icon

Učiteľky v škôlke nepustia deti cikať a potom sa pocikávajú. Ako to riešiť?

siuzun
8. nov 2016

Kde to riešiť. Môj samko chcel ísť cikat a učiteľka mu povedala že nepojdes. V spanku sa teda pocikal a ked som to chcela riešiť učiteľka mi povedala Zuzka to netreba ani riešiť. Tak neviem a nie som sama kto s tým ma problém.

kovka78
9. nov 2016

@papricka33 Presne tak, niektoré deti potrebujú mať súkromie pri používaní toalety a nie 10 čumiacich ostatných detí...treba sa opýtať pani učiteľky, či aj ona cikáva v pohode pred kolegyňou... 🙂

ada274
9. nov 2016

@siuzun nerozumiem. Ucitelka s kt. si to chcela riesit ti povedala, ze to riesit netreba? A ty si to nechala tak? Ak je to tak, tak potom musis byt asertivnejsia. Temu s nou znova otvor, zisti aky je v skolke system. Ak je podla teba blby, chod za riaditelkou a ries to.

werony
9. nov 2016

@mirkaaa80 ahoj máme rovnaký problém, dcéra sa mi v škôlke pokakava, lebo sa bojí vypýtať. Ako ste to doriešili.?

lucinocka
9. nov 2016

@werony nijak hucala som do nej aby sla na zachod sama bez pytania, ked sa hanbi pytat... v nasej skolke su zachody stale otvorene, tak mala tu moznost

mirkaaa80
9. nov 2016

@werony nijako, ucitelky tvrdili že im to nezakazujú, no a syn odišiel uz do školy, chvalabohu. Vysvetlovala som mu veľakrát že sa nemoze báť vypýtať - vždy povedal že pani učiteľka by sa hnevala, lebo by som tušil iné deti . Takze toto si dieťa nevymysli. Musíš jej to len stále vysvetľovať aby sa nebala, a ucitelke povedat, že dcéra sa jej boji!!!

lucinocka
9. nov 2016

@mirkaaa80 nemusi sa jej bat, moze sa hanbit

papricka33
9. nov 2016

@kovka78 môj hneď ako sa začal odplienkovavat musel byť aspoň schovaný za rohom. Teraz pride, a keď je niekto v kúpeľni, vezme si nočník a odchádza sa zašiť niekam 🙂

stastna17
9. nov 2016

TO JE uz tretia skolka, deti normalne maju hysaky, mi hovorila sesternica ze dokonca malej musi ako 4,5 rocnej kupit plienky lebo sa pyta pocas spanku cikat!! to je chore . a nepustia ju proste :( dieta vystersovane chodi do skolky.

lauricka
9. nov 2016

@siuzun ale ved toto si musite vediet vyriesit. Ked nie je ucitelka ochotna, tak s riaditelkou alebo s rodicmi na rodicovskom zdruzeni...

lauricka
9. nov 2016

@stastna17 namiesto, aby to vyriesila, tak bude kupovat plienky. Ved nech sa rodicia daju dokopy a vydiskutuju to s vedenim skolky. To mi uz je riesenie, kupit plienky.

stastna17
9. nov 2016

@lauricka no a hlavne ked je dieta od 2 rokov bez plienky. otras toto takto stresovat deti

matejko19
Odpoveď bola odstránená
lauricka
9. nov 2016

@siuzun ozaj a vzdy treba najprv vypocut obe strany, ci sa to stalo raz a ma to urcite okolnosti alebo je to bezna prax stale a dovody...no a potom to riesit

exupery
9. nov 2016

Urcite by som to riesila,..a nenechala len tak..riaditel,rodicovske...u nas decka mozu chodit na WC same,nikomu nemusia nic vraviet...ved su to male deti,sakra...mozu byt rady,ze sa im nedocuraju alebo nepokadia do gati a nie im zakazovat ist na wc!

betunka39
9. nov 2016

Mile maminky, nechcem nikoho uražať, ani Vám neberem Vaše názory, ale ako mama 5-tich deti,všetkých odchovaných na školke, aj najmenšia teraz chodi, sim možem dovoliť napísať toto.
Možno som stara škol, čo si až tak nemyslim, skor v tom ,že ma rodičia učili, že každe povolanie si treba ctiť a hlavne tam, kde sa mi staraju o moje deti, kým ja osm v praci. V živote som nešla do školky riešiť problem s tým, aby som si to poriadne nezistila, nešla som hned za riaditeľkou, tobož som sa nešla hned hadať s učitelkou, lebo mojmu dieťatu sa stalo to a to. Za tie roky som si už všimla, ako to v školkach je a veru, tie učiteľky maju čo robiť, ak maju na starosti 20-25 deti a ak su ešte aj pomiešane, ako u mojej malej, le aj pri staršich. Ja si to ani nepredstavujem, stačilo mi navštiviť par krat školku v čase, medzi 9.00-13.00. Klobuk dole ko to veida zvladnuť. Nevravim ,že su aj take ktore to nezvladnu, ale tých je menej .Učitelka zodpoveda za vaše dieťa až kým pren nepridete. Takže musi si to zorganizovať tak, aby sa neblaznila a aby aj tie detičky mali rešpekt a vedeli čo ako. A na to služia tie akože "cikania na povel, jedenia na povel, pitie na povel".Predstavte si, že mate v triede 25 deti, z toho je asi 5 ks malých ktore potrebuju pri cikani pomocť. A teraz Vám povie jedno to male, že chce isť cikať. Treba počitať, že sa zabavi asi 5 minut. A teraz čo, čo s tými ostatnými deťmi, ked pojde na Wc, musia tieto ostať same,.Čo ak si niektore ubližia, stači mala nepozornosť, kocka ktoru jedno dieťa udrie druhemu do hlavy a jeuraz. Kto je na vine? Jasne, že učitelka, ved nedala pozor. Viete si to predstaviť? Ak ano, tak potom pochopite prečo v školke musi byť režim povinneho cikania. A hlavne teraz na začiatku roka, skoro do Vianoc, kým si nove deti zvyknu. Deti sa to postupne naučia, naberu rešpekt a potom ani učitelka nemusi riešiť take veci, ako pocikanie. Píšem z vlasnej skusenosti, moja mala minuly rok nastupila a tiež mala problem, ked sli spať. A to len preo, že tam nechcela spať, tak sa stale ptala cikať. Par krat ju pstili, ale učitelka zistila, že v čom je problem, tak ju raz nepustila. *Mala vydržala, ale potom ked ju nepustila druhykrat sa pocikala. ANi sa mi nepriznala, povedala mi to učitelka ,ked mi davala oprať pyžamo.Ešte to dvakrat sprvila a istila, ž e aj tak musi ležať a bolo. A doma sa nkdy nepocikala, ani nema z toho traumu. Minule som ju začiatkom septebra privielda do školky o 9.00, boli sme u lekara. Prišla osm do šatne a vedla v kupelni detsky plač, krik a p. učitelka s kludom, deti umyjeme si ručky, ko nevbol ešte cikať, nech sa vycika, ideme detsiatovať. Malu som prezula a otvorila dvere do umývarky. JA som ostala v šoku, ako tie detičky tam pekne sedeli, postavali a najmenšie plakali, staršie kričali a jedno s nich sa ku mne rozbehlo, že mamaaa, druhe vybehlo z dveri a už chcelo utekať, iba upratovačka ho vratila spať. P. učitelak mi len povedala: nič si z toho nerobte mamaička, to zvladame, len mi rychlo zatvorte dvere. A veru, akonahle som zatvorila dvere, deti sa trocha ukludnili, ale ani jedno si nedovolilo tie dvere otvoriť a isť preč. V duchu som pani učitelku obdivovala, ako to zvladala, hlavne ten krik a plač, lebo mna by asi hlava bolole z toho jačania. Takýmito postupnými priprvami na režim si predsa deti zvykaju a pripravuju sa na režim v škole ,v praci a pod. Netreba hned všetko zvalovať na učitelky ale, treba vidieť aj tu druhu stranku. Nevravim, su aj problemy, ale suhoršieho razu an ie to, že sa dieťa pocika. Aj sdoma sa mu to može stať.

ada274
9. nov 2016

@lauricka ako sorry ale toto je uz hlupost rodicov ze sa nestazuju vedeniu skolky resp. zriadovatelovi. To je na urovni psychickeho a fyzickeho tyrania nepustit dieta sa vycikat.

A su to uplne bludy argumentovat, ze dieta sa malo vycikat pred spanim. Otras, ale ked rodic ide radsej kupit plienky tak sa nicomu necudujem.

exupery
9. nov 2016

Ved aj mensie deti v skole sa jednoducho mozu v strede hodiny postavit z miesta a odist na wc,ked im treba...hadam sa nepocura...a stale su to deti-nemaju take drzaky...

ada274
9. nov 2016

@betunka39 respektujem tvoj nazor, mas nan pravo.

Na druhej strane deti nie su vsetky rovnake. Nie su to roboti. Nie kazde dieta sa vycika na povel, ani moja nie. A ako tu spravne napisala ina mama, do pol hodiny take dieta nacika za kybel. Ale kedze treba spat, opat na povel tak cikat ho nepustia. Toto mne osobne pripada taky nazi styl nech sa na mna nikto nehneva.

mirkaaa80
9. nov 2016

@lucinocka tak áno. Ja som to písala podľa môjho syna, on sa bal lebo ucitelka na nich kricala.

terezka1947
9. nov 2016

@siuzun ja by som mala otazku....stalo sa to 1x?
ak ano...neries
jednak...urcite ti syn povedal ako to bolo?
nemyslim,ze klamal...to nie,ale mohol chciet ist pisat,ale neformuloval to jednoznacne...jenoznacne...jednoducho mozno "niekde" siel a ucitelka ho stopla,ze nepojde....ani sama nevedela,ci a co chcel,mozno si myslela,ze nechce spinkat,ze ...a tych ze je vela

moj syn ma strasne bujnu fantaziu a co ja som si nauzivala vsetkeho pocas prveho roka skolky..aj nahnevala na ucitelky...a pravda bola vzdy troku...alebo uuuuplne inde ako vravel moj syn 😀
takze
pokial to bolo 1x...neries
inak,zazila som si nieco podobne,akurat,ze pocas hry v triede...a tiez som sa pytala ucitelky....lebo syn mi tvrdil,ze nemohol ist
vysledok bol,ze s malymi detmi chodia pisat ucitelky pravidelne...ci chcuci nie...aby si zvykli na nove miesto,na nejaky rezim...a moj bol nauceny ist sam...on sa aj sam vybral,ale ucitelke nepovedal,ze chce pisat..iba sa "niekam" vybral....ucitelka o pochopila,ze sa mu nechce hrat,atd,atd...tak ho vratila,ze teraz sa deticky hraju...atd
poriesila som to tak,ze vzdy ked chce pisat,ci kakat...ma sa prihlasit a povedat...a funguje to..aj pocas spanku...prihlasi sa....a ide
netreba hned stresovat....resp.clovek sa uci byt rodicov...aj ako rodic si zvyka reagoavt na deti,skolky,skoly....
radsej veci kludne vysvetlit=nechat si to vysvetlit....a pytat sa=aj vlastnych deti

zuzulik236
9. nov 2016

@matejko19 co ma uver spolocne s cikanim ???????

betunka39
9. nov 2016

@ada274 ja nevravim, že každe dieta ide na povel, ved som pisala, že aj moja sa pocikala. Ale ide o to, že ked dovoliš jednemu, budu chcieť všetky, a nevrav mi ,že dieťa nevydrži hodinku bez cikania. A napr. doma osm mala to iste, ked šli spať a nechceli, jedno zišlo, chcem cikať o minutu druhe a dalšie a tak namiesto spania o 20.00 sa to predlžilo do 22.00, ked som im to po dvoch dnoch zatrhla, nepustila ani jedno, čuduj sa svete nepocikali sa ,vydržali do rana, A to mal najstarši 6 a najmladši 2.TAk sa tu nebavme o tom ,že dieťa nevydrži. Ked vdrži necikať celu noc, tak hodku v školke sa musi naučiť zvladať. A mama by ho na take veci mala naučať už doma, kým je na materskej, nie potom sa rozčulovať. Je to priprava napr. na take cestovanie, nie každy cestuje autom, ak by som sla s malou autobusom, nám ceata trva pol hodinu, mysliš, že by akurat mne šofer zastavil bo malej sa chce cikať na každej zastavke? Všetkosa dá ked sa chce, len treba tomu pomocť amať pochiopenie.

hivanik
9. nov 2016

Odznelo tu vela za a proti. Kazdy mame niejaku skusenost, aj v nasej skolke su zachody pred spankom a potom smola. Moji nastastie vydrzali ale mali sme problem v tom ze kde sme isli tak sa uistovali a bude tam zachod. Najprv mi nedoslo ze to moze byt s toho ze nie vzdy mu bolo umoznene. Takze dlho nam trvalo kym pochopili ze ak niekam ideme tak nebude problem s toaletou a ze v tomto smere nebude dovod zdrziavat. Kazde dieta je ine a napr.su deti alebo aj dospely maju problem zadrziavat. A su pripady ked kvoli takej mozno banalite navstevovali s dietatom psychologa.

elenka.k
9. nov 2016

ja som mala presne toto, keď mi malý chodil do škôlky, tak, raz som tam vošla / keď som vedela, že tam je aj riaditeľka, učiteľky - väčšina / a na celú škôlku / no dobre tak hlasnejšie, aby som upútala pozornosť a aj mamičiek / keď som poň ho prišla som sa malého opýtala, že ktorá je tá učiteľka, ktorá ťa nechce pustiť na wc a radšej necháva maminu zakaždým prať tvoje pyžamká a pradielka? ! A som si to s ňou vydiskutovala. Samozrejme, že to zvalila na jej kolegyňu, ktorá práve nebola v škôlke. Som jej normálne povedala, že môj syn celú noc pekné pre spí bez piškania a ak sa náhodou stane, že mu treba, tak ja aj 10x s ním pôjdem.
Ale, je možné, že deti tvrdo zaspia, tak že sa pocikajú, aj keď predtým boli. Oni tam musia dodržiavať pitný režim - to je fakt veľa pohárikov 😉

elenka.k
9. nov 2016

@zuzulik236 no, veď aby si nakúpila toľko pradielka a pyžamká, žeby si nemusela za každým prať! 😀 nie , už som ho v pár diskusiách nahlásila.

siska53
9. nov 2016

@dominika6 ty tiex cikas na povel?

siska53
9. nov 2016

@siuzun riesit to treba. Ak nie je ochotna ucitelka,tak sa treba porozpravat s riaditelkou.

jahodka11
9. nov 2016

okamzite riesit s nadriadenym!!!

jahodka11
9. nov 2016

ja odmalicka svojmu synovi hovorim, ze sa nebude PYTAT cikat,ale slusne oznami, ze IDE na wc...ved aj vysokoskolaci mozu ist pocas prednasky...??? tak preco nie deti v skolke?????

siska53
9. nov 2016

@jasminet ale tu islo o.to.ze mu trebalo cikat a ucitelka ho nepustila..nie ci cikalo na povel. Sorry ja chodim aj kazdu hodinu a tiez sa mi stava,ze mi nejde pred odchodom alebo aj ide a do hodiny mi treba zas. Ako paneboze,su to deti!
Nasim.tiez nie vzdy treba,nic a o polhodinu to ide.