Prechod z umelej výživy na mlieko z obchodu
Ahojte kedy ste pri deťoch prechádzali z UM na mlieko z obchodu klasické a aké ste dávali plnotučné alebo nízkotučné 🙂 deti majú rok aj dačo a už rozmýšľam prejsť nakoľko aj finančne je to celkom náročné pri dvojickach
@alex5896 ja som prešla pri všetkých troch niečo krátko po roku, pri prvom som dávala mlieko kúpené od susedov, prevarene, pri dcerach som kupovala z družstva, lebo susedia už nechovali kravu.
Chutilo a dodnes chuti všetkým trom, už nechodím na družstvo kupovať, ale do mliečneho automatu. Aj do varenia používam iba také.
Ja nejak v dvoch rokoch ked konecne vymizla ABKM, zaroven som otehotnela a po Vianociach uz proste nic netieklo, tak ma flasticku s mliekom pri citani knizky.
A rano a na obedny spanok tiez 😀
Môj má vyše 2,5 roka a ešte mu dávame UM ráno a večer. Ja som zástancom toho že aspoň do 3 rokov radšej UM. Netreba ani nejaké drahé mliečko môj má rád z DM-ky babylove stojí to do 5eur. Som rada že mu ešte chuti. Ale mliečne výrobky ako jogurty a syry atď. bez problémov konzumuje.
Detom určite plnotučné mlieko
Určite nie z obchodu ale z farmy kde stačí len prevariť a viem že dieťa pije mlieko a nie vody z krabice...Mi tak chodíme pre mlieko každé 4 dni do skla a malému to zdravotné oveľa viac vyhovuje cca od 2r . Keď sme mali umelé vždy bol problém či exem, nespavosť (kolíky),zvracanie...Vtedy musela pediatricka predpísať UM a myslím že to hradí poisťovňa

No ja som bola za to, že na obyc mlieko neprejdem, ale syn teraz za posledné tri dni začal piť obyčajne kravské plnotučné mlieko z pohárika ráno. Teraz mal dva roky pred týždňom. Povedal na UM, že to si už neprosi🤷🏻♀️