icon

Syn ide do škôlky a mám strach z korony

jaja23
8. aug 2021

Ahojte, ja sa len chcem trochu vypísať... Trápi ma, že malý ide do škôlky a mam hrozný strach z korony. Do teraz som to brala ok, bola som na materskej a muž pracuje z domu. Čiže mali sme takú svoju bublinku rodinnú, dávali sme si pozor. Ja už chodím do práce na pol úväzku a malý do súkromnej škôlky na pol dna.
Neviem ako mam prekonať ten strach. S mužom sme očkovaní, aj celá rodina. Ale trojročné dieťa nie je. Mam oňho veľký strach. Viem, že mi to nepomôže. Len dúfam, že bude ok.

Strana
z2
miriam11
Odpoveď bola odstránená
jaja23
autor
9. aug 2021

@miriam11 tak o seba sa nebojim. Myslím, že to skúsim zatiaľ zvládnuť bez psychiatra. Dakujem

miriam11
Odpoveď bola odstránená
majulino
9. aug 2021

Urcite v prvom rade vypni telku a kadejake ine podplatene služby aby šírili strach. A v druhom rade vitamíny nasad. Svojim davam uz 2,5 roka hlivu ustricovi s rakytnikom a D (terezia company) a zatiaľ (klop-klop) neochoreli
Manžel bol na uplnom zaciatku tohto sialenstva taky vystrašený (bola som v 10tt) ze sme mali doma 30kil muky, po 3 kg z kazdej strukoviny, 50ks suseneho drozdia... V maji som mu povedala dosť!!! Deti neboli cely marec april von (iba ak sme isli na svokrovu chatu mimo obytnych casti na vikend), mna uz chytala migréna z toho, zacali sme normálne žiť, chodit von, stretávať sa s kamaratmi atd a koronu sme nemali (minimalne o nej nevieme) dokonca manžel bol 3x po vyse 2,5 hodiny so svokrom, ktorý mal covid a my nič. Deti chodili do školy celý čas, co boli skoly otvorene. Treba posilňovať imunitu, byt co najviac na cerstvom vzduchu a hlavne sa prestat tak obávať...

malapepka
9. aug 2021

Si prehnane uzkostliva a bojis sa niecoho, co ani nemusi prist.
Jeden moj syn chodil do skoly, druhy do skolky, ja taktiez do inej skoly, som ucitelka. Tri rozne budovy, mnoho roznych ludi.
Za cele obdobie sme koronu nedostali a to dodrziavame iba bezne opatrenia, nic navyse. Dokonca syn v skolke ani nemal rusko vnutri.

Skor sa priprav, ze dieta v prvy rok v skolke bude chorlave. I ked kvoli prisnym nariadeniam ,,dat do skolky iba zdrave dieta,, bezne skolkarske choroby pridu. Nie korona, ale sople, kasle, teploty.
Moji boli prve 2 roky v skolke vecne chori, teraz uz nic, vyradtli z toho. U doktorky sme neboli 2 roky a aj to vtedy len kvoli prehliadke.

Strach ti nepomoze. Ber koronu ako jednu z chorob. Deti ju zvladaju najlepsie.

Strana
z2