Predčasne narodené dieťa v škôlke
Zdravím vás žienky mám pár otázok na vás ako zvládate predčasne deti
Mám syna on je predčasne narodení narodil sa v 27 týždni ,zo zdravotnej stránky je v pohode na nijaké vyšetrenia nechodíme už ,akurát nevie rozprávať plynulo,na lokopediu sme nechodili dali sme prednosť škôlke ,keď že každý nám hovoril že škôlke sa naučí nie len rozprávať ale omnoho viac ,doma to snim máme také že X krát mu povieme nemôžeš prestaň nechaj ,alebo sa snim rozprávame a on nič ako keby nás iba počúval a nevnímal čo hovoríme ,do učenia niečoho je taký že buď alebo ,alebo rovno že nie ako keby nemal čas na to
A teraz sa nám stala taká vec že nastúpil do škôlky ,samozrejme že pri zápise sme o ňom povedali aký je a že nevie hovoriť ,no Bum prvý deň učiteľka že on nevie vystrihovať ani kruh vyfarbiť že by doma ho trebalo učiť Druhý deň že len plače že chce domov že sa nechce hrať že chodí stále cikať
Včera v škôlke nebol Dnes sme ho odniesli prišli a učiteľka vyšla ako keby ho už mala dosť a stim že ah mamička on nechce nič robiť ráno sa trošku pohral ja mu niečo hovorím on nič on má ignoruje kedy chce ma počúva kedy nechce. má nepočúva a a stále len domov ,a proste stále len moje dieťa a je ich tam 18 tak sme jej s manželom vysvetlili že Pani riaditeľka vedela čo berie do škôlky že je slabší do učenia do zapájania a druhá pani učiteľka že nevie ani čiarky písať a doraz dostanú pracovné zošity že on nevie ani trojuholníky koliesko atď ,no pochopíte ,,dieťa 3 deň v škôlke a má všetko vedieť a ďalšia vec že ...
@sidicek presne. Nechcú vidieť. Ja sama som tiež poukázala ohľadom jedného dieťaťa, že podľa mňa nepočuje dobre... "Nieeee, on je len taký salamista. On má svoju hlavu. On počuje len to čo potrebuje a chce, lebo taký je hyper geniálny....". 5r chalan. Samozrejme, že mal sluchovu vadu, ako sa ukázalo neskôr 🤦🏻♀️ keby rodičia neboli ublížení z toho, že sa im narodilo dieťatko s chorobou tak by chudák nemusel 5r trpieť. Si ani neviem predstaviť aké frustrujúce to musí byť keď netušiš čo od teba niekto chce a nedokážeš s tým nič urobiť lebo ťa jednoducho takto odignoruju...🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@michaela789 opakujem....čo novorodenecké screening,čo poradne ,čo ročne prehliadky to všetci lekári boli slepí a hluchí tiež?
@sidicek povedali to rodicom AŽ v skolke.
@natalka13 pozri mam osobnú skúsenosť, rodicom som to hovorila ja osobne, dieťa malo veľa znakov ,ale oni všetko vyvracali, negovali až v škôlke keď ho ucitelky odmietli brat mimo areál a tlačili na vyšetrenie, tak išli. Pred nami ( co sme im to vraveli) to tajili , úplne vytesnili naše predchádzajúce upozornenia, aj keď som sa doslova spýtala ci nemá PAS, a potom neskor ako novinku oznámili ,ze je tam PODOZRENIE.A uprimne sa čudovali ako to vieme? Proste vytesnili totálne všetky naše predchádzajúce upozornenia.
Ženy, mňa toto raz zabije. Pracovne. Ja nerozumiem, či ľudia žijú v jaskyniach a prvýkrát vyjdú z domu, keď dajú dieťa do MŠ, či žijú v nejakom sebaklame, čo je toto za dobu, čo sa týka ne/schopnosti detí a extrémne prekvapených rodičov.
Ja vidím na dieťatku doslova za 5 minút (stalo sa, že aj za 30 sekúnd, hluché dieťa! Povedali sme im to až my v Mš, nakoniec počulo na 10% a malo 4 roky!) že niečo nie je v poriadku a rodič to naozaj nevidí roky?
Je to z roka na rok horšie, predškoláci NEVEDIA ROZPRÁVAŤ. Keď sa mi dostanú do rúk besiedky, ktoré s deťmi robili učiteľky roky dozadu, tak úpadok je úplne zreteľný...
@nominativ to vies.. nove vychovne metody...
je to velmi smutne, lebo deti, prave v obdobi, ked sa im lahko uci, doslova su ako spongie, su zanedbavane, pripadne vedene k tomu "uzivat si detstvo" a neucit sa, maznat sa s rodicmi kldune aj do 10rokov (schvalne prehanam, ale staci pozriet na prvakov, a casto druhakov)

Logopédia nie je na učenie rozprávať, ale to, čo hovorí naučiť ho správne vyslovovať. Ak nerozpráva, je to vážna porucha nie pre logopéda, ale neurológa, psychiatra či psycholóoga.
@evkatk logoped učí aj rozprávať, logopeda navštevujú aj neverbálne deti....