icon

Šanca na prijatie dieťaťa do štátnej škôlky bez trvalého pobytu

29. jún 2025

Dobrý večer, možno mi niekto bude vedieť poradiť. Moje dieťa bude mať 3roky v novembri a prijali ho od septembra do štátnej škôlky v BA, kde aj máme trvalý pobyt. Avšak nejaké udalosti sa vyskytli v muzovej práci a vyzerá to, že sa budeme nečakane sťahovať do Nových Zámkov. Takže by som potrebovala dať dieťa do škôlky tam. Už som si zisťovala súkromné, avšak zaujíma ma, ako sú na tom tie štátne? Že jednak nemáme v nz trvalý pobyt, s hlavne ani som do žiadnej miestnej škôlky nepodala prihlášku v termíne, keďže som vtedy o sťahovaní ešte netušila. Myslíte, že ak by som skúsila zavolať tam, je šanca, že by ho prijali? Jedná sa v štátnych škôlkach iba o to, ci je alebo nie je voľné miesto? Alebo štátne škôlky majú nejaké usmernenia a nemôžu brat deti, ktoré jednak nedali prihlášku v termíne a nemajú trvalý pobyt spadovy?

monny222
29. jún 2025

vacsinou to bude rovnake vsade.. maju podmienky prijimat deti v poradi predskolaci..5-4-3 rocne a vzdy je uprednostnene dieta ktore ma trvaly pobyt.. urcite si zavolajte cim skor, a opytajte sa ci mozte este podat prihlasku aj ked uz je po termine.. nech ste evidovani, mozno sa vam aj ozvu ak sa nieco uvolni..