Kto strihá agresívnejších psíkov v okolí Martina?
@sikovnalejdi a ty si ho nevies ostrihat?Vezmi noznice,strokcek a ocvakaj.My ske tak yorksira strihali.
@vanilkovazmrzka ano bezne aj profesionali odmientnu ostrihat/osetrit psy, ktore su agresivne alebo nevychovane, majitelom nezvladnute. Kto by zazil, pochopil by. Rizika z takeho psa nestoja cloveku za tie nervy a uz vobec nie za tie peniaze... Takze ano, spokojne sa to moze stat a aj stava, ze slusne povieme "bolo by dobre zvazit ukon na inom pracovisku, my zial toto robit nebudeme kvoli tomu ze..." 🙂
@vanilkovazmrzka Kazdy agresivneho?No ja veri keby moj oes sa zacal hryzt s nejakym cudzim alebo by mi osa napadol agresivny oes,veru by som ich nechala tak nech sa hryzu,ja veru by sim medzi ne neskakala,nestalo by mi za to pohryznutie od psa.Veru myslim si ze aj pri strihani to fak bude nie kazdy sa chce dat pohryzt ,jedine kebyze ten pes bude na lexaurine aspon 5 tabletiek.
@ktochytavzite nechapem velmi z toho co si napisala, ale ja som vychadzala z predpokladu ze ked ma niekto doma psa a stara sa onho tak pod “agresivnejsim” nemysli diabla co napada vsetko zive naokolo /asi by logicky s takym psom nezili/ ale takeho co tazsie vychadza a cudzimi ludmi a nie je ku vsetkym na prvu mily a pritulny. A ano veterinar ho moze utlmit tabletkami.
@vanilkovazmrzka ano, Tvoj predpoklad vychadza z toho ze si podla vsetkeho normalny clovek, ktory poklada za stastny zivot so psom taky, ze ten pes je prisposobivy a vychovany. Fandim a beriem to rovnako.
Zial, velmi vela majitelov ma doma nezvladnute psy ktore su agresivne aj voci vlastnym majitelom (!!!) a ked ich poprosime aby psika co i len pridrzali na vysetrenie ci co i len bezbolestne pozretie, tak povedia "ja ho nebudem drzat, ved on ma pohryzie", "on toto nema rad" ci "to nam nedovoli". A ano bohuzial 90% su to male bytove psy, vsetko co vyzera ako jorksir, maltezak, civava a vsetko male, co ludia myslia ze "netreba vychovavat, ved je to maly pes". A pritom psika lubia najviac na svete, spi s nimi v posteli, nosi najdrahsie kabatiky a obojky, ale boja sa ho co len dotknut a tak chodi psik po svete so zatecenymi ocami ci zarastenymi pazurikmi do ziveho, neostrihany, atd atd mozeme dlho dlho pokracovat, proste taka je realita. Uz tomu hovorim ze "ano, lubia, ale nestaraju sa". Cest vynimkam.
Zial, mame to naozaj denne na ambulancii, takze to nie je moj nazor ale holy kazdodenny fakt a zivotna skusenost. Tiez sa cudujem, ze takyto zivot so psom tym majitelom vyhovuje, ale kazdy den vidim, ze mnohym ludom to nevadi a pokladaju to za normalne. Zial. Za mna uplne absurdne.
No a takych v pohode odmietneme vysetrit - ak sa samozrejme nejedna o pripad "zivota a smrti", ale v tom pripade samozrejme (aspon my veterinari) mame moznost to zviera stlmit, s tym ze majitel nesie uplne zbytocne riziko - a este vobec pichnut injrkciu niekedy byva boj, lebo sme zas pri tom "to ho nepodrzim ved ma pohryzie" 🙄
@colsami tak to je smutne. Ako by niektori ludia nemali mat deti, nemali by mat ani domace zvierata… my sme mali psika co bol strasne citlivy na chytanie labiek takze sme doma nikto neboli schopni ostrihat mu pazure, ale veterinar aj slecna co strihala psy ho dokazali nejakym zazrakom upokojit alebo aspon chytit tak, ze v pohode prezili vsetci aj strihanie pazurov 🙂
Ja som mala tiez agresivneho maltezaka, ale v kadernictve bol ako cukricek a nikdy s nim pani nemala problem ostrihat ho. Mal tam respekt.
@vanilkovazmrzka no stalo sa mi ze mi ju nedostrihali
@ktochytavzite akože si myslíš že som sa o tom nesnažila?
@sikovnalejdi tak asi sa nerad striha ked si to nezvldl ani ty,ci?
@vanilkovazmrzka Tak agresivne psy su rozne,ja si pod tym predstavujem osa co to ma v povahe,nie nejaky maly gaucovy privesok.Takeho pohryznutie je mozno ako skrabanec,cize by sim ho vedela raz dva soacifikovat.Myslela som skor vatsie psy ktore ak napadnu ineho psa by som sa bala a radsej uso ako mala medzi ne vstupovat a ohrozovat seba.Mam taky priklad,u nas sused vencil svojho mierneho psa a susedovo sa spustil taky ten pitbul nieco podobne a napadol mu osa a sused medzi nich a ten pes pohryzol suseda.To ja by som nerobila,ale vykaslala sa na psov,jedine ze moj pes by napadol ineho ale ja mam psa co je priatelsky ku kazdemu a nechcela by som psa co ma agresivitu v povahe.

Myslim, ze kazdy veterinar alebo “kadernik” 😄 co robi so zvieratami, je zvyknuty na rozne povahy a vie ich zvladnut. A ci sa ti uz stalo, ze nejaky konkretny clovek ta s tvojim psikom poslal prec?