icon

Je chirurgický zákrok na zuby v Martine zadarmo?

3. feb 2025

Ahojte vychytala som super termín do nemocnice v MT na chirurgicke vybratie osmičky.. pozerala som stránku a bol uvoľnený jeden tento týždeň a tak som sa objednala. No chcela by som sa niekde informovať no neviem nájsť číslo tam tak skúsim aj tu..
Toto co som sa objednala bude asi len konzultácia však? Zákrok robiť nebudú?
Stále je to zadarmo ?

domka222
3. feb 2025

Ja som bola teda už dávnejšie ,ale vždy som prišla, dr to pozrel,obj na zákrok. Vždy bezplatne

miselina1
3. feb 2025

Ja som bola vyberať minulý rok, áno prvý krát si to obzru a objednajú na zákrok na ďalší krát

autor
3. feb 2025

@domka222
@miselina1 ďakujem a ešte som zabudla,,, na stehy treba ísť tiež tam alebo ?

miselina1
3. feb 2025

Nie to som vyberala už u svojho zubára

domka222
3. feb 2025

Ja som bola vyberať tam

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 prosím, za aký čas objednali na zákrok? Bolo to bolestivé? Ďakujem

miselina1
4. feb 2025

@ivana3670 fúha tuším 2-3 mesiace som čakala, nespomínam si už presne. A nie nebolelo to vôbec a trvalo to pár minút až som bola prekvapená, ale asi závisí ako je zub uložený. Ja som ho mala trochu von a šiel dosikma, tlačil do vedľajšieho. Bolelo to až potom keď prestali účinkovať injekcie.

domka222
4. feb 2025

Ako píše
@miselina1. Záleží či ho máš vôbec von a ako je uložený. Ja som ho nemala vôbec a mne vysekávali a aj šili.

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 no ja ho mám presne tak. Ležato,ale je vonku takmer celý. Len tlačí na okolité zuby a môj zubár to spraviť nechce. Ale mňa to už mierne boli,tak neviem či tri mesiace vydržím

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 ešte sa spýtam. Predpísali vám aj lieky na bolesť a ATB?

miselina1
4. feb 2025

@ivana3670 tak to bude podobný prípad ako môj bude to rýchle lebo mne tiež trčal. Síce rozrezali mi ďasno keďže bol von len kúsok aj mi to šili ale nebolo to nič hrozne. A antibiotiká mi nedali žiadne to že tak dávajú keď je to väčšia operácia, že je skrytý celý. Povedali len aké lieky si mám dávať od bolesti a potom vyplachovat repikom. Prípadne keby sa niečo nezdalo alebo by sa nehojilo vtedy som sa mala ozvať. Skúste ísť uvidíte, možno keď poviete že to je bolestivé tak dajú skorší termín mňa to nebolelo.

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 ďakujem veľmi za odpoveď, hneď mám menší strach 🙂. Môj zubár ho nechce robiť,lebo že je ten zub blízko nervu. Vám nepovedali niečo také? A ešte prosím vás, ktorý Dr vám to robil? A taktiež ste sa na prvý krát objednávali, dali vám len konzultáciu, a následne dali termín extrakcie?

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 a nasledujúci deň ste nemali nejaké bolesti? Mám dve malé deti, neviem či si potom na pár dní vybaviť stráženie alebo sa to v pohode dá zvládať

miselina1
4. feb 2025

@ivana3670 mne to tiež nechcela moja robiť, že v takýchto prípadoch treba chirurga. Nepamätám si už ktorý doktor, viem že bol taký starší už. Áno tiež som bola najprv len na konzultáciu pozreli čo ako a dali mi inštrukcie a ďalší termín. Ťažko povedať každý má iný prah bolesti 😅 mňa to bolelo aj som si vybavila voľno v práci aby ma neprefuklo alebo čo, aj mi to opuchlo na také 2 dni. Ale dá sa s tým normálne fungovať v domácnosti. A vy keď ho máte von už takmer celý tak myslím že to nebude až taký veľký zásah a také strašné ☺️

ivana3670
4. feb 2025

@miselina1 super ďakujem. Jasné,že počítam s bolesťami po Tom. Ale teda aspoň nakŕmiť a uspať deti snáď zvládnem 🙈 a jedli ste dlho kašovitú stravu?

domka222
4. feb 2025

@ivana3670 zase nemusí to byť také hrozné. Ja som po vysekávaní počas hojenia zjedla len jeden ibalgin.

miselina1
4. feb 2025

@ivana3670 možno ani nepocítite že sa niečo dialo 😊 2-3 dni možno lebo som sa bála že sa mi tam niečo dostane potom už v pohode vsetko

luci159
11. júl 2025

Prosím aká je cena?

miselina1
11. júl 2025
@luci159

Prosím aká je cena?

@luci159 je to zadarmo