icon

Škôlky v lete: Sú v lete zatvorené?

11. feb 2024

Zaujímalo by ma koľko MŠ sú v lete zatvorené mesiac a pol. Bez poskytnutia náhradnej škôlky. Ako to je u vás v lete?

unicornlady
11. feb 2024

U nás v dedine ide škôlka celý júl.
V auguste sú zatvorené škôlky.

autor
11. feb 2024

@unicornlady u nas tyzden. A druhy tyzden podla zaujmu.

katesocka
11. feb 2024

Ak dobre viem, u nás je škôlka otvorená celý júl.

martinkatinka
11. feb 2024

Býva otvorená jeden mesiac cez prázdniny, druhý mesiac je možnosť náhradnej škôlky v meste.

mogaa
11. feb 2024

to je uplne jedno, lebo v každom meste je to inak...ty sa musíš zariadiť podľa toho ako to bude u vás v meste...niekde náhradné zberné škôlky sú, niekde nie....ty sa musíš zariadiť podľa tvojej situácie, čiže v čase zatvorenej škôlky sa prestriedať pri dieťati s manželom, prípadne starí rodičia, tábor, opatrovateľka.....

autor
11. feb 2024

@mogaa ano len tak premyslam co rodic co je sam na dieta. Nema rodicov alebo tiez pracuju. Ako ma pokryt mesiac a pol.
Opatrovatelka vies kolko stoji? Sak tolko zena ani nezarobi denne.
Niektore pytaju 10€ na hodinu..

autor
11. feb 2024

@mogaa tabor som pozerala. Tam beru vacsinou deti od 7 rokov.. a casovo to aj tak nevychadza.

martinkatinka
11. feb 2024

Si osamelá matka? Ak nie, tak o tom zbytočne premýšľa. Každý si to musí zariadiť vrámci svojich možností.

autor
11. feb 2024
martinkatinka
11. feb 2024

Tak potom aké máš možnosti?

autor
11. feb 2024

@martinkatinka takmer ziadne. Preto premyslam co teraz. V praci mam 2 tyzdne dovolenky.

martinkatinka
11. feb 2024

Ak poznáš nejakú ženu, čo je na tom podobne, prestriedat sa.
Ak má dieťa určený styk s otcom, tam sú zrejme dane aj prázdniny, tak si to treba podeliť tiež.
A posledná možnosť je neplatené voľno.

autor
11. feb 2024

@martinkatinka napisem ip

saxana000
11. feb 2024

@martinkatinka mozes.ziadat ocr od socialnej poistovne z dovodu ze zriadovatel (obec) zatvoril skolku.rovnako ako v pripade chripkovych prazdnin ak mas dieta zdrave nenechas asi prvaka doma sameho lebo skolu zavreli pre chorobnost..a nie kazda doktorka sa.necha uprosit na ocr na vymyslenu chorobu. je to naozaj to najkrizovejsie riesenie.vacsina ludi to riesi prazdninami u starych rodicov a cerpanim dovolenky na striedacku obidvaja partneri pripadne vymenou smeny ze jeden robi rano a druhy poobede aby sa pri detoch doma narychlo prestriedali..cim skor.to treba zacat riesit a najst system.lebo pride skola a tam uz ani tie dva tyzdne k dobru necakaj.vykryt treba plnych 8 tyzdnov prazdnin.mozes sa skusit dohodnut s mamickou spoluziaka alebo zaplatit pani na strazenie pripadne denny tabor.ale tali.su take.ceny ze.si neviem predstavit vykryvat tym cele prazdniny. Posledne ma vysiel toto leto 5 dni od pondelku do piatku od 8.00 do 15.30 na 160e a to.sme desiatu aj vodu deckam balili.

martinkatinka
11. feb 2024

@saxana000 toto asi nebolo mne 😉

guiseppinka
11. feb 2024

My mame skolku otvorenu prve 3 a posledne 3 tyzdne prazdnin. 3 tyzdne je skolka zatvorena, ale je moznost na 2 tyzdne deti prihlasit do inej skolky a ten tyzden je dalsia skolka... kedysi sme mali 2 a skolky sa striedali. Jedna bola otvorena v juli a v auguste zatvorena, dalsi rok sa vymenili. Koronou sa prestali takto striedat a aj samotne ucitelky si to pochvaluju. Len co je blbe, ze treba do niekedy polky marca hlasit leto... hlavne teda poobedia, kedze tie su u nas specialne (rakusko)

petrahl
11. feb 2024

Dá sa ísť na očr, ak je škôlka skutočne preukázateľne zatvorená.

autor
11. feb 2024

@petrahl zamestnavatel bude akceptovat mesiac ocr ? Plus to co pride zo socialnej nebude stacit ani na ucty

petrahl
11. feb 2024

Mesiac sa nedá byť na očr. Max.14 dní.
Zvyšok vykryť dovolenkou.
Či to bude akceptovať neviem, to sa musíš spýtať zamestnávateľa.
Dieťa nemá otca? Tetu? Babku? Krstnú? Ty nemáš nejakú kamošku, sesternicu, švagrinú,...?
Všetci toto riešime...lepíme ako sa dá. Nikto nemá škôlku dva mesiace v lete otvorenu.

tana85
11. feb 2024

bohuzial ti neporadim, ale uplne ti rozumiem. v starej skolke sme mohli vyuziat skolku len prve dva julove tyzdne, zvysok nic, ani nahradna. teraz mame moznost nahradnej cely jul, ale august zase nic. prazdnin je vela, dovolenky malo, ms ma vsetky prazdniny spolu so zs, denne tabory su v BA predrazene a pre dve deti napr 2-3 tabory za prazdniny a som o 900€ lahsia. mozno ti to nebude prijemne, ale popytala by som sa v susedstve ci si chceniekto takto privyrobit, ponuknut kolko ti to financne vychadza, tych moznosti naozaj nie je vela :( a ocr je stale moznost na par dni ked by uz bolo najhorsie

pbra40
11. feb 2024

Opytaj sa vo vasej skolke. My mame tiez, ze na 4 tyzdne mozme dieta prihlasit. Osamela matka 6 tyzdnov.

lienka.7
11. feb 2024

@autorka nehnevaj sa, ale nemáš mamu, otca, sestru, brata..., susedu, kamarátku. NIKOHO, kto by ti malu postrazil? Prepáč, ale toto sa mi nechce veriť.
U nás je skolka zatvorená celý júl, 1 týždeň robia "tabor" a 3 týždne vykryvam s pomocou rodiny. Uplne normalne. 2 týždne mam dovolenku a týždeň pomôže rodina, aby sa tu do mna nepustili ine, ze 3 týždne hodím dieta na krk niekomu inému. A po ďalšie, nie každá pýta 10€ na hodinu. Aj v BA je to oveľa menej.

saxana000
11. feb 2024

@martinkatinka nie prepac..

autor
11. feb 2024

@lienka.7 mamu nemam, otec pracuje, sestru, brata nemam. Suseda chodi do prace tak isto ako kamaratky su zamestnane. Otvor si stranku opatrovateliek. A najdi.. ktora postrazi 10 hodin denne za prijatelnu sumu. Veruze som taku nenasla. Je tam len na par hodin a nie pocas celej pracovnej doby plus cesta. Oni si urcuju hodiny ktore strazia v tyzdni. A dat niekomu dieta len tak to by som nespravila. Tam mam istotu ze maju ako tak skusenosti.. tiez ide o lokalitu. Plus cesta. Ono to nie je take jednoduche ako sa zda.

babalenka
11. feb 2024

A čo budeš robiť keď už bude dieťa na škole a bude mať dva mesiace prázdnin? Starých rodičov z mužovej strany? My sme mali dôchodkyňu k deťom plus denne tábory aj keď dcére sa spočiatku nepáčili ,ale keďže moje deti nechceli chodiť cez žiadne prázdniny do škôlky tak chodili do táborov namiesto školky v lete.Daco bol s nimi muž dačo ja dačo moji rodičia ,ale to sme ich nosili keď mali voľno a do iného mesta.Len nás to prestalo baviť ich voziť,lebo čas a dochádzanie do iného mesta nebola sranda tak sme hľadali dôchodkyňu.ja som si vtedy prehadzovala smeny a chodila na poobedie tak doobeda som bola s nimi ja potom opatrovateľka kým neprišiel muž domov.inu možnosť nemáš

lienka.7
11. feb 2024

@autorka otvor si FB, mas tam kopec ponúk. Ty platis, ty si určujes, tak tu prosím ta zase nezavadzaj. Samozrejme, nikto ti nedokáže pomôcť... otázka je, čo teraz ocakavas? Ze mesiac/dva budeš len tak doma s dieťaťom? Tak si dohodni neplatené voľno v praci a môžeš byť doma aj cele 2 mesiace. Otázne je, či ťa tvoj zamestnavatel potom v praci vôbec potrebuje.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
henikap123
14. feb 2024

Ja som našla súkromnú skolku ktorá v auguste zobrala dieťa, ktoré tam nechodí. Ale v Bratislave. Skusila by som osloviť súkromne škôlky v tvojim okoli. Ale sú aj týždenne tábory na ktoré zevraj sa dá použiť rekreačný poukaz (rekreačný príspevok zo zákona) , treba sa spýtať zamestnávateľa. (Info: Ak teda dieťa navštevuje tábor napríklad od 08:00 do 16:00 počas najmenej dvoch dní, je možné naň uplatniť príspevok na rekreáciu, nie je podmienkou spánok v tábore) alebo dať dieťatko na denne Tábory asi vyjde lacnejšie ako opatrovatelka?

sinusoida
17. feb 2024

Daj 2 týždne dovolenku, na začiatku 2 dni cwlodenné vyšetrenie, na konci tiež dva dni celodenné vyšetrenie to máš už skoro 3 týždne a potom Pn zvyšnýsch 6 dní. ( Celodenné vyšetrenie môžeš mať len dva dni za sebou, ale to máš platené, ako keby si pracovala a nechýbala z.práce, samozrejme si daj vyšetriť hocičo, aby si mala ten papier) Na celodenné máš nárok zo zákona 7 dní na seba a 7 dní doprovod dieťaťa. Čiže to máš spolu 14 dní za rok.

henikap123
17. feb 2024

@sinusoida len keď je sama na dieťatko a keď je choré cez rok či ona nevyužije tých lekárov (celodenné vyšetrenie) ?