Žiadosť do viacerých škôlok
Ahojte.
1. Chcem sa opýtať, keď si vyberiem škôlku a chcem tam dať dieťa - oznamujú že bude prijaté ak splní všetky požiadavky + ak sa zmestí do počtu ktorý chcú nabrať.
Moja otázka, treba si tým pádom poslať žiadosti na viacero škôlok aby sa náhodou nestalo, že ho do tej prvej neprijmú?
2. Malá má ešte stále plienky, žiadosť do škôlky musí byť odovzdaná v máji. Čiže ja idem nahlasovať malú do škôlky i keď je možné ze do septembra sa mi od plienok nebude chcieť odučiť… robí sa to tak vôbec? Ďakujem za každú odpoved.
Do škôlky by malo ísť dieťa odplienkované , a malo by mať základné hyg. návyky. Malo by sa vedieť obliecť a vyzliecť . Učiteľky im samozrejme pomáhajú 🙂 Nepíšeš koľko má dievčatko rokov - je možnosť, že ju neprijmú ak nebude mať do septembra 2025 - 3 roky . Pretože v prvom rade vezmú deti , ktoré už 3 roky majú . A áno môžeš si podať žiadosti do viacerých škôlok .
Pýtaš sa , či sa to tak robí - že podávaš prihlášku v máji a mala by byť odplienkovaná - veď máte na to 4 mesiace - do zvládnete .
Áno, robí sa to tak, ale ak sa ti neodplienkuje, nedáš ju v septembri, až keď bude bez plienky. Na základe prijatia, ale budeš vedieť, že jej držia miesto.
V semtembri bude mať 3roky.
Čiže je lepšie si podať do viacerých škôlok keby sa náhodou stalo že nezoberú do jednej kvôli splnenemu počtu, ano?
@1paulina19 záleží od mesta...ale ano, platí že dieťa vezmú do tej škôlky pod ktorú spadý podľa trvalého bydliska, ale ak je tam veľa detí môžu ju dať inam...a aj ty môžeš požiadať do viacerých škôlok....a v septembri uvidíš či bude dieťa odplienkované, ak nebude tak ti ho nvezmú
Ešte sa Vás opýtam: s otcom dieťaťa nežijeme. Má problém mi podpísať žiadosť o prijatie do škôlky, ako som sa s malou odsťahovala do iného mesta. Vyjadril sa že mi to nepodpíše.
Čo v takom prípade robiť?
@1paulina19 určite by som sa poradila s právnikom - sú aj bezplatné právne poradne
Napisem nasu skusenost. V maji sme podali ziadost, syn este nosil plienky. Bol prijaty, no v septembri este nebol 100%odplienkovany. Skolka dala odklad zo zdravotnych dovodov, a ked uz bol pripraveny, nabehol k detom do skolky. Cize nam drzali miesto
Ešte sa Vás opýtam: s otcom dieťaťa nežijeme. Má problém mi podpísať žiadosť o prijatie do škôlky, ako som sa s malou odsťahovala do iného mesta. Vyjadril sa že mi to nepodpíše.
Čo v takom prípade robiť?
@1paulina19 ak máte rozhodnutie zo súdu, že je dieťa zverené Vám do starostlivosti tak im priložte kópiu. Je to aj dobuducna ak aby otecko prišiel do škôlky a chcel si zobrať dieťa. Budu mat kópiu zo súdu a ta im v takom prípade pomôže.

vek dieťaťa?