icon

Riešiť škôlku pre trojročného?

3. jún 2025

Maminy riesim dilemu, ci dat alebo este pockat so skolkou. Sice sme prihlasky 2 podali, premyslam co robit, maly bude mat koncom decembra 3 roky, papa sam, rozprava krasne, plienky este zatial ma. Narodeny v 29tt. Neurologicka sa vyjadrila, ze je na nas ci dame alebo nie. Ja do prace nemusim ist takze to nas netlaci. Co by ste robili vy?

pribinak
3. jún 2025

Je spoločensky? Dožaduje sa detskej spoločnosti? Nie je príliš naviazaný na teba? Spolupracuje s inými ľudmi?

autor
3. jún 2025
@pribinak

Je spoločensky? Dožaduje sa detskej spoločnosti? Nie je príliš naviazaný na teba? Spolupracuje s inými ľudmi?

@pribinak spolocensky je a este ma vyhladava ale na ihrisku sa krasne vie zahrat s detickami preto riesim, ci ho dat tak “skoro”

vkatush
3. jún 2025

Môj bude mať tiež v decembri 3. Dala som prihlášku, lebo chce byť medzi deťmi, je spoločenský, aj sa rád učí nové veci. Aj keď je to cicka moja 😅
Ak ťa to netlačí, riadila by som sa dieťaťom. Ale úprimne, aspoň na pol dňa by som dala. Deťom dá škôlka veľa (a to sa mu veľa venujem a ho učím, učiteľku v sebe neviem zaprieť 😂)

lussy1810
3. jún 2025

Tak ho daj od januara ak ma skolka taku moznost ked sa nevies rozhodnut. Ja osobne pokial ma rad deti cudzich ludi taj kludne by som dala a aj tak kesykolvek mozea skolku prerusit. Ono ten prvy rok mozno dva ti bude aj tak ze bude viac doma ako v skolke kvoli chorobam. Dala by som a potom by som sa zariadila

januska12323
3. jún 2025

Ešte je otázka či ho vezmú ale keď už si dala prihlášku tak by som dala, prinajhoršom ho odhlásiš.

olimuc
3. jún 2025

Mozes dat najskor na pol dna nech si zvykne, 4 m nie je taky rozdiel. Alebo od januara … este mas 3 m…

danica2711
3. jún 2025

neskúsiš, nevieš

jgk24
3. jún 2025

dala by som na pol dna

lenkakoc444
3. jún 2025

Ja by som ho dala na cely den od septembra nech si nezvyka, ze po obede pojde domov. Ty si zatial doma mas 4mesiace. Uvidis ako sa adaptuje. Budes doma aspon na prve choroby nebudes musiet riesit v praci. Teda ak spravne chapem pytas sa ci ho dat od septembra alebo chces zostat doma aj po 3r?

lentilka
3. jún 2025

Ja mám februárča, ale chcem dať, ak mi ho zoberú. Tiež som veľa riešila, chcela som s ním byť do 3 rokov doma. Malý je však dosť divoký, spoločenský, muž hovorí, že sa s nami nudí, a to má programu a podnetov dosť. Adaptačný proces trvá 3 mesiace, uvidíme, či škôlka bude na prospech. 🙂

timea301196
3. jún 2025

Nedala by som. Naša ma koncom septembra 3 a tiež som nedala. Ma plienky stále. Aj ked je spoločenská chcem si ju ešte užiť.

Uvidíš ako bude reagovať a otázne či vezmú…

maya_hi
3. jún 2025

Ja ti napíšem ako učiteľka v MŠ aj mama. Ostala by som s ním doma a naplno sa mu venovala. Dopriala mu výlety, zážitky, nejaké aktivity s inými deťmi (krúžky, ihrisko, akcie) Doma veľa kresliť, skladať, čítať si spolu. Ak sa to dá, je to pre dieťa to najlepšie.😊

parvinka0001
5. jún 2025

Ja by som dala . Moji síce mali tri koncom októbra ale šli normálne do škôlky od septembra .