icon

Zapisovanie pobytu vonku v škôlke počas dažďa

14. mar 2025

Ahojte, chcem sa opýtať pani učiteliek z mš..ako zapisujete do triednej knihy pobyt vonku, keď vonku prší a teda sa nejde na prechádzku?

zuzikak
14. mar 2025

Nie som ucitelka ale viem, ze nase pisali "vzdelavacia aktivita tema (bla bla) pomocou vytvarnych prostriedkov. Prip. Vzdelavacia aktivita hravou formou (napr.diskusia na temu zivotne prostredie. Pouzite prostriedky...(bla bla). Alebo tam aj mali "zoznamovanie sa a vyznam hudobnych prostriedkov- prakticke spoznavanie" U nas niekedy mavali triednu knihu na zaciatku skriniek na satni tak som mohla pozriet, co deti v ten den robili.

evelynka86
14. mar 2025

@zuzikak to je super, ze ju mate k nahliadnutiu. Ja som ani netusila ze existuje nejaka triedna kniha v MŠ 😯

tulipes
14. mar 2025

Napr.: Z dôvodu nepriaznivého počasia ostali deti v triede a hrali sa hudobno-pohybovú hrú "Na kohútika". Alebo cokolvek, alu altivitu si mala povodne naplanovanu na pobyt vonku.

denden77
14. mar 2025

nie som ucitelka ale mavam v EDU info "PV nerealizovany z dovodu nepriazniveho pocasia" 😊

zuzikak
14. mar 2025

@evelynka86 nepozerala som sa do nej pravidelne. Len som si ju vsimla, ze aha nejaka kniha tu je a nikto nam nic nepovedal. Len ju tam zacali nechavat 🙂

maya_hi
15. mar 2025

@evelynka86 😏 Predprimárne vzdelávanie je tzv. nultý stupeň systému štátneho vzdelávania. Prebieha tam edukačný proces (po starom výchovno-vzdelávací), učiteľky si plánujú výučbu na každý deň tak, ako na ZŠ. Prebieha inou formou, zväčša aktivitami ktoré nezúčastnenému pozorovateľovi pripomínajú "len hru". Mali by byť ale presne naplánované a zamerané na naplnenie tzv.výkonových štandardov, ktoré sú obsiahnuté v štátnom vzdelávacom programe pre predprimárne vzdelávanie (https://www.statpedu.sk/sk/svp/statny-vzdelavac...). Je tak premakaný, že kurikulárna reforma, ktorá je momentálne rozbehnutá na základných školách sa mu v podstate snaží priblížiť 😉 V podstate aj prístup vo vytváraní edukačných aktivít, ktorý je v materských školách bežný už roky, by sa postupne mal preniesť aj do prostredia základnej školy. Edukačná aktivita by teda nemala byť zameraná na "prebratie látky", obsahu, ale naplnenie vykonového štandardu. Čiže na žiaka a na to, "akú kompetenciu má žiak rozvinúť", aké zručnosti do života má pri nej nadobudnúť, aký potenciál u NEHO rozvíjame".
Niektoré materské školy už fungujú aj na edupage a všetku svoju pedagogickú dokumentáciu vrátane triednej knihy spravujú tam 😉

ada288
15. mar 2025

u nas je to strucne..DAZD..prostrednictvom tejto a tejto aktivity (pise sa cinnost), plnili (pise sa presne znenie standardu)

nikaeli
15. mar 2025

My to máme ako pobyt vonku, resp.športové/ pohybové aktivity. Hry s loptou, či pohybovú hru môžem robiť aj v triede. Alebo to využijem na pozorovanie zmien počasia v priamom kontakte a urobíme si k tomu nejakú aktivitu.

buducamama
17. mar 2025

Sup s nimi von aj za dazda😁

petko81
17. mar 2025

Naši chodía von aj keď prší.su pod strieškou majú tam dosť miesta na pohyb.
No hlavne ked nefúka ako šialené a prší tak normlane