Rozkazovanie dieťaťa v hre
Dobry den, stretli ste sa s tym, ze ked sa hrate s cca 3rocnym dietatom, tak vam pri hre hovori, co mate robit (pr co ma povedat vase zvieratko a pod.)? Ak to urobim po svojom, nie je s tym problem, ale rad by hru sam viedol kto ma co robit a hovorit.
@minesasubu zatial nie, obavam sa aspergera, maly je hypersenzitivny a ako sledujem teraz kazdy jeho “prehav”, tak toto mi vyhodilo ako prejav PAS.
@anonym_autor tak ked máš podozrenie chodte na vyšetrenie , ja som so synom pobehala veľa toho odkedy sa narodil fyzio,neuro , logo ....... tu ti nikto neporadí odborne iba teoreticky
@anonym_autor Nie 😂 len sa rada a vela hram s detmi
@marca12 aha, dakujem 🙂 A teda stretla si sa pri hrach s tym, ze sa hru snazia riadit, teda urcovat co kto povie napr.?
@anonym_autor tak ked máš podozrenie chodte na vyšetrenie , ja som so synom pobehala veľa toho odkedy sa narodil fyzio,neuro , logo ....... tu ti nikto neporadí odborne iba teoreticky
@minesasubu jasne, na diagnostiku sme aj objednani. A u vas sa aj riesilo PAS napriklad (ked spominas aj neuro) alebo vobec? Inak aj my sme pobehali logo - rozhovoril sa pozom sam, aj fyzio a neuro - hypotoni…🙄,
@minesasubu jasne, na diagnostiku sme aj objednani. A u vas sa aj riesilo PAS napriklad (ked spominas aj neuro) alebo vobec? Inak aj my sme pobehali logo - rozhovoril sa pozom sam, aj fyzio a neuro - hypotoni…🙄,
@anonym_autor vobec sa PAS neriešil nebol dôvod , syn má klinefelterov syndróm diagnostikovaný takže pochybujem že by mal k tomu ešte niečo 🙂
@anonym_autor vobec sa PAS neriešil nebol dôvod , syn má klinefelterov syndróm diagnostikovaný takže pochybujem že by mal k tomu ešte niečo 🙂
@minesasubu dakujem ti. To je pre mna trosku nadej, ze to teda robia aj zdrave deti.
A drzim palce🍀
No píšeš že keď urobíš po svojom je ok a keď necháš sa viesť tak dieťa sa viac teší
Úplne normálna vec a nechápem aká diagnóza by to mala byť
@minesasubu dakujem ti. To je pre mna trosku nadej, ze to teda robia aj zdrave deti.
A drzim palce🍀
@anonym_autor ja v tom nevidím problém, ale sem tam by som to otočila, aby sa musel podriadiť on mne.
@anonym_autor ja v tom nevidím problém, ale sem tam by som to otočila, aby sa musel podriadiť on mne.
@anonym_a257f9 to aj robim a nema s tym problem, ked hru vediem ja alebo mu nevyhoviem.
@anonym_autor normálna vec. Treba ho nechať do istej zdravej miery.
Mna sa snaží manažovať ešte aj môj 9 ročný no tu už cesta nevedie. Pravidla sú pravidla.
@anonym_autor normálna vec. Treba ho nechať do istej zdravej miery.
Mna sa snaží manažovať ešte aj môj 9 ročný no tu už cesta nevedie. Pravidla sú pravidla.
@3petka dakujem. Aj tvoje dieta sa tam v hre sprava, spravalo?
Veď to je normálna detská rolova hra. Dieťa má nejakú predstavu ako sa bude hra odvíjať, každá postava či zvieratko ma nejakú úlohu a preto chce aby sa tvoja postava nejak správala
@pribinak dakujem. Takze aj tvoje dieta/deti sa tak hraju-hrali? Ze ti akoby rozkazovali cez hru ze teraz mas povedat toto a teraz urobit toto?
@pribinak dakujem. Takze aj tvoje dieta/deti sa tak hraju-hrali? Ze ti akoby rozkazovali cez hru ze teraz mas povedat toto a teraz urobit toto?
@anonym_autor áno, tak sa syn hral. Časom ho to prestalo baviť, vyrastok z toho, potom viac chcel aby sme boli v hre partnermi
@anonym_autor áno, tak sa syn hral. Časom ho to prestalo baviť, vyrastok z toho, potom viac chcel aby sme boli v hre partnermi
@pribinak dakujem krasne❤️
@anonym_autor áno samozrejme len aby vyhral sa sanzil si zmeniť pravidla. To možno platilo keď bol maly ale teraz už musí pekne podľa nich.
@3petka ja som skor myslela v rokovych hrach na doktora a pod. 🙂
@pribinak dakujem krasne❤️
@anonym_autor môže to byť prejav vyšších foriem autizmu, alebo úzkostného dieťatka, ale nemusí to znamenať absolútne nič, môže to byť len úplne normálne používanie rolí v hre, "boj" o dominanciu a pod., čo sú prejavy fyziologického vývinu a sebauvedomovania si.
@anonym_autor môže to byť prejav vyšších foriem autizmu, alebo úzkostného dieťatka, ale nemusí to znamenať absolútne nič, môže to byť len úplne normálne používanie rolí v hre, "boj" o dominanciu a pod., čo sú prejavy fyziologického vývinu a sebauvedomovania si.
@anonym_fdc383 vyššie formy autizmu? To sú aké? Zaujíma ma to, ešte som o tom nepočula. Myslíš autizmus s normalnym intelektom? Alebo asperger?
@anonym_fdc383 vyššie formy autizmu? To sú aké? Zaujíma ma to, ešte som o tom nepočula. Myslíš autizmus s normalnym intelektom? Alebo asperger?
@anonym_04a2c3 vysokofunkčný autizmus, Asperger. Ale napríklad ja, ani moje dieťa sme tieto prejavy pri hre nikdy nemali, takže je hodnotenie tohto ako kritéria, tiež otázne 🙂
@anonym_04a2c3 vysokofunkčný autizmus, Asperger. Ale napríklad ja, ani moje dieťa sme tieto prejavy pri hre nikdy nemali, takže je hodnotenie tohto ako kritéria, tiež otázne 🙂
@anonym_fdc383 dakujem, a ty mas AS alebo VFA? 🙂
@anonym_fdc383 dakujem, a ty mas AS alebo VFA? 🙂
@anonym_autor AS 🙂
Dieťa od začiatku, kedy je schopné hier s dospelými, musí byť vedené k tomu, že pravidlá treba dodržiavať, žiadne ústupky. Ak to odmieta, treba odmietnuť hru s ním. Ak si raz zvykne na ústupky, potom na nich trvá aj v staršom veku. Problém nastáva v škole a to nielen pri hrách s inými deťmi, stále chce aby bolo po jeho, neznesie prehru, hystericky vyvádza. To isté robí aj počas vyučovacích hodín. Ak nechce robiť to, čo ostatní, vrieska, rozhadzuje veci, domáha sa, aby sa robilo len to, čo ono chce.

Poznam dieta autista, nevie tak spolupracovat pri hre, v podstate tam by to skoncilo, ze ten koncept pravidiel nechape a uz vobec nie, ze urcovanie kto co a ako.. to skor pri beznej hre, nechape inych, ma v hlave svoje len.. vekovo uz je trosku starsie a zlepsuje sa to pomaly
@anonym_e57853 tu by sme sa skor o aspergerovi bavili, nas chape aj tolove hry, symbolicka hra, pravidla spolocenskej hry atd.