S čím sa hrajú vaši škôlkari?

mamka176
27. feb 2023

Ahojte Maminy, s čím sa radi hraju doma vaši chlapci? Rada prijímem tipy na konkrétne hračky.. v poslednej dobe sa ten môj hodne doma nudí. Okrem lega, tv, tabletu ho moc toho nezaujme. Hľadám niečo s čím sa bude hrat sam, nie spoločenské hry a podobne. Take niečo s čím mu prvý krát síce pomôžem naučím ho ako na to, ale potom ho to bude baviť samého. Ďakujem za akýkoľvek nápad!

veronikaszabova
27. feb 2023

@mamka176 stavebnice geomag, bofin, ...

lydus2015
27. feb 2023

@mamka176 kineticky piesok, plastelína a figúrky vojačikov

beata_k
27. feb 2023

@mamka176 auticka, plastelina, kinhy od albi, lego, kuchynka. Dnes dostal za ulohu vypitvat papriku. Semiacka isli na vatu a cakame na naklicenie.

ivangeline
27. feb 2023

Moj ma 4 cosi a ako pisu vyssie..plastelina,piesok,logicke usporaduvanie hoccoho (tvary,cisla,velkosti...), magneticka stavebnica a celkovo lego a kocky... auta a aut an ovladanie.. (do garaze,kablom alebo motuzom ich zvazuje a kadejake figurky do nich pcha.. xD) alebo fantazia.. (nabali si ruksak a ide do sveta,do skrine,na hornu postel,na obrovsky traktor,...) ale on ma aj malu pomocnicku. xD Co ho ozaj nebavi je vana,kreslenie,plysaky a tade dievcenske veci.. V kociari vozi auta a chodi pomahat zachranovat ine auta... :D alebo sa hra na Lapkovu patrolu.. alebo na farmara ci nejakeho mechanika.. xD Rada ho pozorujem.

mamamasama
27. feb 2023

Conetix. Od Vianoc denno denne

mamatroch
27. feb 2023

@mamka176 nasho bavia uz dlho auticka smartmax, puzzle a momentalne aj asi od septembra drevena stavebnica, tu ma este po sestrach, neviem uz ako sa vola. Prilozim foto. Daju sa stavat z nej domy, garaze, ale nas najradsej projektuje byty 🤣 Nabytok zdedil po sestrach z domceku pre babiky.
A drevena zeleznica, to je top.
A male auticka, porobila som mu cesty z filcu, tak sa vytesuje.

zuzu13487
27. feb 2023

Doma vo vnútri sa hráva s autíčkami, stavia si lego, hrá sa s postavičkami a plyšákmi na škôlku alebo hudobný koncert, listuje si knižky, kreslí, vyfarbuje, hrá sa na superhrdinu, oblečie si kostým alebo si vezme rôzne krabičky a do nich si robí výstavu z hračiek, alebo v izbe si robí pevnosť z poschodovej postele. Keď je vonku a nie je sneh, tak jazdí na odrážadle, bicykli, trojkolke, hrá sa pri bráničke, že obraňuje svoj hrad pred nepriateľom alebo s náradím ako lopata, hrable, kladivo... Ono niekedy ani nie je dobré, aby mali kopec hračiek a aby sa im človek stále venoval, treba ich nechať, nech sa nudia a potom si sami rozvíjajú svoju fantáziu. Ja to vidím práve pri tých hrách, kde si zoberie napr. kamienky a prenáša ich hore dole, že je to poklad a musí ho chrániť pred nepriateľom. Jediný problém je, že mu mladšia sestra všetko berie 🙉🙊🙈 a on keď má nejakú predstavu, tak už je oheň na streche. Ale vedia sa aj pekne zahrať, niekedy o nich aj celé doobedie neviem, len počúvam z vysielačky, či je všetko v poriadku. A niekedy sa pridám k nim aj ja a ukážem im ako sa môžu hrať a je milé, keď sa potom tak hrajú sami a ešte si všeličo nové povymýšľajú. A včera si napr. s manželom z veľkých kartónových krabíc urobili hrad, lozili dnu a von, hrozne ich to bavilo, až kým ho celý nepotrhali. A z menších krabíc si urobili poschodovú garáž, tak som bola spokojná, lebo strávili pekný čas s tatinom a ešte sa aj zabavili nielen oni ale aj on 🙂

tini27
27. feb 2023

U nas najmä lego, vláčikové dráhy ( máme viacero sád, takže sa dá postaviť celkom schopná “sieť” cez celú izbu), tam sa potom hrá s policajtami/ hasičmi/ sanitkami… teraz ho veľmi začala baviť seva, skladá všetko možné. Predpokladám, že aj magnetická stavebnica by mala podobný úspech.
Občas nám v kuchynke pripraví “raňajky”, príp. obed, naservíruje a zavolá nás k stolu ;).
Na chvíľu ho zabaví aj kreslenie a maľovanie- obmieňame metódu- vodovky, farbičky, fixy, akvarel a pod., príp. vystrihuje a vyrába. No to tak na 15- 20 minút, nepresedel by pri tom pol dňa.
Viem, že si sa na to nepýtala, no nedala by som sa často dotlačiť do tv či tabletu- deti by pri tom vedeli sedieť a sedieť, a samozrejme, že si to pýtajú, keď sú zvyknuté. No keď uvidí, že to proste nejde, tak si sám začne hľadať aj iné záľuby 🙂

dzejsik
27. feb 2023

@mamka176 u nas ide aj drevena zeleznica s lokomotivou na baterky a k nej zo stavebnice si stavia vlastne tunely … a potom monterky, naradie, pracovne rukavice a motorova pila a s tym sa prehra ozaj vela … plus spominane albi knihy s perom a cokolvek strihat a lepit

mimi3008
27. feb 2023

@mamka176 auta, autodrahy, vyrabame si aj sami - na podlahu s bielou paskou polepim pruhy, to je akoze cesta, vyrobime si z vykresov dopravne znacky a pozapichujeme do korkovych stuplov. Potom ma rad paw patrol auta a figurky, z drevenych kociek Jenga (mame asi 3 balenia), staviame stavby, mosty, budovy, povyrabali sme si z vykresov rozne domceky, v nich akoze byvaju lego figurky, prip. figurky zvieratiek, tych mame 1 plne vrecusko. Rad sklada puzzle, maluje omalovanky, kresli, hra sa s plastelinou

0laracroft0
27. feb 2023

U nás connetix a lego, to každý den. A ešte jedno čo tu ešte tuším neodznelo: role play. Momentálne policajt. Ma čiapku puta pancier atd.

kikulienkadd
27. feb 2023

Ahoj,môj syn 4,5 má veľmi rád Albi knižky s perom. Momentálne Spievankovo a Rozmotaj si jazýček (motivačná na výslovnosť, R mu zatiaľ nejde).

chadkroeger
27. feb 2023

nás najviac toto https://www.agatinsvet.sk/boffin-i-300/?gclid=E...
potom lego, bicie, klavir

evinqua
27. feb 2023

Seva, magneticka stavebnica, drevená vlaková draha a garaz z lidl, ale radšej je vonku a tam si nájde hocico

zuzudrnda
27. feb 2023

Byť vonku na záhrade, behá s lupou, stavia cesty,hrádze, sadi, čokoľvek...doma - bunkre z vankúšov a diek, knihy, lego, od 4,5r maľovanie, rád pomáha variť a úlohy z Včielky - má 5r čerstvo a začali ho baviť čísla a pismena. Autá sú však stále No.1.

lila1988
27. feb 2023

U na Fici autodraha

marianarem
27. feb 2023

@mamka176 Okrem Lega mojho 3r velmi bavi srobovanie. Rozobera vsetko mozne a uz zacina aj skladat rozobrate. Zacinal s rozoberanim hraciek, ktore maju srobiky, ale postupne presiel na stare spotrebice, s manzelovou pomocou - zo zaciatku rozoberal hlavne manzel a maly sa pozeral a asistoval, ale teraz uz sa ulohy vymenili.
Potom hit su este aj hry v kuchynskom dreze, dam mu vselijake nadobky a prelieva si vodu, vyraba penu zo saponatu, vyraba si farebne vodicky z potravinarskych farbiv a kadeco ine.

dorotacka
2. mar 2023

@mamka176
Ahoj môj syn veľmi oblubuje maľovanky, sú aj predmslovane čo vyfarbujes len štetcom a vodou, lego, vláčik, kineticky piesok, puzzle