icon

Problémy so správaním dieťaťa v škôlke: Čo robiť?

denisa58
27. máj 2025

Dobrý deň prosím o radu ako postupovať.
Nás syn ma 3,5 roka návštevuje škôlku o svojich dvoch rokoch ..nikdy s ním nebol nejaký problém či doma alebo v škôlke..ale v poslednej dobe mi hovoria v škôlke učiteľky (jedna z nich je jeho Krsna mama ) že sa nezapája do programu keď ho to nezaujíma tak si ide po svojom druha učiteľka ho neha ale pri druhej vydrží (dokaze ho ukocirovat) ďalšia vec je tá že keď nie je po jeho hodí sa o zem a začne škriekať plakať a kope nohami po sediacky ..deťom neubližuje ani sebe ani učiteľkám ..dobre aj spinká v škôlke (kým ho nezobudia) keď sme doma tak podľa mňa je všetko v pohode keď nie je po jeho zvyšim hlas a je dobre…nerobí to čo v škôlke…pomenej rozpráva nechce sa mu nejak ale základ vie ak doma povie aj keď mu zle rozumieť ale opakuje po nás snaží sa 🙂 ale v škôlke veľmi nechce …no a k veci…povedali mi že mam ísť s ním k psychológovi len mne to nepríde že by sme mali ísť …je zivsi ale aj pri rozprávke vydrží pri hre ktorá ho baví tak isto..neviem čo mám robiť ..máte niektorá skúsenosti prosím vás ?za každú radu skúsenosť ďakujem

hederamonstera
27. máj 2025

Ako a preco ta s nim posielaju k psychologicke? Lebo si chce ist po svojom? No hrozne,

denisa58
autor
27. máj 2025
@hederamonstera

Ako a preco ta s nim posielaju k psychologicke? Lebo si chce ist po svojom? No hrozne,

@hederamonstera mozno si myslia že tam nie je niečo v poriadku neviem ale mne to tak vôbec nepríde neviem

denisa58
autor
27. máj 2025
@hederamonstera

@hederamonstera povedali mi že vyskúšaj uvidíš čo ti povedia ale ja si myslím že to na doktora nie je je živší aj dominantnejší keď nie je po jeho začne cirkus ale po chvíli platí prestane doma to tak nerobí viem že nevydrží pri niečom čo ho nebaví ale ktoré dieťa vydrží keď ho to nebaví neviem fakt :(

hederamonstera
27. máj 2025
@denisa58

@hederamonstera mozno si myslia že tam nie je niečo v poriadku neviem ale mne to tak vôbec nepríde neviem

@denisa58 ked tebe pride ok, tak to neries. Pokial ti presne nekonkretizovali dovody

denisa58
autor
27. máj 2025
@hederamonstera

@denisa58 ked tebe pride ok, tak to neries. Pokial ti presne nekonkretizovali dovody

@hederamonstera no dôvody čo som ja počula boli:
Hodí sa o zem keď nie je po jeho a začne cirkus ale nie dlho …a keď robia niečo z jeho rovesnikmi aˇtak nevydrží tak ako oni a nechce rozprávať tak ako doma v škôlke strašne malo

3petka
27. máj 2025

@denisa58 milujem dnešné ucitelky. Nevedia si dať rady hoc na to chodili do školy a hneď deti posielajú k psychologovi. Nech si ona urobi ešte pár škôl aby vedela pristupovať k dieťaťu.
Dieťa prechádza v živote rôznymi fázami a že sa to nepáči učiteľke ešte nič neznamená.
Všetky by chceli mat len robotov aby nemuseli nič navyše. Treba riešiť prečo zrazu začal veci robiť inak.
Ty sa s ním o tom rozprávaj, mal by ti už vedieť povedať čo a prečo.
Samozrejme návštevou psychológa nič nepokazis, ale aj ty niekedy hľadajú veci tam kde nie su.
Mám pocit že v dnešnej dobe dieťa nemôže byt dieťaťom a nemôže prejavovať svoje emócie lebo hneď je z neho psychopat. Jasne že je náročnejšie riešiť zrazu výbuchy hnevu a nespolupracu ale take deti sú.

denisa58
autor
27. máj 2025
@3petka

@denisa58 milujem dnešné ucitelky. Nevedia si dať rady hoc na to chodili do školy a hneď deti posielajú k psychologovi. Nech si ona urobi ešte pár škôl aby vedela pristupovať k dieťaťu.
Dieťa prechádza v živote rôznymi fázami a že sa to nepáči učiteľke ešte nič neznamená.
Všetky by chceli mat len robotov aby nemuseli nič navyše. Treba riešiť prečo zrazu začal veci robiť inak.
Ty sa s ním o tom rozprávaj, mal by ti už vedieť povedať čo a prečo.
Samozrejme návštevou psychológa nič nepokazis, ale aj ty niekedy hľadajú veci tam kde nie su.
Mám pocit že v dnešnej dobe dieťa nemôže byt dieťaťom a nemôže prejavovať svoje emócie lebo hneď je z neho psychopat. Jasne že je náročnejšie riešiť zrazu výbuchy hnevu a nespolupracu ale take deti sú.

@3petka ešte mi nevie tak povedať čo sa deje škôlke ale chodí tam rad aj cez víkend sa zobudí a hneď ako otvorí oči povie : do skolky do škôlky do škôlky a pól hodinu sa len tam pýta. Aj dnes sme prišli domov a za pól hodinu sa tam pýtal

3petka
27. máj 2025
@denisa58

@3petka ešte mi nevie tak povedať čo sa deje škôlke ale chodí tam rad aj cez víkend sa zobudí a hneď ako otvorí oči povie : do skolky do škôlky do škôlky a pól hodinu sa len tam pýta. Aj dnes sme prišli domov a za pól hodinu sa tam pýtal

@denisa58 no tak to je potom dobre.
Vieš ja viem podľa môjho syna, síce nemal výbuchy hnevu ale že je nepozorný a pod.
Vždy dobrý chlapec, nikomu by neublížil aj sa dobre učí teraz. Len proste neposedný hravý a trosku viac empaticky.
Tiež nás posielali kade tade. Aj sme boli a padali kadejaké diagnozi, ktoré sa nepotvrdili a hla vyrastá z toho.
Učiteľka má povedať čo bolo cez deň a ak to nebolo nič extrémne ďalej neriešiť. Ona má takéto situácie zvládať s prehľadom. A neviem ako vy ale k nám do skolky chodili z centra poradenstva a nikto nikdy nič na syna nepovedal že by bolo niečo zle len ucitelky potrebuju vzornych žiakov čo počúvajú na slovo a sedia rovno.

basulaak
27. máj 2025

@denisa58 moj do skolky nastupil ako poslusny a po 3 mesiacoch sa otukal a zacal robit neplechu. Nezapajal sa, behal lietal. Nejedol. Od 4. roku je to omnoho lepsie. Ma kamosov v skolke, rozprava ze sa mu usta nezavru, da sa s nim dohodnut. Silno temperamentne dieta. Aj v skolke potvrdili. Ale vzdy sa to casom ukludnilo. Cize ano bol to pozostatok vzdoru aj teraz zaciatkom 4. roku este skusal daco ale uz je dobre. (Plakal vrieskal, kopal do dveri, zlozil sa pri tom na zem a pod…). Tiez ma jednu oblubenu ucitelku, tu chodi aj pomojkat raz za cas. Pre nasu pediatricku bol cisty autista lebo v 3,5 roku jej prisiel neposlusny a rad hovori anglicky. 😅 uplne normalne hrave dieta. Velmi sikovne. Urecnene, vymyselnik, velky mojkac. Ale tvrdohlave. Takychto faz v skolke sme mali niekolko a fakt vsetko sa zatial ukludnilo, dohovorom alebo dohodou s malym. Cim je starsi tym viac chape a da si povedat. Vzdor ustupuje.

denkabemommy
27. máj 2025

Vieš, že ťa nemusia posielať ku psychológovi kvôli nevhodnému správaniu ale kvôli tomu, že môže byť na auti spektre? (Nie nemyslím hneď autizmus ale spektrum). 🙂 z toho čo popisuješ sa im nečudujem.

nin12345
28. máj 2025

@denisa58 ja nechápem to rozhorčenie tu v komentároch. Oni sú učiteľky. Pravdepodobne im prešli cez ruky stovky detí v jeho veku. Ak sa on správa nápadne odlišne tak buď rada že ti chcú pomôcť a posielajú ťa ku psychologicke. Keby ma tam pošle detská učiteľka idem hneď a nerozmýšľam že no ale mne sa zdá v poriadku. Už len to že v 3,5 roku nevie normálne rozprávať je zvláštne. A za tú návštevu psychologicky čo dáš? Nič