Tipy na darčeky pre deti do škôlky
Mamičky čo kupujete deťom keď vaše ratolesti majú meniny /narodeniny?
Keďže u nás v škôlke každý deň dávajú k obedu 1ks ovocia alebo zeleniny -to im nechcem kupovať
S taktiež ani sladkosti .Syn niekedy prinesie z škôlky take veci v balíčku čo 90%ich spapam my lebo sú nevhodne pre nich( tvrdé cukríky ,mentolky,….)
Nechcem byt “ina” ale podľa mna tie detičky by sa potešili viac nejakej drobnosti ako cokoladke a asi aj rodičia by boli radšej ….
Rozmýšľala som nad nálepkami alebo niečo iné
My sme kupovali mydielka
Možno fajn by boli tie ovocné kapsicky s detskou výživou je to hygienické a nie je to sladkosť....
Raz sme kúpili tie zošity s nálepkami, ale to ich bolo v triede menej, takže aj finančne to bolo v pohode.. Teraz je ich viac, tak na narodeniny som dala taky krásne zdobený vianocny pernik cez sashe, narodeniny mal v novembri.. A na meniny som dala taky balíček, kde bolo jedno balenie ovocnej koze, kukuričné tycinky Alaska a pez cukríky.
Kup sladkost. Nie je nic horsie ako premotivovana matka, ktora ide proti pridu urcovat nove trendy. ( sorry, ze tak otvorene ti pisem)
Ja som raz napiekla muffiny pretoze dievcatko predtym malo v skolke tortu. To mi akoze odstrelilo dekel tak som si povedala, ze sa hecnem. No a dopadlo to tak, ze zabudli aj na narodeniny aj na muffiny. Nikdy viac. Cukrik, keksik, lizatko, alebo cokolvek malickost a dovidenia.
U nas tiez viacmenej sladkosti, vacsinou ako pises lacne a nevhodne pre deti...a potom rev v aute ze jej nedovolim zjest energycukrik 😂ale raz dostala taky balicek s nalepkami, a kreativnymi vecami. To sme sa tesili obe 😁😁😁. Ja som to riesila pohostenim na den, spravila som babovku, dzus a zobrala uz nachystane ovocie , do skriniek dostali deticky "iba"1 cokoladku kinder.
Inak tie co pečiete deťom do škôlky domáce.. Aj viete ze nie sú v triede deti s intoleranciami? Lebo napríklad v synovej triede boli 2 z 9 deti s intoleranciami, neviem akými, preto som sa prvý rok rozhodla pre časopis, aby som nekupila niečo, čo niektoré deti nebudú môcť.. Aj keď teraz som si uvedomila, že možno ani ten pernik nemohli, ale mohli ho mat aspoň chvíľu na ozdobu..
My sme uz dva roky tlacili na 3D tlaciarni zvieratka, detom sa velmi pacia, tento rok daval na meniny pohyblive jastericky a na narodeniny klucenky sovicky, kedze su trieda sovisiek a ludia beru tiez od nas nacastejsie pre deti jastericky. 🙂
@x_mery_x môžeš mi poslať do správy, ako to vyzerá?
Väčšina detí sa najviac poteší sladkosti, kúp napr. malé čokoládky napr. balenie Kinder rozdelí medzi deti.
Vyslovene zakázané boli v škôlke doma pripravované veci: torty, muffiny a pod.
My sme nosili keksik brumik lentilky..blbosti mame doma dost. Najhorsie su bublifuky nakepky..
My kupujeme bud lízatka alebo choco bons alebo cukríky Jojo/ haribo mini v tých malých vreckách ( v Lidli býva celé balenie jednotlivých mini balení týchto cukríkov lacnejšie)
Ja davam vacsinou take kukuricne trubicky (2 v baleni,stoji to pqr centov,je to aj bezl keby nahodou) k tomu bud omalovavanky (niekedy iba vytlacim na PC inokedy kupim ako knizku,alebo taku malu sadu pasteliek som objednavala z netu,ceruzky,svagrina ma 3D tlaciaren tak z toho vytlacene male zvieratka..snazim sa dostat tak do 50centov za dieta kedze ich je dost vela.
@slavomira236 ak mozem otazku, preco je bublifuk a nalepky zle? Podla mna je to jedno z toho co sa deti velmi potesia.
@slavomira236 tiež by ma zaujímalo co je blbosť na bublifuku? Pretože nie je to ani sladkosti a neexistuje dieťa ktoré by sa nepotešilo bublinkam.
Jedine tak môže vadiť mamám ktorým sa nechce fúkať
Ja som za bublifuky, náramky s menami ručne urobene, ručné urobene kľúčenky, ....
@simona20201309 pretoze deti to pootvarali v skolke uz a same flaky na obleceni.Aj rozliali .
Ziadne plasty ani balicky. Kupujem jednu sladkost pre dieta, lizanku, alasku alebo minibalicek gumicukrikov.. prosto nieco co nezavadzia, neurazi, nieje toho kilo sladkosti a nieje to extra drahe cize nikoho to neponizi ak nema na to pretekat sa v skolke s mamickami kto donesie paradnejsie darceky...my sme dostali v skolke do skrinky okrem spomnuteho napr balonik, mini omalovanku doma vytlacenu, lizanku ozdobenu ocami , bublifuk...
@slavomira236 tak to mala už nejako pani učiteľka zariadiť, nie? V synovej triede sa zagratuluje oslavencovi, on rozdá darčeky, ale pani učiteľky ich potom odkladajú každému do skrinky a otvoriť si to môžu až s rodičmi a nikto s týmto postupom nemá problém 🙂
@slavomira236 u nas to davaju rovno do skrinky, detom to da rodic ak uzna za vhodne..
@13uzivatelka11 ja som sa opýtala učiteľke, či majú v triede dieťa s nejakými diétami, intoleranciou.
@lienka9 bublifuky ešte ok, dovolím vonku, nevadia mi ani fľaky na oblečení. Ale nálepky som mala všade doma, každá skrinka, chladnička, no proste kde prišlo, dovolila som im to lepiť na magnetickú tabuľku, na svoju detskú kuchynku, aj tak to lepili kade tade. Toto fakt nemám rada. Iné je keď tvoríme doma niečo, že sedíme pri stole a lepia, maľujú, ale také ako tetovacka, nálepky lapkova patrola atď, boli všade 🙈 a potom kategória omalovanky s farbickami a fixami, lacné = nekvalitné, to radšej kúpim tie cukríky 🙂 keď už mám niečo kúpiť.
Ja som tak rada, že u nás sme sa v tom nejak trafili rodičia, lebo aj bez nejakej dohody to funguje ozaj tak, že jedna čokoláda, lentilky a pod. dovidenia. Nič viac. Preto sme ani nechceli ísť proti prúdu a nastoliť inú prax. Raz, dvakrát dostal také prkotinky, ktoré neznášam,.lebo jeho to baví deň, dva, a ja to potom skladujem, kým nevyhodim,.lebo neviem, čo s tým.
Ja zvyknem dať džús, nejakú malú sladkosť (kinder čokoládu, malé lízatko) a napr. som dávala bublifuk, plastelínu s vykrajovačkou, skákalku (to mali nervy učiteľky 😃).
Robili sme balíček kde bola čokoládka Kinder, nálepka a taká blbosť co svieti v tme.
Za mna tiez sladkosti. Vacsina tych drobotiniek a blbosticiek konci u nas v sufliku. A po case, ked ho upratujem, v kosi. Ak dostane sladkost, ktoru nelubi/nemoze, zjeme my s muzom alebo starsi syn… ale aspon sa to nevyhodi a nie su to peniaze vhodene do smetiaku 🤷♀️
@luckaamisko môžem poprosiť cenu ?
@13uzivatelka11 Ja som sa pred narodkami vyslovene pýtala učiteliek, či majú v triede niekoho s alergiou/intoleranciou, nemali. Teraz je v inej škôlke, už štátnej, riaditeľka pri každej príležitosti podporuje prinesenie pohostenia (čo sa mne zdá až prehnané, ale veď teda dobre 🤷♀️), ale zasa sa chystám intolerancie overiť.

Ja by som predsa len dala sladkosť, nejaké ovocné kože, moje deti to milujú. Alebo sušené ovocie. Sú aj v mini balíčkoch. Napríklad od mixit. Ja zase nemám rada nálepky, tetovacky, nefunkčné pepco Fixy atď.