icon

Vývoj rozprávania u štvorročných detí

jarulienka121
8. apr 2025

Ahojte,mám syna 4r.Horsie rozpráva.Ale čo je najhoršie nevie povedať príbeh.Ked sa ho opýtam čo ste robili v škôlke? On že papali,spinkali a hotovo..Nevie poriadne vysvetliť.Inak stále sa to zlepšuje, ale toto ma trápi.Ze nevie niekedy povedať celú vetu keď sa niečo aj stalo,povedať čo robil včera alebo u babke.

henka123123
8. apr 2025

Aj moj tak.tiez ma 4 r.chodime na logopediu.pride to

jarulienka121
autor
8. apr 2025

@henka123123 chodíte aj niekde? Nám logopedicka hovorila že máme podľa nej Nks,ale mám ísť aj k Lazikovej

henka123123
8. apr 2025

@jarulienka121 chodime na logopediu 2x do nesiaca a 2x k specialnej pedagogicke a od septembra skolka pre deti s nks

aalt
8. apr 2025

Ako nepamatam kedy ... ale hravali sme na to Story Cubes https://www.google.com/search?q=story+cubes este aj teraz to obcas dcerka vytiahne.

denkabemommy
8. apr 2025

@jarulienka121 to hovorí aj môj syn, ktorý má reč takmer 100% 🤣. Ale v čase kedy rozprával máličko pomohla táto hra https://www.playlab.sk/p/hadaj-kto-som-sk-1?gad...

nikpa
8. apr 2025

@jarulienka121 môj má 7 a keď sa ho opýtam, ako bolo v škole tak odpoveď každý deň ,,dobre,, a co bolo na obed ,,to co si si prečítala na jedálnom lístku,, 🤷
Tvoj ma 4 roky, nečakaj príbehy 🙂 skus možno na rozvoj slovnej zásoby robiť to, že mu prečítaš rozprávku a nech ti ju prerozprava. Alebo nech ti rozpráva co vidí na obrázku napr. v knižke. Tiež sú dobré kartičky na postupnosť deja, sám ich uloží a porozpráva co na nich je.

milanemila
8. apr 2025

@jarulienka121 a ked mu citas nejaku rozpravku, vie ju potom prerozpravat? Mozno to trenujte takto, kludne aj po jednej precitanej strane.
Ja si nepamatam, kedy zacala hovorit moja pribehy ako pises, ale ma cerstvo 5r a vecer pri zaspavani po tom ako my precitame rozpravku, tak este 2r bratovi vzdy vymysli nejaku kratku rozpravku. Nam sa naozaj osvedcilo najvic vela citat, deti si tak velmi dobre rozsiruju slovnu zasobu.
4r ale dcera uz prerospravala co robili v skolke ake aktivity aj co jedli atd…

denden77
8. apr 2025

mam 4,5r.. ked sa pytam, co bolo v skolke, povie, ze nic.. ked sa pytam, co bolo na obed, povie, ze si to mam precitat na EDUpage.. ma v pazi.. 😁
obcas zacne sama az vecer v posteli s dakou historkou, na ktoru si nahle spomenula, lebo uz ju nic ine nerozptyluje.. inak mele 12 hodin denne 🤷‍♀️😊