Sťažnosť na učiteľku v škôlke

estrell
5. jún 2014

Pekný deň! Ja by som mala jednu otázku... moje dieťa chodí do škôlky, párkrát do mesiaca sa vždy sťažuje na jednu učiteľku, že ju udrie, keď nechce spať alebo jesť, dá jej facku a kričí na ňu! Už som sa spýtala učiteľky a ona vždy reaguje tak, že moje dieťa bolo na vine, nechcela sa poslúchnuť, atď... Ja viem, že detičky sú niekedy neposlúchne, ale podľa mňa, žiadna učiteľka nemá právo ani verbálne, ani fyzicky napadnúť môjho dieťaťa! Teraz rozmýšľam na tom, že podám sťažnosť na učiteľku... Poradte mi, čo mám robiť? Ako mám postupovať? Ďakujem pekne!

vefi89
5. jún 2014

@estrell 1. riešiš s riaditeľkou
2. riešiš s magistrátom
3. riešiš sociálku

ttctwins
5. jún 2014

Najprv chod za riaditelkou a problem vysvetli. Ona je jej nadriadena, riesit to musi. Fyzicke nasilie na detoch nema pravo pachat ani rodic, nie to ucitelka. Ak nebude spravena adekvatna naprava, doporuceny list zriadovatelovi skolky (vacsinou to byva starosta obce), s ziadostou o napravu a pisomne stanovisko.

Ucitelka, ktora nevie problem riesit inak, ako nasilim, by si mala hladat ine zamestnanie.

klincek
5. jún 2014

@estrell staznost mozes podat zdriadovatelovi skolky.
moja prva reakcia by bola dorazne priame upozornenie, ze ak sa to bude opakovat, budem to oficialne riesit. druhykrat by som na ucitelku nahukala ja a staznost by bola na poste dalsi den.
nechut do jedla alebo mensia potreba spanku nie je dovod na okrikovanie dietata. keby dcerka vystrajala a bila ine deti, ok, nech na nu zakrici,ale za taketo kraviny?! by si ma pani ucitelka zapamatala! 😠

evelynm
5. jún 2014

dohodla by som si stretnutie s pani ucitelkou a pani riaditelkou. Z toho stretnutia by som pozadovala zapis. Ak by nedoslo k naprave, podala by som podnet zriadovatelovi skolky.
Nech sa deje cokolvek, ucitelka nie je opravnena dieta udriet.

liz_lemon
5. jún 2014

@estrell rovno sa stazuj, urcite ju neupozornuj na to, ze sa budes stazovat, lebo ziska cas, aby si kadeco navymyslala

pribinak
5. jún 2014

Ako pisala evelynm, ak by sa to zopakovalo, dieťa by som vzala psychologické a dala by som trestné oznámenie, fyzické tresty su neprípustné

pribinak
5. jún 2014

@vefi89 co poriesi sociálka? Nerozumiem, skôr zriaďovateľ škôlky

elina25
5. jún 2014

takú by som jej vrátila že by jej sopeľ oko vybil....

evelynm
5. jún 2014

@elina25 , co by si tym vyriesila?

elina25
5. jún 2014

@evelynm aby vedela aký je to pocit ked niekto niekoho otlka

michaela2008
5. jún 2014

My sme riesili nieco podobne, ale nebolo to fyzicke nasilie, skor psychicke... Mozno ani nie nasilie, ale neodborny pristup k detom, tazko to hodnotit. Urcite to nerobila so zlym umyslom, proste nevedela deti inak motivovat...
My sme to riesili okamzite s riaditelkou a danou ucitelkou. Aj sa to hned vyriesilo. Riaditelka skolky je fantasticka zena, rovnako ako skolka, ktoru riadi. Ucitelka uz tam nie je.

Pozor, moze to zanechat na dietati nasledky, treba okamzite konat - syn sa zacal pokakavat, trvalo to par mesiacov.

eeffka
5. jún 2014

@estrell toto nemozes mysliet vazne.... "niekolkokrat mesacne sa dieta stazuje", 1x by som jej vysvetlila, ze to bolo posledny krat co dvihla ruku na moje decko a 2x by som jej pribila rovno medzi dverami za to ze neuposluchla moj prikaz ,podla jej logiky

Uz davno si to mala riesit s riaditelkou minimalne.

martinkacasarova
5. jún 2014

treba to riešiť s riaditeľkou a hned riaditeľke oznámiť že ak sa ešte také niečo dozvieš od dieťatka doma že jej dala facku atd...ihned pojdeš na školstvo.Uvidíš že toho sa všetky riaditeľky boja a musia riešiť problém okamžite,ked nechcú veľkú raziu...

mirkakab
5. jún 2014

a čo tak začať od svojho dieťaťa? bola som v škôlke kvôli súkromnej záležitosti, no ked som videla čo si tam tie deti dovolia, no nech sa na mna nikto nehnevá ale za naších čias to možné nebolo. tiež som dostala za ucho od učitelky, či už v škôlke alebo na základke a som tu bez ujmu na zdraví. ano, aj mna by to mrzelo keby mi učitelka udrela dieťa ale tak určite by to nebolo zadarmo a neťahala by som to "až cez sociálku". ako povedzme si úprimne čo z naších detí vyrastá, ked už škôlkari vedia že sa ich učitelka nesmie ani dotknúť ... niesom zástanca trestov ale ....

hviezdicka111
5. jún 2014

@mirkakab vyjadrila si to aj za mna 😀 akurat som nieco podobne isla napisat 😀

anci852
5. jún 2014

Treba riesit s riaditelkou,dobry napad je aj zavolat k tomu ucitelku a urobit zapis,ak nepomoze ist za zriadovatelom.

lorela
5. jún 2014

No ja žasnem! Takže keď moje dieťa neposlúcha, nech ho treskne kto je na blízku, nie? Či učiteľka v škôlke, alebo dôchodca na zastávke, či cudzí otecko na ihrisku. Nech z nich nič zlé nevyrastie a nech vedia, že sa ich cudzí môže "dotknúť"... OMG!!!

ttctwins
5. jún 2014

Ucitel ma sto inych moznosti ako dieta potrestat, kym sa ho musi dotknut @mirkakab Na to chodia do skoly a ucia sa zvladat konflikty, riesit zlozite situacie.. Ako som uz pisala, kto na to nema povahu, nema trpezlivost, nech robi nieco ineho. Ucitel nie je povolanie, ale poslanie.

tecko28
5. jún 2014

Tiez neuznavam telesne tresty a otlkanie deti., ale som ucitelka a tiez som uz zial musela niekomu vlepit. Uz na Zakladnej skole su deti castokrat drze,sproste a arogantne. Tak voci spoluziakom ako voci ucitelom, cest vynimkam. Bez vetra sa ani listok nepohne a nechce sa mi verit, ze by ucitelka dietatu nalozila koli takej banalite ako je spanok alebo jedlo. Takze uprimne ruku na srdce, je to vase dieta skutocne taky stelesneny anjelik? Ak ano, ospravedlnujem sa a treba to riesit. A mlati pani ucitelka vsetky deti?

mirkakab
5. jún 2014

@lorela trocha si to nadniesla, no poviem ti príklad čoho som bola svedkom, bol to práve predškolák (išlo ich asi 5) a dotyčný chlapec si odplul pred starším pánom a oplul mu topánky. ostatný išli od smiechu puknúť. tak na toto by si ako reagovala .... nevadí, nech sa chlapci bavia? vychovávame s dnešných detí jedinečné osobnosti ,len kde sú rodičia, starí ludia a úcta k nim . Len tak ďalej !! ...........

lorela
5. jún 2014

@tecko28 Nechcem sa do niekoho navážať, ale takto sa má jedna učiteľka vyjadrovať? Aj ja som musela niekomu vlepiť? Veď to je len vaša vizitka a veľmi zlá...
Áno, niektoré dnešné deti sú drzé, arogantné a majú problém s autoritami, ale netýka sa to len detí, drzí a arogantní sú aj dospelí, učiteľov nevynímajúc. Takže rodič má tiež právo vlepiť učiteľovi? Ako by to potom v takej škole vyzeralo?! Slunce, seno a pár facek? 😀

lorela
5. jún 2014

@mirkakab Deti treba vychovávať a učiť, učiť úcte k starším, samozrejme, súhlasím. Ale čo naučíš dieťa, keď mu bez slova (vysvetlenia, ponaučenia, iného ako fyzického trestu) jednu vlepíš?

mirkakab
5. jún 2014

@lorela Tak niekedy by si sa čudovala, mam dve deti a mladšej by si mohla vysvetlovať aj 100x, ale dobre, každé dieťa je iné, ja nehovorím, aj to súhlasím že by učitelka mala mať trpezlivosť, ale autorka tu pozná dcerkinu verziu že ju učitelka capla a už jej tu podaktoré radia socialku a neviem čo. určite by som sa aj ja s učitelkou porozprávala čo sa stalo, ale načo také halo z toho.

adeala
5. jún 2014

@mirkakab každý na facku reaguje inak, je to veľmi ponižujúca záležitosť, ktorá ti nespôsobí ujmu na zdraví, ale na psychike - niekomu viac, niekomu menej. Ja som napr. dostala za svoj život jednu jedinú facku od svojho otca, keď som chodila do škôlky, pretože som vrešťala, plakala. Od tej doby som mala strach plakať, kričať. Neplakala som ani keď som dostala kameňom do hlavy a ani keď ma v 13 rokoch znásilnili. Nikomu som sa nikdy nesťažovala, čo malo dosť závažné dôsledky. Prežila som bez fyzickej ujmy, ale moja psychika reagovala ako reagovala a nikto ti nikdy nezaručí, že tak nebude reagovať aj tvoje dieťa. A teraz.. fakt by si chcela, aby dopadlo ako ja? Neudrela by som svoje dieťa a tobôž nie cudzie, pretože jedna blbá facka mu môže ovplyvniť zvyšok života, jedna facka, ktorá sa dala riešiť aj inak.

adeala
5. jún 2014

@mirkakab inak pracujem ako opatrovateľka, takže viem presne, aké je to zúfalstvo, keď sa ti dvojročné decko šlahne o zem a ty s tým nič nemôžeš urobiť, ale nebijem ich.

mirkakab
5. jún 2014

@adeala Tak máš pravdu, ja svoje deti tiež nebijem, ale ako hovorím mladšej môžem vysvetlovať do nekonečna, pokial nedostane zákaz pozerať telku alebo ísť von a pod, tak ani neprestane. a dalšia vec, si myslím že je rozdiel facka a facka.

adeala
5. jún 2014

@mirkakab úprimne tá facka nebola vôbec silná, len som ako 4 ročné decko zareagovala prehnane. Len som tým chcela povedať, že to, že sa kedysi deti bežne otĺkali a prežili to neznamená, že ich to nijak nepoznačilo.

tecko28
5. jún 2014

@lorela chalalanisko bol deviatak a inak to neslo.Male dieta na prvom stupni som nikdy neudrela. Ani vlastna matka s riaditelkou s nim nevedeli pohnut, tak dobre sadla, ze u mna si viac nedovolil, zial aj tak vdaka svojmu spravaniu skoncil v diagnostickom ustave Ak by som bola zla ucitelka, nestalo by sa to len raz, ale otlkala by som aj ine deti a to by uz bolo na zvazenie., uznavam. ia by mali ucit, nie vychovat, tak kazde dieta je vizitkou rodica, ktory ak si nevie aj podat pomoc patricneho odbornika.

sheila72
5. jún 2014

Takže učiteľka to nepoprela, že by ho bola udrela? Lebo už som sa stretla aj s tým, že dieťa si to celé vymyslelo a učiteľka kukala, že čo to má byť. Mala z toho problémy len ona, aj keď za nič nemohla a decku sa to prepieklo. Ale nakoniec sa na to prišlo, že nie je vinná. Alebo poznám prípad, že učiteľka vybuchla a dala decku po prstoch. A ono s revom k mamičke, že ako ho učiteľka bije. Evidentne nebolo zvyknuté ani na obyčajné ťapnutie po ruke. Nie som učiteľka, ale sú teda dosť znevýhodnení. Keď decko spraví zle, nemôžu nič robiť, ale keď oni pochybia, hneď sú najhorší.
Ale späť k veci. Je rozdiel, ak je mš na dedine, alebo v meste. Je dobré sa opýtať aj ostatných detí alebo ich rodičov, či niečo videli alebo vraveli, že by aj ich bila. Inak postup taký, ako aj baby uvideli, ale je lepšie sa "spolčiť" aj s inými rodičmi.

sheila72
5. jún 2014

@lorela skús ísť učiť do takej školy/škôlky, kde čo decko, to rozmaznaný fracek. Dnešné deti sú bohužiaľ také a učiteľ je tiež človek a za tých cca 40 rokov mu isto aspoň raz rupnú nervy.To je robota, ako každá iná a nie žiadne poslanie. Kto robí smetiara tiež nepovažuje vynášanie smetí za poslanie 🙂 u náš v škôlke učila jedna pani, ktorá bola trocha pri sebe a decká jej cápali po zadku. To ti príde od tých detí normálne, takto sa chovať? Ja si tiež myslím, že to bolo voľakedy lepšie. Nám tiež na zš dali za ucho a som tu. A mám morálku, priority a slušné správanie a to som mladá, moderná žena. Žiadne individum, čo sa nevie chovať.