby si si uvedomila, ake dôležité vety píše a aby si im porozumela! 😂😂😂

qwert87
17. apr 2024

Ja som sa detom venovala maxinalne, ale ked nastupili do skolky, videla som ako ich to pohlo vpred. Naucili sa pracovat v kolektive, zvladat emocie, boli samostatnejsi. Rozšírila sa im slovna zasoba, stale nieco vyrábali, tvorili. Isli do skolky ako 4 rocny, 3 rocny a dcerka 2 mesiace pred 3 rokom. Ani jedno z nich mi neplakalo. Ale ja som ich na skolku pripravovala uz par mesiacov pred nastupom. Nemaju ziadnu ujmu a ani chori nebyvali skoro vobec. Castokrat je to pre deti skor minus ked nastupia do skolky neskor, ci až do predškolskej.

tessa2299
17. apr 2024

🍿🤣

drahomirrra
17. apr 2024

@aurora33 Tie perly vo fóre si zaslúžia printscreeny 😀 Za chvíľu budú premazané. Najmä tie o sexi nohách, sexi postave a sexi krivkách. Aké iné by si čakala? 90-60 by bolo príliš okaté, tak dala 93-65 😀 😀Historicky 1x na MK píšem, že chcem vidieť fotku.

luciaaaaa
17. apr 2024

Tolko zien nechce dat dieta do skolky? To je kolko "tolko"? skolky praskaju vo svikoch, dlhodobo ma slovensko podstav skolok, dopyt prevysuje ponuku. Aspon v mestach. Tak neviem, o com ty pises. Ze poznas 4 matky, co dieta nedali v 3 rokoch do skolky? Ci tu na MK sa obcas nejaka opyta, ako vydrbat so systemom? Ved to neodzrkadluje situaciu celej krajiny. Mnoho zien ide do prace po roku ci dvoch od porodu. Take nepoznas?

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2024

Ja teda vo svojom okoli nepoznam zenu, ktora by mala zdrave dieta a nedala by ho v 3 rokoch do skolky. Takze neviem, v akom prostredi sa autorka pohybuje. Skor zo vsetkych stran pocuvam o tom, ze je problem zohnat miesto v skolke. Autorka, mas k tomu aj nejake oficialne statistiky?

aurora33
17. apr 2024

@drahomirrra ako sa dostanem k jej diskusiám? Teda kde prispievala také perly?

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2024

@aurora33 je tu take, ze hladaj vo forach, tak tam vloz jej nick a pobavis sa.

aurora33
17. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl vdaka ♥️

lienka.7
17. apr 2024

Autorka, lebo chcú drepiet doma a brat prachy od statu tvariac sa, že sa starajú o dieta. Keď by bol RP 200€ ako predtým, neboj, inak by rozmýšľali. Teraz majú ísť do práce a dostať o 100€ viac? No jasne, ze radšej budí doma sedieť na prdeli👌

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2024

@aurora33 nemas za co😉

aurora33
17. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl večer si tie skvosty precitam :D

lienka.7
17. apr 2024

@drahomirrra tou Sorbonne si to zabila 👌🤣🤣🤣🤣

drahomirrra
17. apr 2024

@aurora33 Tento je tiež dobrý. 😀

simca06022011
17. apr 2024

za mna: pohodlnost, bojazlivost, a prehnana starostlivost? Kopa zien si mysli, ze ich pritomnost je pre dieta top. No nie je. vela deti sa nauci viac v skolke ako pri vlastnych mamach (cest vynimkam), ved drviva vacsina nevie dieta doma naucit jest, pit, odplienkovat v normalnom case, spravat sa medzi inymi detmi. ale zaroven si kopa mysli, ze maju doma genia, alebo naopak menej nadane dieta...
A potom pride do ksoly nieco urevane, nevychovane, stredobod pozornosti a sveta, alebo rychlo vymyslia par diagnoz. Za mna doma = dieta s vaznym zdravotnym problemom. Inak by som dieta o kolektiv neobrala. Ak je zly personal, treba riesit. Ak je zla skolka = treba vymenit. Ja som mala vzdy stastie a perfektne skolky (az na prve jasle a tam skoncial po 2tyzdnoch dcera, viac som ju tam nedala) pre dceru, ta to zboznovala a nelutujem nic. Ked som mala volnejsie nechala som si ju doma, ked nie nenechala. Ale zvacsa sa do kolektivu pytala aj sama. Su mamy co ani skolaka nepustia do skoly v prirode a prezivaju vsetko = s vyhovorkou, ze to dieta nezvladne bez mamy, ale opak je pravdou. Mama to nezvladne bez dietata. Potom staci povaha dietata, a uz nikam nebude chciet, nebude musiet... mam takeho napr. brata, na co by chodil do skolky, ked mama a babka ho poobskakovali :D a v skolke sa musel prisposobit a robit aj to co ine deti. Rovnaky ostal az do dospelosti. na co vylet, tabor = ved doma ma full servis a nemusi nic ine.
A potom je este jedna skupina, ktora dieta nevie umiestnit, lebo nie je miesto. A take co nepotrebuju pracovat = male percenticko a proste chcu byt doma a zaroven vedia zabezpecit dietatu aj dostatok stimulov a nieco ho naucit

aurora33
17. apr 2024

@drahomirrra 😂😂😂😂😂😃😃😃😂😂😂

kosicanka2018
17. apr 2024

@chodec15 klud a pohoda? Ty si nebol na materskej co? 😂

loolaa
17. apr 2024

@drahomirrra No vidíš, aj ja mám sexy nohy a nehanbím sa to napísať. A duševne som v poriadku 😁 Ty musíš byť strašne zakomplexovaná, keď máš ešte čas vyhľadávať príspevky iných žien.

hefo
17. apr 2024

@lienka.7 Však ale po 3 rokoch dieťaťa dostane RP len ak má dieťa nejaké zdravotné problémy, či?

drahomirrra
17. apr 2024

@loolaa V pohodičke, tiež máš všetko dokonalé? 90-60-90? Dokonalé dieťa? Dokonalú prácu? Komplimenty od každého muža, čo ide okolo? Dúfam, že hej.

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2024

@loolaa tak sa prejavuje zakomplexovanost, ze si pozries aj ine prispevky niekoho, kto ta nejakym sposobom zaujme? To fakt?

loolaa
17. apr 2024

@drahomirrra Komplimenty od mužov mám habadej, to áno, deti ešte nemám, prácu mám perfektnú, pre mňa určite. A život máš taký, aký si ho urobíš, môj je perfektný, niekedy zamračené, ale aj tak vždy nakoniec vyjde slniečko 🙂

drahomirrra
17. apr 2024

@loolaa Zakomplexovaná nie som, iba mám dnes voľno, bavím sa, takže pohodička 🙂 A jedna z mojich pozícii je analytik, je to moja pracovná deformácia, tak ak máš ešte niečo, zodpoviem. Zaujímavé je, že si tiež zaregistrovaná doslova od včera, keď si sa prišla zastať kolegyne. Duplicitný nick? VIeš, že na MK je to zakázané?

jamacka
17. apr 2024

Nechápem načo tu niekto rieši somariny,že prečo niekere matky chcú dat neskôr dieťa do škôlky. Tak asi chcú byť s ním čo najdlhšie a vychutnať si materskú pokiaľ sa len dá, čo si myslím,že je pekne,keď chce byť matka čo najdlhšie pri dieťatku
A niekere tu píšete,že vycuciavaju také ženy štát z peňazí. Ako to čo je za somarinu?Každá matka má na to narok,tak prečo to nevyužiť, pokiaľ sa matka stará dobre o dieťa a je z dobrej rodiny.Keby sa keresi baby radšej starali,že cigáni ako vyciciavaju štát z penazi.Dostatnu ešte aj byty,zničia ich a zas dostanú nové a všelijaké prídavky...radšej sa starajte o toto o neporiadnych cigánov vycuciavacich štát a nie o poriadnu matku ktorá chce byť dlhšie pri svojom dieťati

loolaa
17. apr 2024

@drahomirrra Čítala som to v pravidlách, ak budeš mať kľud na dušičke, určite ma nahlás, admin to porieši. Pekný deň 🙂

babulkomale
17. apr 2024

Lebo po 4.roku je idealny cas na nastup do skolky, presne ako sa pise v komentari od @matkahelka.
Ja som bola doma zadarmo, tak sa nikto nemusi zavzdusnovat, deti mi nevzali, su narodene jesen/zima. Cize az skoro v styroch, tak ci tak.

aurora33
17. apr 2024

@loolaa jezin, Ved to neber tak vážne 🙂 ešte chýbajú výkričníky a budeme si myslieť že si mumoftwo2