Ako dlho vám trvalo ukončenie laktácie?

fishynqa
7. jún 2020

Ahojte holky, tie co ste ukoncovali laktaciu, bez liskov od doktora, ako dlho to trvalo? U mna zatial cca tyzden, produkcia mlieka sa znizila, aj ked ani predtym nebola vysoka, ale musim odsavat kazdy den aspon 2x,niekedy aj v noci lebo sa mi robia hrce. Pijem salviovy caj, uzivam homeopatika a davam si studene obklady. Nemate este nejaku radu ako to utnut? Obvazovat prsia si nechcem, to som skusila a spravili sa mi hrozne bolave hrce, uz som myslela ze to je ten zapal,nastastie nebol. Stále ale ale citim tlak v prsiach, furt kontrolujem hrce, je to o nervy.

romanka_369
7. jún 2020

@fishynqa ahoj.. Ja som tiez uzivala homeopatika, masirovala si prsia niekolko krat za den nad umyvadlom zvrchu a zospodu dlanami a odsavala..zmensili sa a neboli bolave cca po týždni a pol ale mlieko mi tieklo trosku asi mesiac este..

pmoricova
7. jún 2020

@fishynqa ja tiež tak zhruba 3 týždne. Aj som obväzovala ale pri druhom pokuse sa mi stalo čo tebe. Pri prvom som minimálne odstrekovala iba do úľavy , bola som tehu tak som musela skončiť zo dňa na deň. Keď boli bolesti tak kapustnice listy zmrazené do podprdy. A homeopatika.

jeliz59
7. jún 2020

Ja som pila Mätový čaj odsavala aby som nemala zápal...proste u mňa zabral mätový čaj.... 😊

leniel
7. jún 2020

neodsávaj, skús len rukou odstriekať do uvoľnenia. pomliaždený kapustný list môže tiež pomôcť na hrče.

elementissa
10. jún 2020

Mne zo dňa na deň. Ja som dostala zápal najprv na jeden prsník - dva dni teplota, počas týchto dvoch dni mi išlo z toho prsníka veľmi málo mlieka a na tretí deň už ani kvapka. O týždeň sa to iste zopakovalo s druhým. Tiež dva dni teplota, bolesť jak sviňa, 45 minút som odsavala 5ml mlieka a ba tretí deň už ani kvapka. Na štvrtý deň som už mala svoju predtehotensku veľkosť košíkov (počas tehotenstva sa mi zväčšili o 2 čísla). Ja som mala mlieko dokopy 3,5 týždňa po pôrode. Potom už ani kvapka

zuzuliatko123
12. jún 2020

@fishynqa ja som zväzovala elastickým obväzom. Neodsávala som vôbec. A nepila, nejedla som nič čo zvyšuje laktáciu. 🤔 Podľa mňa čím viac odsávaš, tým viac sa ti tvorí mlieko. Do týždňa som už nemala. Treba tie 2-3 prvé dni vydržať.

hooks
16. jún 2021

@zuzuliatko123 a hrce sa pri takomto postupe nerobili?

zuzuliatko123
17. jún 2021

@hooks ja som mala strašne veľa mlieka takže prvé 2 dni boli prsia ako kameň. 🤔 Na tretí sa začali uvoľňovať. Tento postup mi poradil sám gynekológ, keď som za ním prišla, že už chcem skončiť s dojčením. Sú aj lieky na zastavenie laktácie ale neodporúčali mi ich.