icon

Prechod z umelej výživy na mlieko z obchodu

alex5896
26. feb 2025

Ahojte kedy ste pri deťoch prechádzali z UM na mlieko z obchodu klasické a aké ste dávali plnotučné alebo nízkotučné 🙂 deti majú rok aj dačo a už rozmýšľam prejsť nakoľko aj finančne je to celkom náročné pri dvojickach

lucia13022023
26. feb 2025

No ja som bola za to, že na obyc mlieko neprejdem, ale syn teraz za posledné tri dni začal piť obyčajne kravské plnotučné mlieko z pohárika ráno. Teraz mal dva roky pred týždňom. Povedal na UM, že to si už neprosi🤷🏻‍♀️

lentilka78
26. feb 2025

@alex5896 ja som prešla pri všetkých troch niečo krátko po roku, pri prvom som dávala mlieko kúpené od susedov, prevarene, pri dcerach som kupovala z družstva, lebo susedia už nechovali kravu.
Chutilo a dodnes chuti všetkým trom, už nechodím na družstvo kupovať, ale do mliečneho automatu. Aj do varenia používam iba také.

kitycat
26. feb 2025

Ja nejak v dvoch rokoch ked konecne vymizla ABKM, zaroven som otehotnela a po Vianociach uz proste nic netieklo, tak ma flasticku s mliekom pri citani knizky.

A rano a na obedny spanok tiez 😀

nikpa
26. feb 2025

@alex5896 ešte by som počkala a hlavne určite nie nízkotučné, ved to je ako zafarbena voda.

lilope
26. feb 2025

@alex5896 nízkotučné by mi ani nenapadlo podávať dieťaťu. Aspoň polotučné, aj keď aj to plnotučné z obchodu sa nedá považovať za skutočné mlieko. Dávam plnotučné čerstvé z obchodu, nie trvanlivé.

nikoletka_h
26. feb 2025

Môj má vyše 2,5 roka a ešte mu dávame UM ráno a večer. Ja som zástancom toho že aspoň do 3 rokov radšej UM. Netreba ani nejaké drahé mliečko môj má rád z DM-ky babylove stojí to do 5eur. Som rada že mu ešte chuti. Ale mliečne výrobky ako jogurty a syry atď. bez problémov konzumuje.

luliu
26. feb 2025

Detom určite plnotučné mlieko

any3108
26. feb 2025

@alex5896 pri prvom synovi keď mal 18mes
Ale potom som to počítala ako to vychádza finančne a až tak velky rozdiel to nebol, keď som to preratala na mesačné náklady
Teda kravské mlieko stalo o čosi menej, ale nejaký markantný rozdiel v Tom nebol

zuzanna33
27. feb 2025

Určite nie z obchodu ale z farmy kde stačí len prevariť a viem že dieťa pije mlieko a nie vody z krabice...Mi tak chodíme pre mlieko každé 4 dni do skla a malému to zdravotné oveľa viac vyhovuje cca od 2r . Keď sme mali umelé vždy bol problém či exem, nespavosť (kolíky),zvracanie...Vtedy musela pediatricka predpísať UM a myslím že to hradí poisťovňa