Predstavuje neustále hovoriace dieťa normálne obdobie vývoja?
Dobrý večer, chcem sa spýtať ako to vnímate vy, či je to len obdobie. Moje dieťa, čochvíľa trojročné rozpráva ale že neprestajne. Odkedy sa zobudí, celý deň, aj sám pri hrách, v aute, či pri umývaní zubov. Zakončí to rozprávaním v posteli kedy už strácam nervy a zakričim nech je už ticho, že je tma, noc a treba spať. Viem že je to malé dieťa ale neviem či je to normálne. V aute tiež keď poviem že stačilo, musím sa sústrediť nech je chvíľu ticho tak vydrží 10 sekúnd. Buď sa niečo pýta, vyspevuje alebo len tak rozpráva, vkuse veta za vetou.. ide mi niekedy vybuchnúť hlava.
Nemám rada urozprávaných ľudí čo melú neprestajne a nikoho to už ani nezaujíma. Rada by som počula že z toho vyrastie. Dokonalé matky s trpezlivosťou na 100 bodov prosím neútočiť, som samoživiteľka a už nevládzem. Ďakujem
Nepotesim ta . Ja mam svoj vek a nevyrastla som😀ani moj syn😀😀😀😀obidvaja meleme stale . Ty si tichsi typ povedzme ako moja mama a tiez jej to lezie na nervy. Nuzzzz 😉😉vela trpezlivosti a neupozornuj a neokrikuj ho. Ani on na teba nekrici ze nerozpravas .
aj moja je taka ..usta sa jej nezavreli ...ale teraz uz vchadza do puberty takze uz nevykecava mne no kamoskam .. aj mi to obcas chyba
Buď vďačná za to, koľko rodičov autistov by všetko za to dali, aby ich dieťa začalo rozprávať. Buď rada, že je šťastný a zdravý.
Nerúhaj sa Bohu
@anonym_autor mam taku jednu dceru, uz dospelu, a stale je taka ukecana 😅
@anonym_autor náš 4r, rozpráva od rána do večera, snáď len vtedy keď papá nerozpráva, ešte aj keď je na zachode rozpráva, v aute no hocikde
Aj moj vkuse ide od rana😅
Asi budem za odluda, ale moj syn ma taku spoluziacku, ktora nonstop rozprava, este k tomu uplne kraviny a aby toho nebolo malo, tak takym pisklavym a akoby ublizenym hlasom....no ty kraso, pocujem ju 3 min.a uz mi ide hlava vybuchnut a citim, ako vo mne stupa nervozita. Dakujem Bohu, ze toto nemam doma. To si fakt neviem predstavit.
@anonym_autor mám to s dieťaťom. Má 8 a stále je to tak isto, len si človek zvykol
Vidím že to máte doma viaceré a asi to ostane povahou..
Neviem čo robiť, v poslednej dobe som nervózna už od rána ako začne.
Ahoj, autorka, mám podobne staré dieťa, tiež rozpráva a pýta sa veľmi veľa, no máš aj kúsok šťastia - náš nielen rozpráva, ale aj kričí, plače, vrieska, dupe, búcha takmer nonstop. Odkedy otvorí oči, dokým nezaspí.
Jej dones ju aspoň na mesiac ku mne na prazdniny.
Ahoj, autorka, mám podobne staré dieťa, tiež rozpráva a pýta sa veľmi veľa, no máš aj kúsok šťastia - náš nielen rozpráva, ale aj kričí, plače, vrieska, dupe, búcha takmer nonstop. Odkedy otvorí oči, dokým nezaspí.
@anonym_49ceef ďakujem, to ma nenapadlo. Kričí niekedy ale nedupe, nebúcha, hrá sa normálne len pri tom rozpráva či pýta sa neprestajne. Plač je keď som už veľmi nervózna, to viem že je len dôsledok mňa.
Vidím že to máte doma viaceré a asi to ostane povahou..
Neviem čo robiť, v poslednej dobe som nervózna už od rána ako začne.
@anonym_autor kúp si magne B6 a na večer si daj niečo prírodné na nervy, ak si v strese a už od rána vynervovana. Ja mám 14 ročného, ktorému sa huba nezavrela, odkedy sa naučil rozprávať. Do toho 12 ročnú uspievanu a 5 ročného dudroša ,😅🤣
No neviem, toto je priblem cloveka co vlastne problem nema... kolko rodin, kolko samoziviteliek ma deti, ktore su postihnute sposobom, ze nikdy nebudu rozpravat. Smiat sa a hrat... tak si pusti radio, odkyvaj a odpovedaj do vetra bez blizsieho skumania a nud rada, ze je zdravy
@anonym_autor 😃 ja mam 4 deti a to posledne najmensie 3 rocne melir najviac 🤭 este aj zo sna obcas 😃
@anonym_49ceef ďakujem, to ma nenapadlo. Kričí niekedy ale nedupe, nebúcha, hrá sa normálne len pri tom rozpráva či pýta sa neprestajne. Plač je keď som už veľmi nervózna, to viem že je len dôsledok mňa.
@anonym_autor budes len dobre jeb.nuta ked kricis na dieta len preto ze rozprava .
Chod k nejakemu psychologovi nech ta da dokopy . Si nanho sama a evidentne ti prepina zo situacie nie z toho ze chudak chlapcek chce rozpravat. Budes stara vykasle sa na teba a budes sama sediet ticho doma do konca zivota .
@anonym_autor budes len dobre jeb.nuta ked kricis na dieta len preto ze rozprava .
Chod k nejakemu psychologovi nech ta da dokopy . Si nanho sama a evidentne ti prepina zo situacie nie z toho ze chudak chlapcek chce rozpravat. Budes stara vykasle sa na teba a budes sama sediet ticho doma do konca zivota .
@anonym_7fc56a Anonym dobre si si uletel; nie každý človek je stavaný mentálne na to aby každý deň, celý deň počúval dieťa, detské úvahy a najlepšie keď sa dostanú do obdobia kedy majú zafixované jedno slovo alebo tému a celý deň vyspevujú “67”. Obmedzená slovná zásoba, obmedzené témy, opakovanie, neustále dopytovanie sa - do toho všetky ostatné starosti okolo domácnosti, to človeka vyčerpá. Nie všetci máme povahové dispozície učiteľky materskej školy. 🤣 Autorka, ak je extrovert/rozhovorený tak mu to pravdepodobne zostane ALE časom sa naučí že niektoré veci majú svoj čas a priestor a bude si to vedieť lepšie regulovať.
Syn rozpráva, už nie nonstop, má 9rokov, už niekedy premýšľa aj potichu. Ale keď je dlhšie ticho, znamená to chorobu, tak radšej nech rozpráva.

Preco vyrastie ? Nie kazdy z toho vyrastie... uvidis. Moj ma uz 10 a hlava mi ide prasknut vela krat tiez celi den. Vlastne on je hlavne velmi hlucny a myslime si ze uz mu to urcite ostane . Co uz