Ako často dávate UM 3-mesačným deťom?
Maminky, mam 3 mesačne bábätko a zo zdrav. dôvodov som musela prestať kojiť. Chcem sa spýtať ako často davte umelé mlieko? Pred každým spánkom ci každé 3 h a to pomedzi spankami. Dakujem
ja som davala kazde 2.5- 3 hod, tak ako isiel spat. v noci som nebudila, zobudil sa cca 2 x
@hu3hu3 ja som dávala dcérke počas dňa každé 2,5 a z 3hodky a keď spinkala tak som ju nebudila a večer vždy to tak mala celkom dobre nastavené že večer sa okupala najedla a spinkala a až potom v noci sa vedela zobudiť 2-3x ale niekedy sa stalo že prespinkala celú noc 🙂
@hu3hu3 ja tiez kazde 3h. Ak spala, tak som ju nechala spat samozrejme. Ale vzdy vstavala na mlieko takmer na minutu presne 😃
@hu3hu3 Ak to tvoje babo pekne pribera, riad sa nim a davaj podla toho ako si bude pytat. Umele mliecko je sytejsie a tak moze vydrzat dlhsie ako pri kojeni. Nasmu som davala pred spanim kazde 2.5-3 hodiny. Ale niekedy vypil vela a niekedy menej. V tom veku som ho nebudila. Dost casto grckala a tak som skusala rozdelit krmenie na mensie porcie a nukala som hned po spanku a zase pred spankom ale po spanku vypil len velmi malo.
Podla vahy mnozstvo a krmila som kazde 3h. Od 4 mesiacov uz potom zacal vynechavat niektore nocne jedenia, ale cez den stale co tri hodiny do cca 5 mesiacov, to uz si on sam potom natiahol na 4h
@andreatytler ahoj, stara téma, akú skusim. Nás bude mat čoskoro 4 mesiace, pri dopiti UM stále grcka. Pri 150ml aj pri 120ml. Ako si často kŕmila keď s menšími dávkami? Mozem každú 1,5 hod napr 90ml?
@nina296 V tom case bol syn hore tak 1-1.5 hodinu, takze mlieko dostal ked sa zobudil a potom o 1-1.5 hodinu neskor ked bol cas ist spat. Kolko som davala uz neviem, ale ja som vzdy dala tolko kolko chcel. Po zobudeni, nebol velmi hladny takze ten plan velmi nefungoval. Ja som prestala riesit to grckanie, lebo synovi to vobec nevadilo. Grcol si a isiel dalej.😀 Zlepsilo sa to asi ked mal 7-8 mesiacov a uplne prestalo asi ked mal rok. Stvornozkoval od 6 mesiacov. Vadi to tvojmu dietatku? Ak to nie je prilis vela a nevracia prudom a neplace koli tomu, netrap sa. Ta traviaca sustava musi dozriet casom.
@andreatytler dakujem veľmi pekne za odpoved aj po takom case🙂 ja skusam dat 60ml po spanku a 60ml za hodinu a pol pred spankom. Aj tak trosku grcka,takze ešte uvidim. Aj keď je pravda,že mu to nevadi, ale jedna sa mi o to,že napr keď dám celu dávku 120ml tak je spokojny,ale stále grcka a ten odstup 3 hodiny je pre neho veľa, asi je hladny a neviem, či mozem dat skôr celu dávku alebo aspon tých 60? Pediatricka mi stále len tvrdí,že musí byt odstup 3 hodiny a musim vydržať🤷🏼♀️
@nina296 Myslim ze vacsina deti si sami urcuju kolko vypiju a prestanu pit ked maju dost. Cize preto vravim ze som ponukla synovi vzdy tolko kolko chcel. Nikdy som mu to nelimitovala. Ale urcite su aj deti ktore nemaju ten pocit sytosti a jedia aj ked by uz nemali a to moze to grckanie ovela zhorsit.
Ja by som kludne dala tych 60 ml v 1.5 hodinovom rozostpe ak to bude vyhovovat dietatu. Aj to pediatricka nejako zdovodnila ze preco musis cakat na ti 3 hodiny?

@hu3hu3 ja som davala kazde 3 hodky ked si vypytalo skor tak aj 2,5 hodinky ...niekedy mi prespal aj 4 hodinky tak som nebudila