Správanie dieťaťa v škôlke
Dcéra o 3 mesiace 4 roky, nastúpila do škôlky,, je špecifická iná ako prvá dcéra, nič ju nebaví, žiadna aktivita tvorenie hry nevydrží dlhšie ako 1min proste nezáujem , chodí do MŠ do 11 takú majú adaptáciu tento týžden dnes mi načrtla učiteľka že nepočúvala že ma svoj svet pocuvne na 5 krát keď uz musia zvýšiť hlas áno viem že je iná než väčšina detí, hľadať za tým niečo viac? Nedajbože nejakú dg
skôr dcére dohovoriť, že pani učiteľku treba počúvať.....ak sa učiteľkám niečo nebude pozdávať, vyžiadajú si aby dieťa absolvovalo vyšetrenie
@anonym_autor tú dg. podľa mňa by jej dr. už zistla .... či?
@elenka.k to určite😂
To nieje iba v škôlke ale aj doma neviem či je to povahou alebo zájsť k dr , to je ako hádzať hrach o stenu , absolútne nezáujem , niekedy ani hlavu neotoci pokiaľ fakt nezakricim
@elenka.k aká doktorka pediater?veď tá ju vidí pri chorobe pár minút.
@anonym_autor spýtaj sa čo navrhujú či ísť do cppap?Tam ju otestujú pozornosť, logiku.Moze to byť len povaha netreba za všetkým vidieť dg.Mozno je nadriemerne inteligentna a hračky aktivity ju nudia.Co robievala doma musí byť niečo, čo ju zaujíma.
@elenka.k aká doktorka pediater?veď tá ju vidí pri chorobe pár minút.
@anonym_autor spýtaj sa čo navrhujú či ísť do cppap?Tam ju otestujú pozornosť, logiku.Moze to byť len povaha netreba za všetkým vidieť dg.Mozno je nadriemerne inteligentna a hračky aktivity ju nudia.Co robievala doma musí byť niečo, čo ju zaujíma.
@anonym_autor aha, že ani vás nepočúva 😂 tak buď je taká temperamentná alebo diktátor.
@anonym_6b2cd0 veď predsa každé dieťa absolvuje prehliadky, či ty si so svojím snáď nechodila ?
No doma sme väčšinou von pretože dnu je s ňou utrpenie, čiže prechádzky veľa poprípade na dvore sa hraje s blatom vodou to je jedine , je taká príliš sebavedomá zo staršou sú ako pes a mačka 🙄🙄 uvidíme čo bude budúci týždeň či budú nejaké sťažnosti ,
Sama povieš, že je iná ako ostatné deti tak je celkom možné, že tam diagnóza bude.
podla toho co pises - v prvom rade pocuje dobre? mnoho krat je ignoracia pretoze dieta prikaz neregistruje nepocuje. takze ako prve smer usne
Len jej neurčuj diagnózy. Na to je tu lekár 🙂 Podľa mňa sa to zatiaľ javí ako celkom normálne správanie. Uvidím časom, keď sa úplne adaptuje.
Ja jej nedávam žiadne diagnózy to ani nechcem samozrejme 🙂 ono to správanie nieje len v MŠ ale i doma a vlastne všade :/ uvidíme časom čo bude .a objednám ju na ušné
Objednala by som ju k psychologičke aj na ušné. Hneď teraz, čakať podľa mňa nemáš na čo.
Objednala by som ju k psychologičke aj na ušné. Hneď teraz, čakať podľa mňa nemáš na čo.
@thereisabear ďakujem určite to hneď budem riešiť
To nieje iba v škôlke ale aj doma neviem či je to povahou alebo zájsť k dr , to je ako hádzať hrach o stenu , absolútne nezáujem , niekedy ani hlavu neotoci pokiaľ fakt nezakricim
@anonym_autor a počuje dobre??
Ja jej nedávam žiadne diagnózy to ani nechcem samozrejme 🙂 ono to správanie nieje len v MŠ ale i doma a vlastne všade :/ uvidíme časom čo bude .a objednám ju na ušné
@anonym_autor akurat vcera mi vyhodilo nejake video z UK... neviem, na kolko to bolo zcasti zo zartu a nakolko vazne, ale nejaka UK celebrita asi ze zistila az pocas kovidu (ked vsetci nosili ruska), ze je hlucha (dospela "stara" zena)... ze sa naucila odcitat z pier a nedoslo jej to...
K tomu videu bolo mrte komentov, ze je viacero takch ludi... ze ich povazovali za "neposlusnych" v skolke / skole, lebo "nepocuvali"... a iba ked pocuvali (ked "sme dostali ich pozornost"), tak boli super... a zistili (aj nahodne) na vysetreni, ze tie deti proste boli nedoslychave / hluche....
Skus este ist na nu inak. Cupni si k nej, chyt napr za pleco a tak sa pytaj: Zuzanka chcem sa ta nieco opytat/ povedat a az ak mas jej pozornost, potom sa dostan k veci, co od nej potrebujes.
@elenka.k raz za rok na prevenciu?doktorka vyšetrí váhu, výšku, ak matka nič nepovie nestará sa doktorka do toho.
@anonym_autor nebaví ju odrážadlo, bicykel, puzzle, knižky, lego?Liptove hry, pexeso, ihrisko?
Možno je čas ju niečom zaujať snáď sa nehrá v zime s blatom🤣
@anonym_autor môže to byt diagnóza ale pokojne i povaha, či typ osobnosti. Ako vnimas, že je šikovná, mysli jej to, je výnimočná v niektorých oblastiach? Alebo skôr naopak?
recovo je na tom ako?
Sama povieš, že je iná ako ostatné deti tak je celkom možné, že tam diagnóza bude.
@januska12323 somarina..
Skus ju prinútiť aby ta počula a počuvla. Povedz jej co ma odpovedať.. napr áno mamka alebo povedz dobre mamka ..idem mamka atď.a dieta bude spokojnejšie ze sa dokáže dorozumieť aj ty lebo ker to povie tak aj urobí...venuj sa jej rozpravaj s ňou a trvaj na tom aby zopakovala to co povieš.!!! A keď sa bude zlostit tak nech zvykne si a prispôsobí sa
@anonym_autor daj jej v 1. rade vyšetriť sluch. Držím palce!