icon

Zabudli ho v triede. Porozprávať sa s učiteľkou?

other_side
24. sep 2010

moj syn chodi dva tyzdne do skolky a uz tu mame problem. vcera po olovrante odisli vsetci von a mojho syna zabudli zobrat 😒 povedal mi ze este dopijal mliecko a ked ho dopil tak v triede ani nohy a totalne ticho.. zlakol sa, bezal ku dveram od triedy, ale trieda bola zamknuta. "nastastie"!!!!!!!!! bolo okno dokoran!!!! (podotykam ze je na poschodi) a cez okno krical aby niekto prisiel 😢 po mne presla elektrika, ked som si predstavila ze okno bolo dokoran a on cez to okno krical... boze dobry, bolo mi do placu, moj syn sa kazde rano tesi do skolky ale dnes uz vstaval s otazkou ci sa mu to zas nestane... vnimal to ako krivdu, nedokaze pochopit ze preco ho tam zabudli... rano som ucitelke nepovedala nic, nakolko poobede ich ma riaditelka, a stalo sa to jej.. dnes sa chystam ze jej o tom poviem ze to viem, no mam obavu aby sa nejako nezmenilo jej spravanie voci mojmu synovi, aj ked to nepredpokladam ale ludia su vseliaky.. mam jej o tom povedat? myslite si ze by som si to s nou mala vydiskutovat? manzel vravi ze by do toho nerypal, ze riaditelka je z toho urcite poucena, no ja mam stale pocit ze jej o tom musim povedat.. poradte ako by ste reagovali, predsa len ked ho tam rano davam, davam ho tam s pocitom ze vsetko bude ok a zrazu toto..

traktor
Autor odpoveď zmazal
felixa
24. sep 2010

@other_side
Riaditelka zatlka, a ako tu pisali baby, pripravila si, co ti povie. Tvoj syn hovoril jednoznacne pravdu, lebo keby sa mu taka situaccia nestala, on by si ju nevedel vymysliet. Riaditelka zatlka zato, ze teraz, keby si podala staznost na Inspekciu, tak ta by takuto situaciu poriadne preverila. A neboj sa, ani upratovacka, ani kucharka, ani ostatne ucitelky by za riaditelku nedavali svoj krk. Personal dobre vie, ze NESMIE strazit deti. Ak by to priznali (upratovacka, kucharka), tak by leteli aj so zapisom. Pri vysetrovani by sa to prevalilo, ziadna ucitelka by za nu neklamala a riaditelku by okamzite vyrazili a islo by jej to do hodnotenia.

Poznam skolku, kde pred tromi rokmi riaditelka nechala strazit upratovacku, lebo este nestihla prist do prace, rodicia sa stazovali a riaditelku vyrazili. A tot je este vaznejsi pripad.

Nemala by si to nechat tak. Teraz maleho zamkli do triedy s otvorenym oknom. Nabuduce sa co stane?

other_side
autor
24. sep 2010

inac stale nad tym rozmyslam, a je mi nad slnko jasne ze klamala... !!! ja koza som jej z fleku mala povedat ci je normalna aby dieta ktore papa nechavala same, moze mu zabehnut chlebik alebo aj mlieko, co on si poradi.. ved ja viem ake je to ked mne zabehne, ledva to vykaslem... ty kokos mne teraz inac svitlo!!! no vsak v pondelok nech sa ma na pozore!! to co je za zodpovednost? este mi kraavo sama povie ze mu navrhla aby dojedol a dopil!!! a sam!!! no nedaj boh ze mu zabehne!! ja mam nervy.. idem si pofajcit vsak to ona sama si nasypala popol na hlavu teraz... lenze hned ma nenapadlo vela veci, no teraz uz mam jasno... no je to vobec mozne? same decko s chlebom a mliekom nechat?? 😠

petusko
24. sep 2010

@other_side urcite sa ozvi, aj za ine deti, ale hlavne za to svoje. jednoducho jej povedz, ze maly ma z toho traumu a ty mu veris, taketo cosi si dieta vymysliet nedokaze.

other_side
autor
24. sep 2010

petusko, to uz riaditelka asi nepredpoklada ze ja ju mozem teraz kludne polozit na kolena 😎 ved ona sama mu este navrhla nech si doje a dopije, sama mi to povedala 😅 a odisla prec, triedu zamkla.. decko same, preco by inac krical von oknom, ved oni spavaju v triede, takze keby tam bola upratovacka tak mu povie ze je tam s nim zu sa nemusi bat alebo proste nieco by uz povedala, no nie? traktor presne tak, za moje dieta zodpovedaju ucitelky a riaditelka, nie upratovacka!!

petusko
24. sep 2010

@other_side a prave preto jej to este pripomen. nech si nemysli, ze je to prejde len tak. ona si teraz spokojne sedi doma vysmiata, ako ta oblbla. ved jej zmizne usmev, bud slusna, ale razna.

fem
24. sep 2010

@other_side
tak tak, myslim, ze to dokonca urobila naschval, ako vychovny prostriedok, ze nabuduce sa bude viacej ponahlat s jedenim...a nejako sa jej to vymklo z ruk...ano pani riaditelke, asi funkcia velmi stupla do hlavy, ako ucitelka v MS je profesionalka, ma plnu dokonca trestno-pravnu zodpovednost za svoje konanie...osobnost a jej pocity nie su podstatne...
inak je to hrozne, ako taketo profesie zneuzivaju svoju poziciu, zneuzivaju, ze ide o citlivu pracu, a velmi dobre si uvedomumju, ze mamicka nema akoby na vyber a ze ma strach, ze na dietatko si zasadne...je to hnus...kludne by som jej pripomenula aj jej trestno-pravnu zodpovednost...
urcite mala povinnost informovat a vobec nemala dovod takto konat...na taketo panie...treba vecny a jasny jazyk...
je mi malickeho luto, strasne to cele pokazila....
mne tieto jej argumenty pripadaju ako vysmech mamickinej inteligencii...
trvala by som na to, aby sa malickemu ospravedlnila, a ubezpecila ho , ze sa to viackrat nezopakuje..
ak nie tak by som podala staznost na nu ..za ohrozovanie zdravia a psychiky dietata...neviem, ako sa to dava, ci je to statna skolka...nech to presetria...ale to je naozaj posledna moznost

junovka
24. sep 2010

@other_side v kazdom pripade by som to nenechala tak, a co najskor do oznamila.Ja som ten tip, ze pre kazdu jednu vec co sa mi nevidi, hned mam na to komentar, otvorene vsetko poviem, dokonca aj to, ze mi na konci skol.roka nechceli vratit igelit pod plachtu na postielku, lebo nevedeli kde ho dali 😀 😀 😉 ...nakoniec mi ho zhanali po celej skolke, az sa nasiel🙂)

lindulak
24. sep 2010

@petusko suhlasim s tebou. vyzera to, ze klame ta riaditelka. ja som len zas zhrozena, co su to za ludia! fakt uz ked sa jej stala taka vec - aspon dufam, ze omylom a nie naschval, tak to mala cestne priznat. tiez tomu neverim, ze tam ta upratovacka bola - ved by nebola zamknuta.

@other_side neoznacila by som ju ale za klamarku, len je povedz ako petusko povedala, ze ti znovu plakal a ze si nezelas aby sa to viac opakovalo. ze preco ho teda ta upratovacka neupokojila? boze to je fakt trapne taketo klamanie 😝

lindulak
24. sep 2010

@junovka a nelezies im na nervy? ja som tiez taka ale snazim sa krotit aspon 😀

mateson
24. sep 2010

@other_side Jednoducho sa na teba pripravila. V tom su učitelky v mš expertky. Ale nemyslím že by si na malého zasadla. Ona moc dobre vie čo spravila. Aj je si vedomá toho čo by bolo kedy si to chcela dalej rozoberat.

junovka
24. sep 2010

@lindulak vyzera ze nie, dokonca si este spolu poklabosime aj o peceni, vareni a o vsetko zo zivota 😉

lindulak
24. sep 2010

teraz som zistila, ze vy ste uz na druhej strane a si jej pravda, co radia baby. len ma to mrzi kvoli malemu, ze boh vie ake tam bude mat vztahy potom s nou 😝 iba ze by si to fakt dala na insepkciu a dufala, ze ju kopnu.... ale na to by som sa nespoliehala.

lindulak
24. sep 2010

@junovka 🙂 tak je dobre. asi ocenuju ze vedia na com su!

mateson
Odpoveď bola odstránená
other_side
autor
24. sep 2010

vsak prave, keby mi to bola povedala normalne este vcera, pochopim to, vsak ak prejavi ze ju to mrzi, ospravedlni sa slovkom tak do toho viac nerypem, nebudem jej robit zo zivota peklo.. upozornim, to je vsetko, ale ona to zamlcala a pripravila sa na mna so zlym klamstvom, ktore je take priesvitne ze az.. , ja neviem co ma riaditelka za problem ze to takto zatlka.. som z toho na nervy, junovka, mat tvoju guraz tak neni o com diskutovat 🙂 inak baby dik ze vas tu mam 🙂

other_side
autor
24. sep 2010

deti je v triede 20, podla mna je to dost, no co si nalozili nech sa postaraju ked si trufaju.. ale ocividne to nezvladaju.. inac Ivanko ako uplny zaciatocnik v skolke papa slabo, to je pravda, ale nemusi ho trestat tak ze ho zamkne trubka v triede.. ved je to male, zranitelne dieta, nemoze ho trestat samotkou..

emjee
24. sep 2010

@other_side este jeden tip - nahrala by som si vas najblizsi rozhovor s riaditelkou na tuto temu

traktor
Autor odpoveď zmazal
mateson
24. sep 2010

@other_side ale aj to klamstvo ktoré Ti povedala je neprípustné a ona to vie. Robím v školke 10 rokov . Nie učitelku ale ver mi že pomery poznám dokonale. Keby si šla s tým, že nechala malého samého v jedálni nech v klide dopije kakao na inšpekciu tak má hodne velký problém. Ona vobec nesmie nechat upratovačke dieta. Ty sa zbytočne nenervuj. Počkaj nejaký čas či sa malý upokojuje. Ked začne byt v pohode tak by som to už dalej neriešila. Ked to ale chceš riešit urob to teraz pokial je to čerstvé. a to jedine oficiálnou stažnostou na jej postup. Možeš ju podat aj u zriadovatela čo je bud obec nebo mestská čast. V tom prípade by som ale malého dala do jinej školky.

other_side
autor
24. sep 2010

urcite nebudem zachadzat tak daleko zeby som ju pripravila o pracu, ja jej ani nebudem hrozit inspekciou, mozno sa jej to este nikdy nestalo, to ja netusim, ale dufam ze svedomie ju bude hryzt cely skolsky rok a na maleho mi da majzla.. mne by stacilo keby povedala pravdu.. ale na to zrejme mozem zabudnut.. ona ked uz raz nieco povedala bude si za tym stat.. ta uz pravdu nepovie..

traktor
Autor odpoveď zmazal
other_side
autor
24. sep 2010

@traktor maly uz je ok, porozpravali sme sa o tom este poobede a viac ho tym zatazovat nechcem, zbytocne by som ho stresovala a to nechcem.. a zajtra sa chystame pustat sarkana tak dufam ze si aj ja trochu prevetram hlavu 😝 😵

traktor
Autor odpoveď zmazal
mateson
24. sep 2010

20 detí je bežné v triede. Je to síce maximum ale to ju neospravedlnuje.

mateson
24. sep 2010

@other_side Správny postup 🙂 Ked bude fukat tak ako dnes bude to ideálne 😉

meduliacik
24. sep 2010

@other_side Ja neverim vlastnym ociam, ked toto citam. Aj ja mam synceka, co je "cerstvy" skolkar-tiez dojeda ako jeden z poslednych-ak nie posledny a neviem si ani predstavit, ze by toto zazil. Ja som tiez konflikty nevyhladavajuca bytost, ale toto by som asi tak lahko nerozchodila. Ty si dieta vynosila, porodila, vypiplala a nejaka cudzia zenska, ktora je za to platena, aby sa o neho zodpovedne nejaky cas postarala ho takto ohrozuje na zivote? Poznam vela zien, ktore by milu pani riaditelku uz za toto tahali po sudoch. Prave deti vo veku tvojho syna najcastejsie vypadnu z okna, ked su bez dozoru. To ta osoba sama priznala, ze nechala dieta zamknute v miestnosti s otvorenym oknom?Keby to urobila nejaka jej podriadena, ona ako riaditelka by z toho mala vyvodit dosledky-prinajmensom karne opatrenie. Neviem, ake mas moznosti, co sa tyka umiestnenia svojho dietata v nejakej inej skolke, ale ja by som uz tej osobe-a ani institucii, ktorej je ona riaditelkou, nedoverovala. Este sa aj trapne vyhovara a zatlka...V kazdom pripade to takto nenechaj. Porozpravaj sa s nou este raz a trvaj na tom, aby ta ubezpecila, ze take nieco sa uz nikdy a za ziadnych okolnosti nezopakuje-a nech to slubi aj tvojmu syncekovi. Pokial sa bude stavat na zadne, tak sa jej kludne vyhrazaj, ze to nechas presetrit, budes sa na nu stazovat a pod. Ja som inac tiez v skolstve a to by si neverila, kvoli akym podnetom rodicov k nam uz prisla presetrovat inspekcia a kvoli comu vsetkemu sme uz boli "na koberci" u riaditelky-a to ucim 15-19 rocnych. Ak ma ta riaditelka rozum, tam sklopi usi, ospravedlni sa a nabuduce si da sakra pozor, ako sa bude spravat k tvojmu dietatu. Drzim palce, aby to co mozno najlepsie dopadlo k tvojej spokojnosti.

mamavera
24. sep 2010

som tiež učiteľka, súhlasím so všetkým, čo ste tu napísali - že sa to nesmie stávať, že dieťa v žiadnom prípade nesmie nechať samé, vytočilo ma, že riaditeľka očividne klamala...iba jedno neviem, kde má dať učiteľka deti, keď si potrebuje odskočiť na WC? V každej triede je totiž ráno a poobede sama....

mateson
24. sep 2010

@mamavera 🙂 🙂 🙂 Nepit, nejest.

mamavera
24. sep 2010

@mateson 😎 😎 😎 ideálne by bolo, keby bola v každej triede ešte asistentka, ale to je už scifi....aspoň v štátnych materských školách...inak raz sa mi stalo, že mi z ničoho nič zostalo tak zle, studený pot na čele, na odpadnutie, mobil vtedy nebol samozrejmosťou...našťastie prišla do triedy kolegyňa, ktorá sa tam ešte motala, aj keď už bola po pracovnej dobe. Neviem, ako by to dopadlo, mala som 18 detí, neviem, či by boli schopné 3-4 ročné ísť niekoho zavolať...ani nechcem domyslieť ďaľšie možné alternatívy....nebola som schopná ani ísť sama domov, podotýkam, že chvíľu pred tým mi nič nebolo, od rána som normálne funovala... 😒