icon

Sú tu maminky, ktoré svoje 3,4,5 ročné deti nedali do škôlky?

jarulik123
5. okt 2021

Ahojte maminky, ste tu niektora taka, ktora sa rozhodla nechat si dietatko doma a nedavat ho do skolky? Premyslam nad tym, ake skvele by bolo vytvorit malu komunitu zien a ich deti... ktore su doma. Bolo by pekné sa spojiť, zoznámiť deti a umožniť im byť začlenené v malom kolektíve, kde mozu byt slobodné. A zároveň ak potrebujú, majú rodiča na blízku. Socializovať sa dá aj na ihriskách a vonku, na tráve, za prítomnosti mamín. A tiež by bolo celkom fajn, občas sa prísť zahrať jeden k druhému, ak by priateľstvo prerástlo do takých rozmerov (čo nemusí, samozrejme 🙂) ). Dajte vedieť, ak s neičím podobným rezonujete 🙂.

Strana
z3
marfikchov
7. okt 2021

@tululu neviem, nemáme šajn, lebo za tých pár dní čo bola v škole, sa nedalo zistiť, čo vie, čo zvláda, čo má rada. A to 4 dní z tých 7 bola len na dve hodiny. Sa 'tesim', keď opäť po 'chorobe' nastúpi

tululu
7. okt 2021

@marfikchov Tak to je komplikovane.V kazdom pripade tazke pre vas,ale hlavne pre to dieta.Tak prajem vela trpezlivosti. Mam syna,ktory ma zo vsetkeho nenormalny stres a teda viem,kolko usilia ma stalo,aby sa zaclenil v skole v co najvacsom pokoji.

scorpionflower1
18. okt 2021

@tululu Urcite je to dievcatko taky pripad. Vzdy, ked sme mali v skole problemoveho studenta (ja som ucila na SŠ) tak bol z malopodnetneho prostredia, nemal rodiča alebo bol dokonca spoluzivitel rodiny.
Ucila som aj arogantnych chalanov, ktori len prelietavali z jednej skoly na druhu, ale za ich aroganciou vzdy bola nejaka nenaplnena potreba zo strany rodicov. Alebo sa spravali arogantne, lebo aj ucitelia sa.k nim spravali povysenecky, takze boli defacto stale v defenzivnom móde. Niektore veci ucitel vyriesit nemoze, to je fakt, ale mne teda zo strany niektorych mojich exkolegov vadil nedostatok empatie, večne ohovaranie, lutovanie sa a brblanie na vsetko okolo.
Rodicia tiez vedeli byt neprijemni, ale zas ide o ich dieta, takze je kazda tema 10x citlivejsia. Ja som na svoje dieta tiez citliva.

tululu
19. okt 2021

@scorpionflower1 Nuz z mojich skusenosti mam tiez pocit,ze problemove dieta nerastie len tak na strome,ale vyrasta v rodine,kde nie je vsetko ok a tym myslim aj veci,ktore clovek neovplyvni (ako strata jedneho rodica a pod.).Ale dnesny system je dost neosobny,ak dieta nema stastie na podnetne a zdrave prostredie v rodine,tak v triede,kde je jeden pedagog na 20-30 deti to je este tazsie...Aj ked niekedy staci trochu snahy a clovek moze zlepsit smerovanie jednej ludskej bytosti,co je na nezaplatenie.

radkabb146
24. okt 2021

@marfikchov Vy bude určite taká “super” pani učiteľka,kvôli ktorej nad týmto vôbec matky uvažujú.Nedať dieťaťu podporu,ale zhodiť ho pod čiernu zem.Keby ste sa aspoň na jeden deň stali takýmto dieťaťom a dostali toľko podpory a pochopenia,koľko dávate Vy,to by som Vàm dopriala sa tak cítiť!!!Vy ste sa minuli povolaniu milá pani učiteľka

radkabb146
24. okt 2021

@scorpionflower1 ďakujeme za takých ako ste Vy! 🙏

marfikchov
24. okt 2021

@radkabb146 prd viete, aký pedagóg som, o tom nemienim ani diskutovať a za to, ako dieťa 'zvladlo' nástup je v prvom rade zodpovedná matka. Moje deti boli na školu pripravené na 100%, materiálne, emocionálne, kognitivne, na školu sa tešili a ja s nimi a to je základ, pripraviť si dieťa a odpútať ho od seba. Ja sa vcítiť do pocitov dieťaťa viem, neviem pochopiť zmýšľanie matky, ktorá má každé dieťa s iným, žije s ďalším, dieťa do predškolského zariadenia nedá, do školy ho nevodi, domáca príprava na dobehnutie nulová a svoje konanie ospravedlňuje 'viete, ja som to mala v živote ťažké', do práce nechodí. Kto sa nás pyta, aké to máme v živote či v rodine ťažké?!?!

radkabb146
1. nov 2021

@marfikchov stačilo mi prečítať to vyjadrenie vyššie…ak zlyháva matka,nie je to chyba dieťaťa,o to viac potrebuje podporu z Vašej strany,práve preto,že nie každý má rovnaké šance a štart do života ( a to vôbec nehovorím o sebe)…viac s Vami nemám záujem diskutovať,našťastie Vy moje deti nebudete vzdelávať

marfikchov
2. nov 2021

@radkabb146 ja nevzdelavam ani tu, ktorú som opisovala vyššie, ja som v klube a dievča do klubu nechodí. Ja nespochybňujem vašu činnosť vo vašej práci, nemám na to dôvod, tak by som bola rada, keby ste si tento zvyk odpustili i vy, najmä keď o mojej práci, prístupe a kvalitách viete nič.

luuubik
2. nov 2021

Urcite skolku netreba silit, ak dieta nie je samo pripravene. Je to iba opakovana loz, ze dietatu treba skolku kvoli socializacii, skolku treba jedine tak rodicom, lebo musia chodit do prace, povedzme si narovinu. V minulosti vela x rokov skolka neexistovala a nemam pocit, zeby tu behali cele generacie odludov. A ano, mamka doma ma ovela, ovela viac priestoru sa dietatku venovat a nieco ho naucit ako ucitelka v skolke, kde ich je 20. Kym kazdememu vysvetli, ukaze, pomoze napr. s tvorbou nejakeho obrazka, kym si vsetci vsetko po sebe nachystaju a upracu atd. zatial by s jednym jedinym dietatom - ako matka doma - dokazala vytvorit obrazky aj tri. Ine by to bolo mozno, keby boli na ucitelku traja, styria ziaci/deti, ako niekto vyssie spominal, ze je standard vo vyspelom zahranici, ale nie taka fura deti na jednu ucitelku ako u nas, to je priam katastrofa, kolkokrat uz aj v skolke je sikana, ktoru ucitelky akosi nezaregistruju. A dost ma prekvapuju nazory, ze vsak nech si dieta zvyka, nech poplace, to nic. Ano zvykne si, ze sa moze srdcervuco trapit ako chce a dospelakom je to egal, pomoci sa nedockaju. Vela mamiciek ostro odsudzuje aj krik po dietati ci vychovnu po zadku od mamy, ake je to tyranie a ponizenie pre dieta, ale zrazu im vobec nevadi, ze dieta cele hodiny, cele dni, tyzdne horko preplace v strachu a panike - to uz nie je pre to dieta citova ujma. Zaujimave. Skolka - ked proste nie je ina moznost a rodicia musia zarabat, aby bolo co do ust - plne chapem a uznavam, ze je riesenie. Ale ked to nie je nutne a ked sa dieta do skolky vyslovene nepyta a netesi - naco akoze? Odlozit ho tam, aby ste sa ho zbavili?

radkabb146
4. nov 2021

@luuubik super napísané a plne s Vami súhlasím!Môj 3,5 ročný syn je so mnou doma,ja som na RD s druhým dvojročným a ani sa nechystám ho do škôlky dávať!Áno,niekedy je to náročné,lebo doma da treba starať aj o domácnosť,nedá sa stále len tvoriť a hrať,ale ako píšete,tam to s tou “tvorbou” nie je o nič intenzívnejšie…a že dieťa sa má odpútať od matky???akože prečo???Ja necgcem aby sa odo mňa odpútal!ja chcem byť pre neho najdôležitejšia osoba na svete,nie cudzia osoba v škôlke.Naša rodina je pre neho bezpečie,istota…

radkabb146
4. nov 2021

@marfikchov aha,takže o nej vlastne ani nič neviete,jej rodinnú anamnézu,ani s ňou “nepracujete”,nevzdelávať ju,ale určite viete aká je to katastrofa a nezvladnuteľné dieťa…toto už ďalší komentár naozaj nepotrebuje.Pekný zvyšok dňa a veľa úspechov a naplnenia v živote

marfikchov
5. nov 2021

@radkabb146 chápete, že je v mojej triede, s triednou komunikujeme. Vidieť, že o našej práci viete mnoho

olivierko229
5. nov 2021

@jarulik123 Tak my sme nakoniec s tou skolkou sekli, maly mal problem, ze sa tam chlapci medzi sebou bili. A kedze ja som doma s mensim, Tak sme mu vyhoveli, odhlasili sme ho, a je spokojny. Dnes Nas ale ucil skladat papier Tak ako sa ucili v skolke, ale vravi, ze mu deti nechybaju. Chyba mu kamarat, ktoreho si nasiel Sam v obchode 😄 s nim sa dlhsie nevidel, pretoze bol ten chlapcek chory, ale uz sa nanho cez vikend tesi. Takze neviem..Myslim, ze mu Staci menej deti, ktorej si vyberie Sam, ako vela deti, ktore mu vybral niekto iny. Popravde, mne to aj vyhovuje, chodime teraz vsetci spolu casto do lesa a na vylety, je mi luto, ze koli pandemii nemame moznost ist do detskych centier, ci zabavnychbdetskych centier. Narok skusime, ze pojdu spolu bratia do jednej triedy, vravi, ze to takto bude super. Tak uvidime 🙂

leeo
5. nov 2021

ono zalezi aj od dietata. Nasa isla do skolky ked mala 4 roky. Neponahlala som sa lebo mame este male. Ale od prveho dna sa jej tam tak zapacilo , ze prvy tyzden revala ked mala ist domov. Ona proste miluje deti. Na ulici nema problem hocikoho oslovit a debatit s nim a hlavne s detmi. Cize je to aj o tom ake je to dieta. Ale paci sa mi aj ten napad s komunitou. Skolka ma aj tu vyhodu, ze cim vacsi kolektiv, tym skor si vybuduje imunitu.

lenush86
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3