Schválenie povinných škôlok
No ako mamičky ? Čo na to hovoríte úplne si odporujú tym domácim vzdelávaním
@anonym_autor ako vsetko to ma svoje vyhody a nevyhody, dieta bude viac socializovanejsie, na druhej strane mensi kontakt s matkou atd.
Kto chce, moze ich mat doma, musi mať vzdelanie, aspon vyucny list, myslim, takze je zbytocné tu o tom zase pisat.
Nesystemove riesenie, ktore nebude mat zelany efekt. V sucasnosti nie sme schopni dostat ani dieta do skoly. Okrem motivacie dietata, neustalych rozhovorov s detmi/rodicmi, nemame ine paky. Okrem toho my musime vyvinut kopec snahy, ktoru mame dokazovat uradom a rodicia nic. Tak ako niektore deti, resp. rodicia deti, nedodrziavaju povinnu skolsku dochadku teraz, nebudu ani po zavedeni tohto. Akurat este hodia birokraciu aj na ucitelky v skolke a za tie peniaze sa im vacsina moze na tu pracu vyprdnut. A ano, som pomaly vyhorena ucitelka, ktora dochadzku riesi roky a za tie roky ma system presvedcil, ze systemu neide o deti. A nikdy ani nepojde.
@anonym_autor je to zavedené hlavne kvôli osadam, skúšajú urobiť čokoľvek, pretože musia nájsť spôsob ako začať riešiť občanov ktorí sa množia rýchlejšie ako myši.
Ja v tom nevidím žiaden problém ( ak sa nebavime o kapacite škôl a pedagógov- to je iná kapitola...)
Veď 99% matiek keby mohli tak deti drbnu do ms od 2r. Vždy keď boli 2-3 deti neprijate boli rozhorčené ako je to možné.
Takže pre rodičov to nie je žiadna zmena- kto nechce, dieťa do MŠ nedá. Ti co chcú, sú len radi ze im dieťa vezmú.
My planujeme mat deti na DV, tak nam je to jedno. Pokial tu tato moznost bude, som s tym ok. 😊
Ja som rodič, ktorý potrebuje ísť po 3 rokoch do práce, mne to môže byť jedno. ALE z takého všeobecného pohľadu? Budú brať aj neodplienkované deti? Deti co sa nevedia obliecť? Moj syn má 2,5 roka začal chodiť do škôlky a začal sa tam od stresu pocikávať kým si zvykol. Obliecť sa nevie ani nechce keďže tam veľmi nechcel ísť tak sa naučil dokonale povyzliekať. Kamoška má syna v škôlke, 3x sa jej tam pocikal a bola na koberci u riaditelky, že ešte raz a dieťa jej vylúčia (musela by dať výpoveď aby s ním mal kto byť...) druhá vec sú financie. Som doma s mladším synom a škôlka pre staršieho ma vyjde skoro 130 € mesačne (strava plus poplatky, aktivity, spotrebný tovar...) je to dost finančne pre človeka čo žije z rodičovského príspevku. Keby muž nechodil do práce a som samozivitelka tak by som to nedala. A to že by mi odpustili 35 euro poplatok z toho co neplatia predskoláci mi nepomôže.

@anonym_autor je to zavedené hlavne kvôli osadam, skúšajú urobiť čokoľvek, pretože musia nájsť spôsob ako začať riešiť občanov ktorí sa množia rýchlejšie ako myši.
Ja v tom nevidím žiaden problém ( ak sa nebavime o kapacite škôl a pedagógov- to je iná kapitola...)
Veď 99% matiek keby mohli tak deti drbnu do ms od 2r. Vždy keď boli 2-3 deti neprijate boli rozhorčené ako je to možné.
Takže pre rodičov to nie je žiadna zmena- kto nechce, dieťa do MŠ nedá. Ti co chcú, sú len radi ze im dieťa vezmú.