Zvláštna psychologička v škôlke
Ahojte,rada by som počula názory.
Včera dcéra absolvovala v škôlke sedenie so psychologickou.riaditeľka mi ráno povedala ze okolo obeda môžem po ňu prísť a aj sa rozprávať s psychologickou že ako dopadlo sedenie atď. Tak som teda prišla,išla som za ňou do triedy,kde mala rozložené lajstra.je to síce vedľajšie,ale miesto pozdravu sa ma pýta že aký mám problém..tak som jej povedala ze žiadny,len by som rada vedela ako dcéra dopadla.prekvapilo ma ze povedala ze sa bojí cudzích ľudí,že je ustrachana a zaostáva v grafomotorike.pritom na zápise som počula niečo iné a v škôlke tiež.dcéra je typická "herečka",má za sebou niekoľko fotení pre detský tovar.vôbec nebrala do úvahy že je malá lavacka.ale podstata mojej otázky spočíva v tom ze pri tom rozhovory som vzala so sebou aj menšieho syna.bol tam triede a povedal mi ze on už by rád išiel domov.tak som mu chcela vysvetliť že sa dorozpravam a ideme.v tom momente psychologička podráždene povedala ze ona by chcela aby bol ticho a chytila ho za ruku a odvliekla na chodbu.to ako vrieskal ani rozpisovať nejdem.vrátila sa a začala že to treba takto riesit a nie vysvetľovať že má vydiera a pod.chcela som sa postaviť a ísť za ním ale ona ze ešte neskončila.ja som ale išla von,akurát tam dobehla učiteľka že čo sa tam deje že tam malý vrieska a ponúkla mu koláč.na to som ja odmietla,a povedala ze radšej nie lebo bude zasa problém s vyprázdňovaním.(malý má 3 operácie bruška,vývod čreva a na stravu musíme dávať pozor) a na to ta psychologička povedala ze vidíte preto ma problém lebo je zhickany a ja sa dám vydierať ním,že ho mám každé ráno položiť na záchod a odísť..
Ja sa pýtam je to normálne alebo si to ja len tak beriem...Vďaka
Ona nemala co riesit spravanie tvojho syna zrovna keby sa s hisakom sulal po zemi. Znie ako clovek co nemauctu k dospelym ani detom. Tiez by som asi podala staznost na zriadovatela... pripadne vycap sem na konika jej meno ci nenajdes viac poskodenych... takymto ludom ked prejde taleto spravanie beztrestne mozu ublizit nevinnym
Toto urobila pred tebou predstab si ako sa asi sprava ked je sama s detmi
aj ja som psychologicka a diagnostiku skolskej zrelosti,teda podobnu pracu som vykonavala pred materskou aj ja, no myslim,ze aj keby som nou nebola, ... nic z toho,co podla tvojho opisu pani psychologicka robila , nepatri do kompetencii psychologa a skor mam pocit,ze dokonca ani do spravania zdraveho dospeleho cloveka :/
@ipetka no riaditeľka mi povedala ze to nemám riešiť že ona už ide do dôchodku atď.strašne ma mrzí že som v tej chvíľi nevedela reagovať..bola som mysľou aj tam a myslela som aj na starku ktorá ráno zomrela.od novembra riesim iba sťažnosti na úrade práce keďže mi posudkovy zamieta na dieťa všetko možné aj nemožné a teraz toho..
Tak rozprávala som sa s malou a neviem co si mam myslieť.. Ci je to pravda alebo malá má klame..Povedala mi ze ta pani dala jednému dieťaťu po tvári pri obede.keď som sa jej pytala ako to bolo tak ze sa nejako dvaja chlapci hasterili pri obede a jeden robil zle druhému a že ona mu capla..toto snáď nemôže byť pravda a neviem co si mam o tom myslieť..
@inull5 nepocuvala by som ani riaditelku a popravde a teda s prepacenim za vyraz mohla by som sa vysrat nato kto ide do dochodku a kto nie..tvoj syn nieje bezne zdrave dieta je operovany preboha a uplne vazne by som podala podnet na hentu fuchtlu a nech ide teda do dochodku skor ked ju nebavi robota..naucila som uz davno ze netreba hladiet na nikoho treba mat na prvom mieste dieta nech je akekolvek zdrave chore pasivne hyperktivne je to jednoducho tvoj syn a dakuj bohu ze mu netrhla tou rukou tak ze mu poskodil stichy alebo hocico...toto nieje sranda a netreba uspavat taketo problemy..predstav si ze toto urobila tvojmu synovy kt. je realne chory, ako sa potom sprava v inych pripadoch?ako moze takato osoba posudzovat schopnosti deti ked sama nedokaze zvladat situacie spojene s dietatom.Nemusi ti byt luto ze si nezareagovala hned, mala si predsa plnu hlavu starkej a uplne to chapem ale s odstupom casu by som to aj tak riesila
@inull5 suhlasim s tvojim nazorom, spravala sa ako krava a nahlas ju, ale to, ze je 'stara dievka' alebo slobodna a bezdetna neznamena, ze je dovodom, preco sa tak chova. Poznam x zenskych v podobnej situacii, ktore maju normalny pekny vztah k detom, aj ked ich same nemaju a naopak. Iba to som chcela, nemam rada, ked sa tieto veci davaju do popredia, lebo je to blbost 🙂
@vedorka ale pokiaľ má takýto prístup aj k iným deťom..ako nech sa na mňa nikto nehnevá..nebola to žiadna začiatočníka,mala by s prehľadom zvládať akékoľvek situácie.syna neposudzovala a tých 3-5 minút usúdila že jeho problém s vyprázdňovaním je psychologického pôvodu.nikto sa jej o názor neprosil ani nepýtal ako mam riešiť jeho kakanie.jeho problém nie je psychicky ale pramení z vrodenej vývojovej vady,má za sebou 3 ťažké zákroky,vývod hrubého čreva,jeho brušná stena je oslabená a nema za potreby takéto šoky od cudzej osoby a šialený rev ktorý mu určite na to brucho pomôže
@inull5 mne sa to proste nezda tak strasne tragicke co urobila...
prepac, nerozumiem tym reakciam tu, aby si urcite podala staznost a aka neskutocna reakcia z jej strany to bola. chytila ho a vyviedla za dvere... potom si zakrocila a bolo.
ak ma z tohto mat dozivotnu traumu, alebo ze nic horsie v zivote uz nezazije, tak fakt neviem. ze ti povedala vetu, ktora sa ta dotkla, lebo nevedela, ze je chory..? to sa snad tiez stava, co je na tom take strasne....? a ze sa ti nepaci, aky "posudok" dala dcere..? tak sa nad to povznes, zasmej a hod za hlavu. nic v zlom, je to moj osobny pohlad na vec, ale bude mat tvoj syn sukromneho ucitela, alebo chodit normalne do skoly? lebo to este tam pochopis, co budes vsetko riesit....
Psychologicka zlyhala na plnej ciare pokial ide o jednanie s tebou. Nemoze byt agresivna, v ziadnom pripade nemoze zobrat tvoje dieta a uz vobec ho zatvorit za dvere. Ona pre teba nie je autorita - je ti rovnocenna, bez rozdielu na to, ze robila posudok pre tvoju dceru. Nema pravo ta kritizovat. Nepytala si sa jej na nazor ako vychovavat syna. Navyse hodnotit vychovu dietata po 5 sekundach prveho stretnutia je neprofesionalne a netaktne. A to, ze tvoj syn ma za sebou nejake zdravotne komplikacie nehra ziadnu rolu, nema na to pravo ani keby bol zdravy. Ak mala problem s tym, ze si tam so synom, tak ti mala dat slusne navrh na iny termin. A jej posudok by som po cirkuse ktory predviedla zobrala jednym uchom dnu a druhy von, a vysvetlila by som dcere vyznam vety - najviac boli zrazka s blbcom -
@vedorka nie,jej posudok na dcéru ma na netrápi..pozri môj syn je ZŤP,má vážnu poruchu funkcie tráviaceho traktu,a v posudku ma napísané že nemá byť momentálne vystavovaný stresovým situáciám pretože to má podstatný vplyv.ja som sa jej o názor na jeho vyprázdňovanie neprosila a upozornila som ju na fakt ze nemá psychický problém ale zdravotný.tento fakt ignorovala a kým som ho obliekala tak stále splietala o tom ako ho mam dávať na záchod s pod.je mi jedno ako to myslela a žiadne psychologické ťahy ma nezaujímajú.nie,nebude mať z toho traumu a samozrejme zažije kopu Rôznych situácii v živote.ja ale hovorím o súčasnosti keď jeho bruško ešte nie je ok a proste takýto plač mu teda isto neprospieva,a keďže nemas ani poňatia čo zažíva malé dieťa na oddeleni JIS po ťažkých zákrokoch kedy má rozrezane celé bruško,plus ma črevo vyšité na brušnej dutine tak sa zdrz komentárov že sa mám nad tým usmiať. Odviesť násilím dieťa z miestnosti keď ma nahnevá mam pravo ako rodič ja a nie cudzia osoba. Nie nebude mať súkromného učiteľa,predstav si ze chodí do štátnej škôlky,musí si dávať pozor na bruško,nemôže tam jedávam stravu ako iné deti.
@kittykat22 vďaka za názor.jasne že nehrá rolu že má nejaký problém,lenze ona ani po upozornení nerešpektovala že problém má a nie psychický.
@inull5 presne toto iste by som povedala hned zajtra riaditelke od slova do slova a s velmi raznym tonom. Presne toto je postoj ktory by som zaujala ja a ziadne pousmievanie sa..Pousmiat sa mozes ked ti vypadne vajco z chladnicky lebo to nieje zivot ohrozujuce..(sorry za blby priklad) ale pousmievat sa nad niecim takymto? tak sa podme pousmiat nad kazdym dietatom v nemocnici ktore si zaziva bolesti v obdobi v ktorom by sa malo radovat a pome sa teda pousmiat aj nad tym ze sa vlastne nic nestalo..taketo plytke nazory ma vedia vzdy rozcarovat
@inull5 alebo aj tak len netreba ostat ticho v ziadnom pripade uz davno niesme v dobe pre rokom '89 kedy bolo v poriadku vsetko...minimalne podotykam minimalne ☝🏼 by som ziadala vysvetlenie aj ospravedlnenie.Ja si v tomto pripade viem predstavit vacsi postih vramci toho ako sa ako profesional zachovala.Prvorady mi je vzdy syn a jeho zdravie a v tvojom pripade o to zavaznejsie to je.Plne s tebou suhlasim a teda keby sa mi tam niekto usmieval do telefonu (co clovek vyciti) isla by som este dalej ale uz s trestnym oznamenim. Nech to teda vyriesi ten kto je k tomuto pripadu najkompetentnejsi lebo to sa stat nemoze v ziadnej ani vypatej situacii a nie v miestnosti s psychologom
@inull5 no ver mi ze ja niesom moc tolerantny clovek a som aj prchka ale vo vela situaciach sa mi osvedcilo otvorenie huby..rozhovormi s uradnikmi som niaky ten cas tiez stravila a prislo mi to len ako uspavanie hadov 😃 zato ked ma to uz dozralo absolutne a nahucala som na nich zrazu boli aj 2-3 riesenia na vsetko..😉 a mozes mi verit ze za svojho syna by som sa bila do krvi lebo su bezne situacie, tie ktore by sa stat nemali ale stanu sa ale daju sa ospravedlnit a velmi vazne situacie v ktorych som tiez neraz bola a s mojou horucou hlavou som ich promptnejsie vyriesila nez by som cakala 😃
psychologicka postupovala uplne neprofesionalne. prisla na depistaz predskolakov, tak sa mala venovat tomu a nie ukazovaniu svojich metod vychovy, o ktore ju nik neziadal. Deti v skolke usmernuje personal, ak je tam rodic tak on.
pri chlapcovi, mala poziadat matku, nech ho riesi, ak ju uz tak velmi rusil, nemala co chmatat cudzie dieta, ani predvadzat svoje radoby psychologicke usudky vycucane z prsta za par minut. keby matka za nou prisla riesit vychovu dietata, tak potom by mohla nieco s dietatom riesit.
mna tiez vytacali cudzie osoby riesiace vychovu mojho dietata netusiac co mu je /dieta malo poruchu porozumenia a nerozumela vete dlhsej ako 2-3 slova/ no ale dobre, to boli neinformovani laici,
ale aby takto postupovala osoba so vzdelanim o psychologii dietata??...nonsens. 😲
No bohuzial ne kazdy so vzdelanim psychologa je aj psychicky vporiadku 😅
Moja svagrina je psychologicka a pracovala v specialnej skole, s mnohymi detskymi psychologmi.. Odisla odtial velmi sklamana, kto vsetko moze robit s detmi - niekolko "psychologov" pristupovalo k detom uplne choro...
@inull5 to co som napisala, upresnim: zasmiatie, co som pisala patrilo iba nas ten posudok, ktory si tiez rozoberala.
Načo sa vo fore pytas na nazor druhych ludi, ked sa ti nepáči iny nazor ako ten, co mas ty? Nemusis mi vysvetlovat diagnozu svojho syna, je mi luto, co mu je. Ale svoj názor na tu situáciu nemenim. Kludne sa so skolkou, zriaďovateľom, psychologickou ci hocikym aj sud, pis staznosti, posli to trebars aj do medii, je to iba a iba tvoje rozhodnutie a pohlad na vec. Naco to vlastne rozoberat..
@vedorka ano, toto vsetko co si napisala by ma nahnevalo.Skratka pani psychologicka sa spravala autoritativne a to sa nerobi.Nikto ju neziadal o rady ohladne syna, ak ju syn rusil mala mu vysvetli, ze ma byt ticho pracuje a nie ho vodit za dvere.Cele zle a pred takymito ludmi sa ustupuje, lebo su pred dochodkom vyhorena zla zenska.Z dcerinho posudku si nic nerob, ak raz vies, ze nie je ustrachana,tak nie je.tu pani videla prvy x a kazdy sa boji neznamej situacie.
stazovala by som sa celkom urcite a tej facke pohlavku v jedalni by som verila od takej osoby sa to moze ocakavat.Neznasa deti sama ich nemala je to zly clovek nestastny
@eliska13 no presne, nasa slovenska natura, doma podudreme, a nekompetentne spravanie treba nechat tak.
tiez si myslim, ze take osoby potrebuju spatnu vazbu, ci ide o neochotnu drzu predavacku, nespolahlivu dopravu, leniveho uradnika, nespravodlivu ucitelku... oni vsetci potrebuju info o sebe, ze nie kazdy ich konanie prejde usmevom a mavne rukou, vsak sa mi stanu v zivote aj horsie veci.
@inull5
ziadne sedenie so psychologickou,Ty sa rozhodni sama ci dieta das alebo nedas do skoly,popripade to prekonzultuj s riaditelkou alebo ucitelkami v skolke,tie ktore su s nou dennodenne ju poznaju lepsie ako nejaka psychologicka ,ktora hodnoti dieta na zaklade nejakych podkladov,ktora ju vidi par min alebo pol hodku

@inull5 no prepac ale ja by som tomuto obrovsku pizornost venovala a hlavne cudzia osoba sa mojho dietata nema co chytat a uz vobec nie ho vyviest von z miestnosti...ja by som urobila strasny bordel este ona by potrebovala psychologa..a ked sa tomu nemieni venovat ani riaditelka ani centrum isla by som vyssie. Ja som sice uzkostliva na syna ale snazim sa s mierou riesit no ale tato pani by ma nastartovala ako demona pomsty a bez srandy. To by si nedal nikto za klobuk naozaj