Príprava na prvý deň v škôlke
ahojte, ako ste na to pripravené? zakladám len takú voľnú diskusiu, kde ma zaujíma či ste v pohode, či máte trošku obavy (hlavne tie, ktorým ide dieťatko do škôlky prvý krát) a ešte otázka, nosí sa niečo na prvý deň učiteľkám?
Prvý deň asi skôr nie. "Nezaťažovať" učiteľky mini darčekmi. Prvý deň je to tam väčšinou o plači a chaose. Pre učiteľku je darček skôr to,že dieťa sa teší a neplače. Aj keď viem,že nie vždy to ide.
Prvý deň nikdy nič nenosime a keď mali deti ísť prvýkrát do škôlky vždy sme sa tešili aj my aj deti, nikdy neboli obavy a ani nemali prečo byť 😊
Kedze v nasej skolke nejaka zmysluplna oriprava(rozumej postupna adaptacia alebo aspon zoznamenie sa s prostredim a ucitelkami v pritomnosti rodica) dovolena nie je, tak som syna ako tak pripravovala na to doma, co cca budu robit, ako to tam cca bude vyzerat. Okrem toho pripraveni nie sme🫣 ja sa snazim byt vklude, bude ako bude. Ale ocakavam rev a strach
Ja sa teším veľmi a aj moje deti sa tešia. P.s. teším sa určite viac ako ony
Ja mám celkom stres ako to bude prvý deň prebiehať, tiež máme škôlku kde proste dieťa príde a hotovo, informácie sme zatiaľ žiadne nedostali. Dcéra chodí na krúžky, opísala som jej to teda ako dlhší "krúžok". Bude chodiť na 4 hodiny tento rok tak snáď to zvládne bez plaču. Viac sa asi bojím ja ako ona 😂😂😂.
@anonym_autor ja budem v pondelok rano po 12h nocnej sluzbe, odvediem dieta a po fakt dlhych mesiacoch sa prvy raz po praci vyspim. Takze ja sa tesim :D syn to tam nejak 4 dni zvladne a ideme na dovolenku. Stres a zhon odsuvame na polku septembra 🙂
tesim sa, ze som sa konecne dnes dozvedela do ktorej ide dieta triedy a strasne ma potesila informacia, ze do skolky netreba nosit obliecky a uteraciky, co je u nas novinka, len si treba pripravit 30 eur na pol rok poplatok za pranie. akoze mozno je to dobre z hygienickeho hladiska, ale vobec neviem kedy sa to prejednalo s rodicmi, ze dojde k takejto zmene. este, ze som tento rok nic nedokupovala.
Takze nič nenosite ženy? Ja som rozmýšľala aspoň nejakú drobnosť ale teraz ste ma zneistili🤣
My nosime. Aj na zaciatku aj na konci. Osobne nepoznam nikoho, kto by nenosil. To si len tu na MK precitala. Aj starsi syn nosi do skoly
My nosime. Aj na zaciatku aj na konci. Osobne nepoznam nikoho, kto by nenosil. To si len tu na MK precitala. Aj starsi syn nosi do skoly
@ktobytobolpovedal Nechávate pre obe pani učiteľky darček ráno?
Takze nič nenosite ženy? Ja som rozmýšľala aspoň nejakú drobnosť ale teraz ste ma zneistili🤣
@lucia13022023 ja donesiem teda dcerka malu kvetinku. Taku nejaku v kvetinaci pri vstupe do lidla jak vojdes tam to mavaju
@anonym_autor Idú mi do škôlky 1x, dve deti naraz. Mali sme neformálne rodičovské, zatiaľ sme kúpili, čo treba. Sama riaditeľka povedala, aby sme v pondelok nenosili žiadne kvetiny, tak neviem. Obavy mám, hlavne o mladší kus. Ale samozrejme, v pondelok sa pokúsim zahrať hrdinku.
@ktobytobolpovedal Nechávate pre obe pani učiteľky darček ráno?
@tamitamitami ano. Rano pre obe 🙂
@anonym_autor pripraveni sme, verim tomu. Nove papucky, pyzamka, flase na vodu, darceky pre pani ucitelky... Nahradne oblecenie, keby prislo k nejakej nehode. U nas sa nosia aj papierove vrecovky a vlhceny toaletny papier. Deti poucene... Tak verim, ze sa to zaobide bez placu🙏. Nastupujem v novej praci, tak budem dost nervozna aj bez toho.
@anonym_autor Idú mi do škôlky 1x, dve deti naraz. Mali sme neformálne rodičovské, zatiaľ sme kúpili, čo treba. Sama riaditeľka povedala, aby sme v pondelok nenosili žiadne kvetiny, tak neviem. Obavy mám, hlavne o mladší kus. Ale samozrejme, v pondelok sa pokúsim zahrať hrdinku.
@anonym_bdf17c u nas rovnako... Ale teda my nesieme bonbonieru. Kvety urcite nebudem vlacit.
Aj ja som kúpila malé bonboniery a ak dostanem v nedeľu kvety, tak aj po 1 kvietku dostanú. Pýtala som sa 2 kamošiek, jedna ze jej deti nenosia prvý deň nič, iba na konci školského roka a na deň učiteľov. Druhá kamoška, že jasne ze nosia v prvý deň darček, že to sa patrí a u nich je to zvyk, jej mamka je sama učiteľka a dostáva cokoladu/kvietok prvý deň.
@ktobytobolpovedal tiež u nás nosia všetci a v ZŠ rovnako. Nesú čokolády tentoraz.
Stresovali sme aby sme malu stihli zaockovat pred nastupom, bojim sa, ze by dostala besnotu
Pozrite moje dieťa ide do škôlky už druhý krát ( minuli rok chodila prvý krát ) ale ja sa vôbec neteším že končia prázdniny.mam ešte vedsie obavi zo škôlky ako minulú rok ..
Keďže zo škôlky ktorý navštevuje dcérka zo 6 učiteliek odišlo 4 učiteľky a našiel iba 2 aj to jedna iba 4hodiny denne a stále mu chýbajú dve učiteľky .
Keďže nevieme ako čo bude
Uzsa neviem dockat ako si od nich oddychnem
Prvý deň asi skôr nie. "Nezaťažovať" učiteľky mini darčekmi. Prvý deň je to tam väčšinou o plači a chaose. Pre učiteľku je darček skôr to,že dieťa sa teší a neplače. Aj keď viem,že nie vždy to ide.
@domka222 presne toho názoru som aj ja, že do toho chaosu sa to nehodí, ale niektorí mi hovoria, že nosili na prvý deň, tak som ostala taká, že to ozaj? chrobák v hlave :D
Kedze v nasej skolke nejaka zmysluplna oriprava(rozumej postupna adaptacia alebo aspon zoznamenie sa s prostredim a ucitelkami v pritomnosti rodica) dovolena nie je, tak som syna ako tak pripravovala na to doma, co cca budu robit, ako to tam cca bude vyzerat. Okrem toho pripraveni nie sme🫣 ja sa snazim byt vklude, bude ako bude. Ale ocakavam rev a strach
@majlo1234 my úplne rovnako, tiež sme sa pripravovali knižkami, nejakými hrami, prechádzkami ku škôlke.. tak budem dúfať že to zvládne a bude sa tešiť zo škôlky
Malu sme na prvy den v skolke pripravovali dost dlho - rozumej rozpravali sme si, ako je to v skolke co to znamena byt v skolke, kde budem ja a ocko, kym ona bude v skolke. Nemala este 3 roky ked nastupila.
Ja som clovek co sa snazi nestresovat a nevytvarat si v hlave kadejake negativne scenare a som dost realisticka. Vedela som, ze plac pride a rozhodla som sa proste brat den po dni.
Prvy den bola frajerka - tesila sa, usmiata vbehla do triedy, samozrejme ked som pre nu prisla a zbadala ma tak sa rozplakala - to je uplne normalne.
Ale ja som mala cely den neprijemny pocit, ze mi nieco chyba, ze nieco je "inak". Taky neprijemny tlak na hrudi - prekvapilo ma to, ale prijala som tento "stresovy faktor".
Druhy den to uz bolo horsie, plac bol a trval asi tyzden a pol. Ale dost rychlo si zvykla. Klasicke ranne - ja nechcem ist do skolky sme riesili, ale neboli ani sceny ani revy, skor konstatovania a vzdy sme sa vedeli dohodnut.
Uvidime ako to bude tento tok, ale ostala im ta ista trieda aj tie iste ucitelky, tak to bude o cosi lahsie.
Tak moje dieta ide uz do predskolskej a kedze nastupovalo pred dovrsenim 3.roka tak uz stvrty rocnik, cize pohoda, ucitelkam vzdy prvy den nosime bonbonieru (na konci sk.roka bonboniera+kvety), rovnako aj starsie dieta na ZŠ. Deti sa viacmenej tesia na kamaratov a ja sa tesim ze konecne v pokoji budem moct pracovat (pracujem z domu a cele leto to bolo trapenie).
@tamitamitami ano. Rano pre obe 🙂
@ktobytobolpovedal môj chodil aj do štátnej a do súkromnej a ani v jednej nikto nič nedoniesol 🤷 ani na začiatku, ani na konci (lebo však v lete škôlka pokračuje). a ja som až o deň-dva neskôr zistila že bol nejaký deň učiteľov napríklad 😁 ešte kedy sa nosí?
@ktobytobolpovedal môj chodil aj do štátnej a do súkromnej a ani v jednej nikto nič nedoniesol 🤷 ani na začiatku, ani na konci (lebo však v lete škôlka pokračuje). a ja som až o deň-dva neskôr zistila že bol nejaký deň učiteľov napríklad 😁 ešte kedy sa nosí?
@zuzanka.zuzu no my nosime na zaciatku a na konci a na den ucitelov. Ja som tak naucena z domu a fakt nikoho kto nenosi na zaciatku nepoznam 😄
Ale zas beriem to tak, ze povinnost to urcite nie je a je na kazdom ako sa rozhodne 🙂
Dcéra ide len na cca 4 hodiny. Síce už chodí 2 roky do škôlky..ale ten prvý deň ju nenechám 8 hodín. Už je v predškolskej,ale aj tak nemám to srdce ju tam nechať. Boli sme spolu skoro celé leto doma. Vyberiem ju po obede hneď a pôjde na zápis do ZUŠ. Bude so mnou doma. Druhý deň už ostane celý čas.
Dcéra ide len na cca 4 hodiny. Síce už chodí 2 roky do škôlky..ale ten prvý deň ju nenechám 8 hodín. Už je v predškolskej,ale aj tak nemám to srdce ju tam nechať. Boli sme spolu skoro celé leto doma. Vyberiem ju po obede hneď a pôjde na zápis do ZUŠ. Bude so mnou doma. Druhý deň už ostane celý čas.
@hrasocek12 a k noseniu darčekov nenosiť nič. Začiatok školského roka /škôlky,nie je nič na oslavu. Deti si budú zvykať na kolektív nový. Učiteľky na deti. Spoznávať sa. Kvety alebo čokoláda sa nosia na deň učiteľov ,alebo na koniec roka. Každopádne je to na každom,či niečo donesie. Povinnosti niečo nosiť nie je. Učiteľky majú plat za to že tam sú. Ak nechcete nemusíte nosiť nič. Ja poznám rodičov,čo nenosia ani na deň učiteľov a ani na konci a nezazlievam im to v tejto dobe.
Uzsa neviem dockat ako si od nich oddychnem
@henka123123 to je o tom?....hnus

V prvý deň sa nosí pripravené dieťa a dobrá nálada. Na rodičovskom vám povedia čo a kedy treba.