Potrebujem odsávačku, ak nechcem dojčiť?
Som v 7.mesiaci tehotenstva, toto bude moje prve vysnivane dieta ale rozhodla som sa, ze nechcem dojcit. Prosim blbe komentare ohladom toho ze budem zla matka atd si nechajte pre seba. Moja otazka znie- potrebujem si kupit odsavacku ked do porodnice si zoberiem umele mlieko? Problem je, ze sa mi uz teraz tvori kolostrum, nie vela ale tak 2cm kvapka denne. Ricinus comunis chcem kupit ale neviem ci uz zobrat zo sebou do nemocnice alebo tam mi daju? Alebo kedy sa to oznamuje? Uz gynekologicke? Dakujem
Niektoré matky vôbec nemajú mlieko alebo ho majú nedostatok,ale kúpila by som si už len kvôli problémom ktoré môžu nastať ak sa prsia zapália.
odsavacka by ti este viac spustila mlieko, poziadaj o lieky
odsávačku by som riešila len ak by boli hrče, alebo len aby sa ulavilo, mne dali lieky na zastavenie laktácie znižujú hladinu prolaktinu, ak sa nasadia lieky, už by sa nemalo vôbec odsávať a kojiť, dať si pevnú podprsenku, alebo obväz aby nebolo miesto na tvorbu mlieka, aj mätový čas potláča a znižuje laktáciu
@lalala2386 odsavacku urcite nie...ja som tiez nechcela kojit..na poradni v nemocnici som im povedala a oni si to zapisali a po porode mi dali dve tabletky na zastavenie laktacie a bolo vybavene😀PS..:nikto ta nebude odsudzovat lebo to rozhodnutie je na kazdej zene😉v dnesnej dobe je uplne v pohode ked sa zena rozhodne nekojit.
Mne lieky nedali, tiež som nekojila, povedali mi, že to dávajú len matkám ktoré potom dieťa pri sebe mat nebudú...a odsávačku som nemala, par dni som si napevno viazala prsia, do týždňa to bolo ok a mlieko sa mi prestalo tvorit
Nie kazdej daju lieky, ked ide len o vlastne rozhodnutie nedojcit, navyse tie lieky su hnus. Osobne by som to urcite najprv skusala bez nich. Homeopatika ti veru v porodnici nedaju, tie si zober, pi salviovy a matovy caj, zavazovanie prsnikov nema efekt a nie je potrebne, ak/ked sa ti prsnici inicialne naleju a bude potrebne ich uvolnit, odstriekas mm len do ulavy bud rucne alebo si v porodnici pozicias odsavacku a v pripade potreby aj objednas a kym prides doma, budes ju mat, zatial nekupuj. Cim menej budes prsniky stimulovat, tym menej mm sa bude tvorit.
@lalala2386 určite rieš už so svojou gynekologičkou. Poprípade ak pôjdeš na kontrolu do nemocnice kde budeš rodiť tak im to oznám a oni ťa už určite navedú čo a ako.
@lalala2386 nepotrebuješ. Keď sa Ti začne tvoriť mlieko, zvyčajne 2-3 deň po pôrode, odstriekaj ručne, ideálne v teplej sprche toľko, aby tlak v prsiach povolil. Môže to byť veľmi bolestivé, mne napríklad ani elektrická odsávačka neodsala a tlak bol silný, bolesti som mala, a to som kojila. Ak, tak si požičaj v porodnici a tým si pomôžeš. Potom poziadaj gynekológa o liek na zastavenie laktacie. No a odstriekaj len toľko mlieka, aby To uľavilo od bolesti. Čim viac odstriekas/odsajes, tým viac sa Ti bude tvoriť. Môže byť, že prvé týždne budú ťažšie, ale potom sa mlieko prestane tvoriť. Kolostrum teraz určite neostriekavaj. Až po pôrode.
Vies co teoreticky nepotrebujes. Ani ja ako dojciaca som nejako extra nepotrebovala.
Kazdopadne sa priprav na vsetko 😉
Moj prvy flasu nechcel.. a napriek zakazu dojcit-ine problemy-som dojcit musela lebo flasu proste chytit nevedel/nechcel.
Velmi pekne dakujem vsetkym za rady🙏🏻 dufam ze vsetko dopadne ok. Budem konzultovat s gynekologickou lebo rodit budem tiez u nej 🙂
@lalala2386 ja som to povedala svojmu dal mi to do karty a porodnikovi, mala som uz na recept vybrate lieky na zastavenie laktacie ✊️

@lalala2386 V porodnici ti daju lieky na zastavenie laktacie. Musis o to poziadat.