icon

Prvý deň v škôlke

12. aug 2025

Čaute, hlási sa neskúsena matka ktorej dieťa ide prvý krát do škôlky 👋
Prvý deň tam budeme spolu, hodinu, ideme na etapy. O ôsmej štyri deti s rodičmi, o deviatej ďalšie štyri deti atď..
Kvety áno či nie? Podľa mňa áno, kamoška hovori, že načo.
Zoznam veci (vlhčené servítky, WC papier mydlo...) hneď prvý deň, či nie?
Ďakujem za rady, tipy a postrehy🥰

kavasmliekom
12. aug 2025

@anonym_autor áno a áno.

monnci2226
12. aug 2025

za mna kvety prvy den skor nie- pride mi to pre pani ucitelky zbytocna robota navyse, kedze si myslim ze prvy den budu mat co robit s uplakanymi detickami, nie to este opatrovat kvety. veci prvy den ano.

pe_mi
12. aug 2025

@anonym_autor ahoj, spomínaný zoznam vecí v prvý deň
Kvietok nosíme na konci školského roka
Na začiatku školského roka nosíme nejakú čokoládu

anonym_b74cf0
12. aug 2025

Kvet prvý deň
Veci až neskôr
Nechoď s dieťaťom do triedy. hodinu nech strávi len s učiteľkou

autor
12. aug 2025
@anonym_b74cf0

Kvet prvý deň
Veci až neskôr
Nechoď s dieťaťom do triedy. hodinu nech strávi len s učiteľkou

@anonym_b74cf0 budeme tam všetci s deťmi.

ankare
12. aug 2025

@anonym_autor kvety aj veci ano

domka222
12. aug 2025

Kvety som neniesla,keďže tam bolo kopu plaču a učiteľky mali čo s deťmi robiť (bol to taký menší organizovaný chaos 🤭)a doniesla som hneď aj veci. Ale keďže ty tam ideš na hodinu,veci môžeš doniesť aj na druhý deň.

anonym_8b31a5
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b74cf0 budeme tam všetci s deťmi.

@anonym_autor kvety by som nebrala, ako ti písali vyššie, je to síce pozornosť, ale aj robota naviac. Veci by som priniesla v podpísanej taške

anonym_0aa774
13. aug 2025

to mate sukromnu skolku, ked mozete aj dnu ostat s dietatom?

mala_bo
13. aug 2025

V prvom rade želám dieťatku úspešnú adaptáciu, je to pre dieťa stres, ako aj pre rodiča, tak držím palce, všetko zvládnete 🥰. Väčšina detí si zvykne cca do 2 mesiacov. Niektoré až po 4, či 6 -tich, netreba sa však obávať. Ak si dieťatko nájde kamaráta, pôjde to ľahšie.Aj keď to nie sú ešte kamarátstva ako také, je fajn, keď si nájde nejakú skupinku, do ktorej zapadne. Určite treba priniesť minimálne veci na prezlečenie pre dieťatko, ktoré zostanú v skrinke. Čo sa týka vecí ako mydlo, vreckovky, toaletný papier vlhčený, vlhčené obrúsky, na to bude čas aj neskôr, naozaj prvý deň býva náročný. Možno by som aspoň vlhčený toaletný a balíček vreckoviek nechala v skrinke, pre istotu. A kvietky pre pani učiteľku? Je to veľmi milé, ale súhlasím s názorom, že s drobnou sladkosťou je asi menej starostí pri tej trme-vrme v prvý deň. Ja som mojim deťom vždy dávala čokoládu pre učiteľov - aspoň trošku "obaliť nervy" 😃