icon

Štvorročný syn má dni, keď len plače

davomonca
25. feb 2015

Mam 4 ročneho syna a neviem vôbec ako postupovať alebo ako to riešiť,ma dni ked jednoducho plače pre nič za nič ked sa ho opytam prečo plače tak odpovie že nevie,privadza ma to do zufalstva a vie ma to vytočiť do napríčetnosti,niekedy alebo väčšinou musím užiť lieky na ukľudnenie,niekedy ho vybijem niekedy zatvorím do izby,ma niekto podobné problémy a vie mi poradiť????Som z toho zúfala a neviem ako dalej,najhoršie je že on povie že nevie prečo plače uvediem len priklad:dnes rano ,mama ideme čúrať???alebo nie a začne plač,potrebujem isť do obchodu a on povie že radšej nejde a začne plač.PORADTE

Strana
z3
dusika11
3. mar 2015

mam dvoch synov dvojcata maju styri..nam pomohlo pomenovanie pocitov..spytam sa alanko hnevas sa?? na to zrazu spozornie..odpovie nao alanko sa hneva,,pytam sa dalej preco sa hneva alanko atd....s recou sa to vyvinie...hovori sa tomu pomenovanie pocitov a respektovanie...napriklad ze sa hneva...a zrazu sa dieta usmeje...ano mamka ma respektuje..a zrazu aj u nas tych vybochov je menej ..s rozvojom reci to je lepsie..aj dieta je len clovek....takze nech pomenuje..ano hnevam sa.-..lebo ocko je prec..a..zrazu sa dieta prestane hnevat..nas casto hneva brusko..rozumej..nieco by zjedol..u nas nieco je stale nieco neustale.. 😀

davomonca
autor
4. mar 2015

tak dnes rano plač lebo on nejde somnou ale potom začalo strašne snežiť tak sme ani nešli ale po hodine prestalo tak som mu povedala že musim isť na poštu tak trochu vykrucal ústami ale poobliekali sme sa a šli na poštu do jednoty a potom som mu povedala že sa musim isť spytať ku tete Rafajovej niečo a ona je v robote a robí v škole tak žiaden problem išli sme do škôlky odfotil sa a zobrali ho do triedy aby sa pohral najprv nie ale ked sa spomenul bager a auto tak žiaden problem aj bez mamy odišiel a až potom som šla za ním do triedy tak sa hral z hračkami a boli sme tam az kým deti nešli spať,a vonku nechce preto isť lebo sa nechce obliekať to je jeho smrť obliekanie a čo robí doma??no hrá sa z hračkami potom pri počítači chviľu potom lieta na motorke potom kto je poruke ten musi nachvíľu s ním divočiť a tak dookola ideme do kotolne zakúriť potom korbače ťahať on sa malo kedy nudí a ked tak sa povaluje po zemi alebo po posteli,daj potom vedieť ako ste dopadli vo škôlke

davomonca
autor
4. mar 2015

@pemizb davomonca tak dnes rano plač lebo on nejde somnou ale potom začalo strašne snežiť tak sme ani nešli ale po hodine prestalo tak som mu povedala že musim isť na poštu tak trochu vykrucal ústami ale poobliekali sme sa a šli na poštu do jednoty a potom som mu povedala že sa musim isť spytať ku tete Rafajovej niečo a ona je v robote a robí v škole tak žiaden problem išli sme do škôlky odfotil sa a zobrali ho do triedy aby sa pohral najprv nie ale ked sa spomenul bager a auto tak žiaden problem aj bez mamy odišiel a až potom som šla za ním do triedy tak sa hral z hračkami a boli sme tam az kým deti nešli spať,a vonku nechce preto isť lebo sa nechce obliekať to je jeho smrť obliekanie a čo robí doma??no hrá sa z hračkami potom pri počítači chviľu potom lieta na motorke potom kto je poruke ten musi nachvíľu s ním divočiť a tak dookola ideme do kotolne zakúriť potom korbače ťahať on sa malo kedy nudí a ked tak sa povaluje po zemi alebo po posteli,daj potom vedieť ako ste dopadli vo škôlke

papricka33
4. mar 2015

Hned na zaciatok: Skolka nevyriesi vsetko. Deti sa tam naucia byt samostatnejsie, ale musia sa to ucit aj doma. Urcite si na to sadnite s muzom. Tento negativizmus, ktorym maly prechadza si prejde kazde dieta. Je ale dolezitejsie, ako nan zareagujete. Bolo by dobre, aby ste si urobili rezim, ktory spolu budete dodrziavat a snazit sa z neho nevybocit. Taketo behanie od dveri k dveram, vybavovacky... znasa zle aj dospely, nie este dieta so svojou vyvijajucou nervovou sustavou. Ak si spolu s malym nakreslite rezim dna tak, aby ste dospeli ku kompromisu, bude jednotlive ukony znasat lepsie. Ak planujete nastup do skolky, vytvorte si podobny rezim, lahsie bude znasat nastup aj prve mesiace. K tomu, ze ho vybijes, zavries do izby... Ver tomu, ze to nerobi naschval. Nevie sam pomenovat to, co sa s nim deje, spracovat to. Eliminuj prezliekanie, ked vies, ze ho to hneva... Pred kazdou zmenou mu daj dostatocny priestor, nech si na nu zvykne (Dnes pojdeme tam a tam, budeme tam robit to a to..., teraz sa mozes zahrat a potom pojdeme...). Kazde dieta je ine, jedno moze behat medzi ludmi, rychlo sa prisposobi, druhe znasa zmenu horsie. Vy budete asi pracovat s tou druhou moznostou. A zrejme aj neskor. Ale da sa to. Na druhej strane sa taketo deti dobre sustredia na cinnost, co mu moze pomoct v skolskej priprave. Rozpravaj s nim o cinnostiach, o planoch, ale zaroven prezivaj pritomnost, ked sa hrate. V dnesnej uponahlanej dobe zijeme vcerajsok a zajtrajsok a zabudame na TERAZ. deti nas tomu castokrat naucia 😉

adkala
8. mar 2015

Som rada, že je tu aj táto téma. Myslela som, že to len môj syn je nejaký iný.
Okolo 4 rokov tiež plakal a nevedel prečo. Boli sme konzultovať u psychologičky. Vtedy to bolo skôr o tom, že musíme byť ráznejší, nediskutovať priveľa okolo jedného. O polroka som zasa šla k inej, lebo to už zachádzalo do extrémov. Ani si už poriadne nepamätám, pamätám len, že zistila, že sám seba obviňuje z čohokoľvek, čo sa v jeho živote nepodarí. Ja aj môj otec máme v povahe hľadať vinníka za nejaké nezdary, takže my si musíme dávať pozor na reči. Musela som viac chváliť a keď bol problém, tak som opakovala, že nie je na vine ničomu. Musím povedať, že vtedy sa to zlepšilo. Ale pomohla aj učiteľka v škôlke. Tej som sa posťažovala, že syn sa necíti byť súčasťou kolektívu, deti mu povedia hocikedy, že nie je ich kamarát a mal pocit, že si ich musí nejako kupovať sladkosťami či iným. Ona ho začlenila medzi dvoch chlapcov, stali sa nerozlučnou trojkou.
Teraz má 6 rokov, už vie prečo plače, ak plače. Ale plače omnoho menej.

timea7
8. mar 2015

@davomonca nekupuj si syna kinderkami, to nie je dobrá cesta, bude svoje nároky vekom zvyšovať 😒

Strana
z3