Vezmú mi dieťa do škôlky, keď skoro nič nevie?
Už je prijatá, ale neviem, či nebude problém, ak sa nevie sama obliecť. Veľmi slabo rozpráva, nechce sa predstaviť, nepovie koľko má rokov, nepozdravi, večný boj s umývaním rúk, chodí na nočník, na záchod nesadne. Najesť aj napiť sa vie, len sa celá zagabre, neobsedí, je živá, nebaví ju kreslenie, vie jedine tak slnko, aj to musí mať náladu, vkladacky, skladačky, doplňovacky tak isto. Dá jednu kocku a už stačí, buď povie že nevie, alebo to hodí a nebude to ďalej robiť. Strihať ešte nestrihala.
Nechce rozprávať, slabo jej rozumieť.
autorka k tomu kakaniu, malá chodila do škôlky a kakala zasadne do plienky doma večer 😁 dokonca prišla potom za nami že kakala že treba dať dole. Asi dva mesiace na to, začala kakať do záchoda ;) deti ju potiahnu ;)
koľko má dieťa rokov? zobrať ju zoberú ak je prijatá a ďalej už záleží od konkrétnej škôlky....niekde nočníky akceptujú , niekde nie...ak sa nebude vedieť najesť, bude hladná,,,,učiteľka jej možno dá pár lyžičiek ale komplet ju určite kŕmiť nebude, má tam predsa 20detí a obed trvá 30-40minut...rozprávanie/nerozprávanie nevadí....ono je rozdiel či má dieťa 2,5roky alebo 3,5roka rovnako záleží či sa dotne do triedy kde bude viac takých detí ako je ona.....určite by mala vedieť také základy ako vyzliecť si mikinu, dať dole nohavice/tepláky, vyzuť sa....učiteľky deťom pomáhajú, ale nemôže sa dieťa len tak postaviť a čakať že ho komplet oblečie /vyzlečie učiteľka...
inak pokiaľ sa bude pokakávať tak ti ju vylúčia....plienku jej dávať nebudú, tam nie je na to ani priestor ani čas, aby sledovali či nejaké dieťa nepotrebuje plienku lebo chce kakať,,,,detto ak sa pociká počas spánku, nikde to budú pár krát akceptovať,niekde to môže byť problém a dieťa vylúčia....
Som vdacna za tuto diskusiu. Aj moja dcerka 2r7m je pozadu. Aj ked sa jej vsetci traja doma venujeme,povaha dietata urobi svoje. Dcerka sa nechce naucit farby,rozprava na urovni 1r dietata,tricko si vyzlieka aj oblieka tazko,ostatne si oblecie vyzlecie ale to aktivne trenujeme tak to pojde. Papa aj sama ak chce ale ako drevorubac drzi pribor, kreslenie ju nebaviiiii ale motoriku ma skvelu,lubi puzzle,vkladacky a pod. Je skoro rok odplienkovama ale na spanok mava este casto plienku ciknutu. Je nesmierne smela a odvazna,nie je na mna upnuta. A mam rovnako ako ty velke obavy,ako to zvladne ked nerozprava.no musime im len verit. Kazde dieta je sikovne v inom. Kamoska ma veelmi sikovnu dcerku ale takyyyy bojko az sa chytame za hlavu.
No ale ved to je super, ze ma svoju predstavu. Je skoda, ze deti sa strkaju do suflika podla veku, co vsetko uz musia 🫤 Tie tabulky su super aby mal clivek aspom prehlad, co by dieta mohlo vediet. Ale to bezplienkovo v 3 rokoch je des. Teda tiez by som bola nadsena, keby maly uz v dvoch rokoch bol bez plienok aj s velkou potrebou. Usetri sa za plienky, neprebalujes atd.
U nas to vyslo az teraz, kusok po tretom roku, ze chodi cikat na wc, nema uz nehody. Ale na denny a nocny spanok bez plienky? No zabudni! Vecer pije vodu a ja bojujem s tym dat ci nedat. Ake ked he snedny, co ho mam tak nechat? Ved blbost. On sa nezobudi v noci, ze chce cikat. Opatrivala som dievcatko, ktore sa v 2,5 roka o polnoci budilo na cikanie samo. Je to individualne a kazde dieta fakt asi dozrehe inak.
Ja uolne chapem, ze na SK maju mamy stres koli plienkam a skolke. Som Bohu vdacna, ze tu to je ok. Maly mi minule povedal sam, ze on plienku nechce. Ok a idvtedy to funguje. V skolke som to pivedala, venuju sa mu, chodia s nim castejsie. Prve 3 dni sa za xely den 2x pocikal teraz uz vobec. Nevadi ze ma plienku, motivuju ho aj oni. Je tu iny pristup proste. Aj ked chapem, ze keby tu mali plienky vsetky deti, bol by to organizacny masaker.
Tu su v skolkach zmiesane skupiny deti od 3-6 rokov.
Ja vam prajem aby sa co najlepsie podarilo skoncit vam s plienkou aj na to kakanie. Drzim palce. Zvysok neries, mala vela odkuka od deti v skolke, este budes prekvapena 🙂
To ze sa nehra s tym co si urobila - aj to cadom pride. My mame uz rok 2 domceky hospdrarstvo zvieratka - hrat sa zacal az teraz obcas.

@svetlonos no u nás v škôlke neakceptujú plienky na spanie ani na kakanie.
A to všetko čo opisuješ robíme, sedím pri nej, skladáme lego, navliekame šnúrky do rôznych dierok, fukame farby zo slamky atď, všetko ju baví lebo môže robiť bordel, ale nič konkrétne z toho nevyjde. Nechap to tak. Že chcem od nej aby mi nakreslila umelecké dielo. Ale napríklad máme nastrihane papieriky, veľké trojuholníky, malé, modré, zlte...atď. Ukazujem jej, toto je veľký trojuholník, kde je malý? Ukáže, posunieme ho k veľkému. Kde je veľká kocka? Malá? A už to začne určiť, trhať. Rozhadzovať. Tak isto som jej urobila z kartónu farmu, zvieratká, kvietky, stromy. Na suchý zips aby sme sa s tým vedeli hrať, kŕmiť, past na lúke kravicky atď. A ona sa toho ani nedotkla, ona radšej bábiku, vysávač, plysaky.