icon

V akom veku sú deti pripravené na škôlku?

9. apr 2024

Ahojte,
Kedy išli vaše detičky do škôlky? V akom veku? Ako ste zistili, že už sú/este nie sú pripravené? Ako dlho sa adaptovali s akým priebehom?

bellaa3007
9. apr 2024

Moja je julova a išla v septembri. Teda mala 3r a 1mes.
Neriešila som, či je pripravena. Skončil mi rodičák a ja som nastupila do roboty.
Moja natože nikdy nechodila na prazdniny babke, stále bola so mnou alebo mužom. Najhdlhsie bola bezomna asi 3-4h, tak škôlku miluje.
Každý večer aj cez vikendy si chysta oblečenie a naozaj musím povedať, že sa teším, že je spokojná, ma vela kamaratov a velmi jej to pomohlo v samostatnosti

vyrovnanaosoba
9. apr 2024

Keď nemali plienku a cumel a vedeli byť aspoň deň bezo mňa, vtedy som vedela, že zvládnu aj škôlku. Nemali sme žiadnu adaptáciu. Hneď od prvého dňa na celý deň. Skončil rodičak, museli.

riskoh
9. apr 2024

Obaja julovy isli v septembri, prvy mal adaptaciu tazsiu, vela plakal,dlhsi cas, druhy si zvykol cca za 2tyzdne

syslik81
9. apr 2024

2 a pol .. a uplne v pohode ..

pribinak
9. apr 2024

Išiel do skolky ako 2.5 ročný. Nemala som priestor riešiť ci je pripravený alebo nie. V škôlke bolo zázrakom voľne miesto a ja som sa nutne potrebovala vrátiť do prace

Výhodou bolo že mal veľmi rad spoločnosť deti, nebol hanblivý, celkom dobre rozprával a poznal škôlku (chodili sme niekedy pre neter)

tanyan
9. apr 2024

Naša išla do novootvoreného súkromného detského centra, keď mala 2 a pol. Mala výnimočnú adaptáciu: najskôr sme sa tam išli spolu pozrieť, potom sme sa tam spolu hrali, potom sme tam mali spolu aj obed, následne tam vyskúšala aj spať (a ja som čakala v herni), na záver som ja odbehla na nákup, kým sa ona hrala. Takto sme vyskúšali všetky možnosti, urobili všetky kroky oboznámenia sa s prostredím aj spoločnosťou...
Učiteľky skonštatovali, že naša bola asi jediná, ktorá nikdy neplakala za rodičmi. Vedela, že sa nemusí báť či pre ňu prídeme.
Niekedy mám pocit, že ona bola pripravená oveľa skôr ako ja. Síce nastupovala s plienkou, ale po pár týždňoch / mesiacoch mi povedali, že trénovali odplienkovanie a ja som teda nemala žiadne starosti.

bublinka1426
9. apr 2024

3 a adaptacia asi 3-4 mesiace.

merrysa
9. apr 2024

2,5 a úplne bez problémov. Bol zvyknutý byť bezo mňa u svokrovcov na pár hodín do týždňa. Škôlku poznal dobre, každý deň sme sa okolo nej prechádzali, keďže bola cez cestu..páčili sa mu deti ako sa naháňajú na dvore atď..a teda naozaj žiadny problem sme nemali..len tie choroby 😭😭😀

bytc20
9. apr 2024

2,5r. a super. Ziadne place, rovno bol na cely den.

pandorra
9. apr 2024

2,5 a 2, ale chodia do sukromnej.

katica06
9. apr 2024

Augustova v septembri, decembová v januári. Žiaden cirkus či plač, u nás nebola adaptácia , rovno šli na celý deň, v tom období som už viac ako rok chodila do práce

biglovemom
9. apr 2024

Od 2r jasle od zaciatku bez problemu

anonymous87
9. apr 2024

Moj nastupil teraz po velkej noci. O mesiac ma 4 roky… cakali sme kym nam otvoria nove elokovane pracovisko. Zatial je to vcelku katastrofa kazde rano 😂🫣

jazula
9. apr 2024

2r4m do malej súkromnej. Pár dní sa oťukávala, ale pre ňu bol ten správny čas, spoločnosť rovnako starých detí jej robila veľkú radosť a rýchlo si zvykla.

ivangeline
9. apr 2024

Nešli.

petko81
9. apr 2024

Naša mmala v marci 2 a ide terás v septembri

marianarem
9. apr 2024

Moj isiel v 2.5r, teraz ma 4r a tusim nie je pripraveny doteraz 🙂 Nikdy nerobil ziadne sceny, ale je rad, ked tam nemusi ist. Aktivity sa mu tam pacia, ale neciti sa az tak dobre vo velkej skupine deti. To ani neviem, ci sa niekedy zmeni.

zorkahorka
10. apr 2024

Starsi mal 3 r a 2 m, mladsi mal mesiac do 3 rokov. Mladsi je mamin cecok. Ak je dlhsie dona, reve doteraz. Ale len par dni, potom ide pekne do triedy bez placu a vo vnutri je uplne ok. Oni to len skúšajú...