icon

Problém v škôlke

24. okt 2023

S dcerou zacali problemy v skolke.5rokov ma.
Nie som nejaka extra prisna mama, ale mam svoje pravidla(s otcom sme od seba)

Nerobi problemy ked treba zuby umyt, ist spat, ist domov s ihriska.ma dva kruzky kde problemy s autoritou nema.
Ale ma ju v skolke. Neni sama- ona a jej kamoska. Ked je bez kamosky je to ako tak ok.
Ked su spolu des- dnes volala skolka ze napluli ucitelke do tvare!!! Ja som nebola slova schopna.

Problemy zacali asi pred 3mes ale teraz sa to stupnuje.

Ja vidim problem na strane skolky , ja viem byt sebakriticka ,doma problem nevidim.ci vylety,kupanie ,jazda na bicykli ona je uplne bez problemov.
V skolke sa sustredi ked maluje neni hyperaktivna alebo co ale ta autorita chyba. Riaditelka vravela ze to zacina v skole ca v 10tich rokoch ale nie uz v skolke takyto pripad vraj este nemali

Pochopi to dieta ked jej dam zakaz tv zaco to je ?

Ako s nou komunikovat prosim 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Cely vikend som s nou rozpravala o tom , vie co ma robit a aj tak to nerobi

Strana
z5
vulka
25. okt 2023

Prečítaj si iné diskusie tu na koňovi o tom ako sa deti správajú v škôlke. Je tu veľmi veľa rodičov, ktorí píšu o tom, že dieťa je doma dobré poslušné, šikovné...... ale v škôlke je ako vymenené. Tam nájdeš rady.

autor
25. okt 2023

@nikaeli ak som vyznela nesympaticky nebol to moj umysel som vdacna za kazdu radu😊
No mne to nikto neveri ale doma je ok , co sa tyka jedla boli male problemy ale nic hrozne. Zapajam ju aj do domacich prac , rada pomoze
Nie nevyhodia ani jednu nastastie

autor
25. okt 2023

@vulka Dakujem 😊

mooonika1975
25. okt 2023

@vulka Máme to odsledované, prísny rodič, väčšinou mama, je potom dieťa ako zošalené v škôlke, naopak deti doma voľne, krásne v škôlke dokážu prijať autoritu.

autor
25. okt 2023

@mooonika1975 ano aj o tomto sme sa bavili v skolke . Ale toto nebude nas pripad mam hlavne pravidla ako sprcha zuby spat, o vela moze sama rozhodnut. Co sa hrame , ako dlho , jedlo ma na vyber, ci ideme na bike alebo kupalisko atd…..

mooonika1975
25. okt 2023

No, tak potom len úlet, sranda, neviem si to inak predstaviť. Ale deti takéto veci zabudnú za chvíľu, tak hádam to učiteľka nebude brať nejako urážlivo a ty sa s malou porozprávaš a povieš, že to sa nesmie. A viac sa to nemá nafukovať, lebo to iba v dieťati zbytočne sa fixuje.

yanni
25. okt 2023

@mooonika1975 no neviem. My sme relativne, podotykam RELATIVNE, prisni. Deti maju nastavene hranice, pravidla od malicka, vedia co a ako a kde sa spravat a v skolke a ani v skole NIKDY neboli zosalene. A to chodili vsetky (chalani ciastocne, obe baby celu skolkarsku dochadzku) do Montessori skolky (najmladsia bude mat 5 rokov). Starsia dokonca chodila do roznych Montessori skoloch v dvoch krajinach, do roznych skol v dvoch krajinach, tretia skola bola dokonca slobodna demokraticka skola. NIKDE a NIKDY neboli zosalene. Vedia kde sa maju ako spravat. Doma sa mozu vyblaznit odtial odtial, vybehat, vybehat, vytancovat, vyplavat na treningoch. Teraz su rpave dve najmladsie (ta takmer 5 rocna a 8 rocna) na helloweenskej disco. Tam sa vyblaznia ale tiez vedia, ze maju brat ohlad aj na ostatnych. Nie lan JA JA JA.

mooonika1975
25. okt 2023

@yanni tak samozrejme, toto sa nedá zovšeobecniť, len čo máme odsledované a nie je to vždy pravda, ale ak z 10 pripadov 8 je takých, tak to beriem, že áno, je to tak. Montessori školy to je nádhera. 👍 Možno ide skôr o takú prisnosť, že POVEDALA som, NEBUDEŠ TO ROBIŤ, LEBO. Takú, kde dieťa ani nechápe zákaz. Len musi slepo počúvať.

akje
25. okt 2023

@jana_eyre_2 "5 rocne dieta si uz ma plne uvedomovat, co druhemu ublizuje."

Niektori 30 rocni nevedia, co druhemu ublizuje.
Stojim si za tym, ze je este mala a toto bola zivotna lekcia, ktora ju naucila, ze plut sa na inych nema a je to neospravedlnitelne spravanie.

Ja niekedy zasnem, ako nad skolkarmi dokazu niektore mamicky v komentaroch vynasat sudy.. Takto male deti vyhadzovat zo skolky 🙈..
Nejde o pubertiaka, ktory to urobil z rebelie s urcitym cielom zneuctit danu ucitelku. Baby mali asi srandu a uz pochopili, ze sranda to nie je. To je cele.

Ak mate niekto doma dokonale 5 rocne deti, poslite ich, prosim, do inych skolok vyucovat etiketu....

S malinkymi detmi sa treba rozpravat a nie ich hned na ulicu vyhadzovat...

Ja nemam slov.

autor
25. okt 2023

@akje 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

jana_eyre_2
25. okt 2023

@akje akože kde z mojich slov si si prosím ťa vydedukovala, že deti treba vyhadzovať na ulicu? Jedno čo naozaj neznášam je, ak niekto takto manipuluje diskusiou a mala som za to že s tebou sa dá diskutovať celkom na úrovni.. nikde nepíšem že mám doma dokonale deti, tiež robia chyby avšak áno v 5tich rokoch vedeli že pľuť do tváre nie je sranda.. tak ako kopať, ťahať, strkať a podobne... Nie len učiteľky ale koholkvek.. áno, dievčatko sa poučilo, nikto ho tu nesúdi ako sa snažis naznačovať, ale bagatelizovať to obviňovať ostatnych zúčastnených a porovnávať to s trojročným dieťaťom je jednoducho scestné..

akje
25. okt 2023

@jana_eyre_2 pisem tam vo vseobecnosti o mamickach v tejto diakusii. Aj som tam vyslovene napisala "mamicky v komentaroch". Bolo to vo vseobecnej rovine. Ak to nebolo zrejme, prepac.

Tebe je venovany uvod.

Strana
z5