Tipy na narodeninové darčeky do škôlky
Čo ste doniesli deťom do škôlky na narodeniny/meniny dieťaťa? Za sladkosti moc nie som. Prvý krát bude oslavovať narodeniny a to 2 dni po nástupe do škôlky, takže neviem čo zvyknú dávať ostatné deti.
A oslavenec co dostane? Ci oslavenec len dava?
@hanaxxx u nas dostane oslavenec od pani uciteliek nejaku drobnost
@anonym_autor akurát som včera večer balila balíčky do škôlky, syn má v týždni 5 rokov.
My do škôlky nemôžeme nosiť nič doma upečené (ani od pekárky/cukrárky) ani ovocie.
Ja som dala do balíčka malé nálepky, keks, gumové cukríky z ovocnej šťavy.
Nikdy som sa nepohoršovala nad tým, čo dostal syn od ostatných. Niekedy to je "iba" lízatko, inokedy balíček plný všelijakých drobností. Deti poteší hocičo. Je to pre nie a nie pre rodičov. Keď sa vám to nepáči, môžete to vyhodiť, druhí rodičia sú vďační za hocičo.
Ja ešte vždy donesiem aj obidvom učiteľkám nejakú bonboniéru alebo niečo z mixitu.
@anonym_autor ja ti poradim co NEKUPIT. cukriky. upec dake muffins alebo dake ovocko je fajn. ale ziadne cukriky ci zuvacky, aj take sme mali. niekto napr daval bublifuk a nalepky.
@balerina2025 u nás sa nesmelo nosiť do škôlky nič doma upečené
A oslavenec co dostane? Ci oslavenec len dava?
@balerina2025 to je síce pravda, ale nevedia to mamičky, ktoré doma niečo upečú. A neviem, ako by sa cítili tie deti, ktoré tú sladkosť nemôžu jesť, lebo obsahuje vajcia, kakao a pod. Budú sa pozerať na tie ostatné? A ak sa nemýlim, z hygienického hľadiska je to zakázané. V kuchyni musia odkladať myslím že tri dni vzorky z jedál, ak by prišlo k enjakej nákaze.
@hanaxxx v škôlke, kde chodilo moje dieťa dostalo vždy nejakú omaľovávanku, pexeso, balónik a pod. od učiteliek.
@hanaxxx u nas dostane oslavenec od pani uciteliek nejaku drobnost
@ktobytobolpovedal a ked je dieta chore, ked ma narodeniny? Tak donesie potom, ked sa vrati do skolky? Moj bol takto chory a akurat sme len zacali skolku, ani som nevedela, ze co sa robi okolo narodenin, nic sme dodatocne nepriniesli.
@ktobytobolpovedal a ked je dieta chore, ked ma narodeniny? Tak donesie potom, ked sa vrati do skolky? Moj bol takto chory a akurat sme len zacali skolku, ani som nevedela, ze co sa robi okolo narodenin, nic sme dodatocne nepriniesli.
@hanaxxx to uz je na tebe. Niekto nosi aj ked ma narodky, meniny cez prazdniny. My nie. Ale to uz je na vas 🙂
@anonym_autor Dala som do balíčku kukuričné tyčinky a 1 pečiatku. Nestarám sa. Kto chce/môže zjesť, zje, kto nie, nie, zostane mu pečiatka. Dostali už tiež kukuričné tyčinky, lízatká, gumené medvedíky, bublifuk, balónik, nálepky. Ja napríklad nemám radosť z lízatiek. Moji sa tešia zo všetkého. A veľa záleží, ako sa k tomu aj ty postavíš. Keď doniesli bublifuk, povedala som jej super, poďme si spraviť bublinky, nie že jemine, ďalšia somarina z temu. 🙂
Prvy krat sa mi pacili vsetky tie nalepovacky, razitka a ine pletky, ale po 4 raze mi to uz zacallo vadit, lebo to vsetko skoncilo v kosi. Ja som kupila len jeden darcek ale hodnotny. kupila som knihu, peracniky, reflexne vesty, LCD tabulky.
@hanaxxx donesie po chorobe aj cez prázdniny nosia. Ale čo škôlka to iný zvyk.
Prvy krat sa mi pacili vsetky tie nalepovacky, razitka a ine pletky, ale po 4 raze mi to uz zacallo vadit, lebo to vsetko skoncilo v kosi. Ja som kupila len jeden darcek ale hodnotny. kupila som knihu, peracniky, reflexne vesty, LCD tabulky.
@andreatytler To je pekné, ale človek na to musí mať. Keď máš 2 - 3 deti - meniny, narodeniny, 20 a viacčlenné kolektívy v škôlke, škole, hodnotné veci nečakaj. Realita je taká, že pre niektorých rodičov sú aj tie "somariny" nákladné.
@andreatytler To je pekné, ale človek na to musí mať. Keď máš 2 - 3 deti - meniny, narodeniny, 20 a viacčlenné kolektívy v škôlke, škole, hodnotné veci nečakaj. Realita je taká, že pre niektorých rodičov sú aj tie "somariny" nákladné.
@anonym_48a895 Praveze nie. Ked som zi zratala kolko stoja tie somarinky a papierova darcekova taska do ktorej ich ludia davaju a k tomu karticka, tak mi to vyslo skoro rovnako.

@anonym_autor kupila som kapsicky detskej vyzivy v akcii a kaslem na to