icon

Som nezamestnaná. Je šanca, že mi dieťa zoberú do škôlky?

kikina84
22. feb 2013

mamky..tak ako je to ked som nezamestnana, ake mam sance ze mi dieta zoberu do skolky? lebo co pocuvam vyzera to dost biedne,uprednostnuju matky co robia..ake s tym mate skusenosti? dakujem

anieli_1
22. feb 2013

@kikina84 ja som doma na materskej a je v skolke bolo to tazke ho tam dostat ale len zato ze pod 3 roky neberu a ze som doma ich nezaujimalo a jeho triede je este minimalne jedna co je doma na materskej....takze to je kazdej skolke

kikina84
autor
22. feb 2013

@anieli_1 to ze neberu ked je zena na matersje to viem..ale mna by zaujimalo ako je to ked som nezamestnana,pripadne ci sa to da nejako obist,,:(

anieli_1
22. feb 2013

@kikina84 a tam sa ta pytaju ci robis?? podla mna i zoberu ked si hladas robotu bo ked najdes tak potom co s dietatom??zato som ti pisala ze na materskej lebp to vedia ze bude doma matka ale nezamestnana sa moze kedykolvek zamestnat.....chapes ako to myslim...

barny
22. feb 2013

@kikinka84 najlepsie bude ak pojdes do skolky, kde by mala tvoj mala chodit, ja byvam na dedine sice chodim do roboty maleho zobrali v pohode, ale chodia aj deti mamiciek ktore su nezamestnane a aj na druhej rodicovskej ci materskej u nas je malo deti takze preto tu problem nieje, horsie je to kde maju vela deti a v mestach 😒

lujza123
22. feb 2013

@kikina84 u nas im to bolo uuuplne jedno ci zamestnana, nezamestnana, slobodna matka, ci byva 5 m od skolky alebo na druhom konci mesta..zapis zacal o 9 uz o pol 6 sa pred skolkou tlacily ludia...podla coho beru deti je pre mna uz druhym rokom velkou neznamou....aj som im vysvetlovala ze som zamestnana, ze som na malu sama.......do skolky kde sme sa hlasili mi 3 rocnu nezobrali, ale hlavne ze jednej mojej znamej tam 2,5 rocne dieta vzali. Ona nepracuje, je zena v domacnosti a chce si na doobedie oddychnut...skolku vybavil jej manzel pan podnikatel velke zviera..takze tak
Prichystaj si obalku s par stovkami a vezmu ti aj rocne

kikina84
autor
22. feb 2013

@anieli_1 no uprednostnuju matky co robia..Kamoska moja mala dceru doma az do 5 rokov..nechceli jej ju vziat,lebo si nevedela najst robotu..socialny pripad uplne..

anieli_1
22. feb 2013

@kikina84 a akoze ked si nahodou najdes robotu tak ti vezmu dieta len tak kedykolvek??? jaj vsetky systemy su na hlavu...

zrka
22. feb 2013

uz som tu citala taku temu, a maminy v nej pisali, ze do prihlasky uviedli ze pracuju - aj ked nepracovali, mozno posledneho zamestnavatela. ze to nemaju ako vypatrat. Tiez by som to tak urobila a nakoniec, aj keby mali nejake podozrenie a dieta uz by bolo prijate, tak zamestnavatel ta prepustil. ake zakony, take riesenia

kikina84
autor
22. feb 2013

@zrka
@anieli_1
oni zvyknu davat potvrdenie a to musi zamestnavatel potvrdit..ak ho neprinesies berie sa to ako ze si nezamestnana a automaticky ide tvoja prihlaska uplne na spodok vsetkych prihlasok..Je to chory system toto

anieli_1
22. feb 2013

@kikina84 no priznam sa ja mam tiez tlacenku aby mi maleho vzali bo mal v septembri len dva a pol roka a tu su skolky plne prepchate ale nejak sme to potom prestali tlacit bo sme mali odist prec ale sme zostali tak sa tlacilo aspon od pol roka nech ho zoberu tak nastatsie je tam......

renab
22. feb 2013

@kikina84 u nás sa nikto nezaujímal o to, či robíš, alebo nie. prišla si, vypísala žiadosť, dala potvrdiť lekárovi, odovzdala. riaditeľka upozornila, že prednostne prijímajú deti predškolského veku alebo s odkladom školskej dochádzky, potom deti, ktoré už majú v MŠ súrodenca, potom deti z obvodu a nakoniec ostatné. o práci nepadlo ani slovo.

kikina84
autor
22. feb 2013

@renab a mozem sa spytat odkial ste?vdaka

renab
22. feb 2013

@kikina84 teraz sa pozerám, že ste z BA, tak to som asi moc nepomohla. my sme z Martina.
😒

kikina84
autor
22. feb 2013

@renab nevadi v poho..´dakujem za typ 🙂

jasminet
22. feb 2013

@kikina84 u nas v ruzinove su prihlasky bez uvedenia zametnavatela.... iba meno dietata a rodicov, adresa dietata a rodicov, datum odkedy cches dieta prijat do skolky a potvrdenie od lekara. nic viac nic menej...

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
katka1981
28. mar 2013

@kikina84, minuly rok som zamestnana bola, dcera v sept. mala 3 roky 3 mes. nevzali ju, teraz som nezamestnana a bude mat 4 roky 3 mes. Dufam, ze ju vezmu.