Učiteľky zo škôlky, poraďte ohľadom zákonov
Potrebovala by som rady ohľadom nejakých zákonov. Je tu niekto kto sa im rozumie?
určite by som neoverenú informáciu nevyťahovala tiež. Ale porozprávať sa s nimi by som išla. Vždy je lepšie na rovinu sa porozprávať, ako sa hnevať na učiteľky. Možno tá situácia len tak vyznieva. Porozprávajte sa, ak ho tak chválili, nemal by byť problém, aby ostal na celodenný pobyt. 🙂
Dobrú noc dievčatá, idem spinkať 🙂
@danielatallova kriterium na prijatie-neprijatie do niektorych ms je aj to ci rodic pracuje/nepracuje
@anika44 dieta co nema 3roky byva na cely den prijate do skolky na sk skor vynimocne.....pytala si sa na to, ci ti dokazu 2r. dieta prijat hned na cely den?
- je samozrejme ze niektore skolky maju jedno z kriterii to, ci rodic pracuje, ci nie ( odlhliadnuc od mojho osobneho nazoru ze to je totalna blbost, lebo nikto nikdy nevie povedat ci pracujuci nembude o dva dni nezamestnany a opacne)
- je normalne ze skolka ziada potvrdenie od dr. ze dieta je sposobile, hlavne ak ma zjavne teplotu
- nie je normalne, alebo teda asi je uplne nezvycajne, ak je dieta na poldennom pobyte, ze tam este po 13tej trci a maminke musia volat.
@anika44 prepac, nerozmiem, co riesis, ved to musis so skolkou. Ja neviem, ale poznam par mamiciek, co aj pracuju a maju trojrocne a nezobrali ho ani na dopoludnie, takze by som drzala hubu a krok, ze tam dieta vôbec mas. A po dlasie, na dopoludnie znamena do 12.00 a kebyze môjmu dietatu idu zubky a ma teplotu, urcite s tak malym dietatom by som ostala doma, asi mu nebolo 2x.fajn, ked mu utcitelky merali zjavne teplotu a teba zhanali o jednej, ked uz mal spat.... Zamysli sa skor nad svojim pristupom ako ist sermovat do skolky so zákonmi, ktore urcite nejdu v tvoj prospech.
@katarinamarkova už som sa tu V tých komentároch úplne stratila A už ani neviem na ktorý som odpovedala, aby sme si rozumeli,od začiatku Sk.roka bol do minulého piatku na adaptacnom pobyte A od pondelka je na celý deň,preto tam bol o 13:00 ešte V skolke
@maciatkolulu ako prepáč ale ja som sa slušne pýtala A nechápem prečo tu vyskakujes na mna
@anika44 myslela som, že ťa na zápise oboznámili s tým, že dieťa nastúpi na adaptačný proces a že ťa zároveň upozornili, že podľa interných predpisov uprednostňujú prijatie detí, ktoré majú rodičov zamestnaných a preto žiadajú potvrdenie od zamestnávateľa. Po vyhodení z práce by ti dieťa nevylúčili, aspoň som o takom prípade nepočula.
V pondelok nastupi do skolky,ty sa dozvies o adaptacii a zavolas do roboty ze nemozes nastupit,lebo nemas kam dat dieta? Snad si uz mala podpisanu zmluvu. To museli mat radost.
Nejake je to cele divne..............tento problem.

@anika44 myslím, že si tu dostala vyčerpávajúce odpovede. Neviem, či si bola informovaná už na zápise o adaptačnom procese, potom si musela vedieť, že dieťa nebude od 2.9. v škôlke na celý deň, čiže ak ti ho nemá na obed kto zo škôlky vybrať, prijať prácu na 8 hodín tak či tak nemalo zmysel. Kľudne si môžeš od riaditeľky vyžiadať vnútorný poriadok MŠ, kde by malo byť presne uvedené, či sa potvrdenie od zamestnávateľa vyžaduje, či sú uprednostnené deti, ktorých rodičia sú zamestnaní. Ak máš dieťa prijaté na pol dňa na adaptačný proces, tiež nerozumiem, čo robilo ešte o 13,00 v MŠ. Čiže ak by ti nevolali, že má teplotu, bolo by tam dlhšie? Kto ťa informoval o tom, že k inému dieťaťu matku nevolali? Nie je to len jedna pani povedala? Ak je to informácia overená, tak by ma zaujímalo nie to, že teba volali a jeho matku nie, ale prečo ostáva choré dieťa v MŠ? Aký dôvod mali učiteľky na to, aby ťa podozrievali, že potvrdenie z práce je podfuk a riešili, či tam nastúpiš, alebo nie? Spýtala si sa na to?