Hospitalizácia na psychiatrii v Michalovciach
Zdravím Vám priatelia. Je to trošku také...no, tí čo to prežívajú vedia asi o čom píšem. Doktorka ma prehovára na hospitalizáciu do Michaloviec, ale pravdu povediac, bola som tam ,ale málo čo si pamätám. Bolo to asi rok aj niečo po operácii mozgu. Nedokázala som sa s tým všetkým zmieriť čo mi prišlo do života a tak, veľa so pozabudla a mám také výpadky čo tam bolo, ale viem že celkom ok. No teraz mám inú psychiatrickú a tá mi nevie nastaviť liečbu tak preto má tam posiela. Bola som tam asi pred 14r. Myslíte si že ešte tam budú mať záznam o mne že som tam bola?
A ďalšia vec...po úraze hlave, čo som mala krvácanie do mozgu má aj hneď operovali - mozog tak mi zistili epilepsiu.
No a tá moja nová lekárka chce aby mi na psychiatrii urobili elektrošoky... či je to normálne dávať šoky človeku po operácii mozgu a ešte aj s umelou kosťou lebo moja sa mi rozbila na malé kúsky? Teraz som ja z roku ho v šoku, ale z toho čo mi povedala psychiarička + mám epilepsiu.
Čo by na to.
Takže po 1. Ako je v Michalovciach na psychiatrii
Po 2. Či by tam bol ešte záznam o hospitalizácii po cca 14r.
Po 3. Či je to v poriadku s tými elektrošokmi...
Vďaka za odpovede.
Ahoj, v prvom bode neporadím.
Zdravotná dokumentácia sa podľa zákona uchováva minimálne 20 rokov od posledného kontaktu. Možno to nebudú mať v digitálnej forme, ale v archíve určite áno – takže by si mali vedieť dohľadať, že si tam bola, a čo ti vtedy pomáhalo alebo nepomáhalo.
Čo sa týka ECT terapie, tu určite treba konzultovať s lekármi priamo z MI. Predpokladám, že by to konziliárne prediskutovali s neurológmi v nemocnici. Nie je to úplne štandardné rozhodnutie a musí sa veľmi dôkladne vyhodnotiť neurologické riziko. Toto by mal vidieť aj neurológ alebo neurochirurg, nielen psychiatrička.
@amajlik aha uz chapem, tak v zazname by si mala mat vsetko vyssie uvedene a lekarov sa musis pytat ci robia a postupuju spravne. oni by mali mat pristup ku informaciam, verim ze tento system je uz prepojeny. ale urcite konzultuj s lekarmi, aby si sama mala istotu a ukldunila sa. a elektrosoky pri epilepsii, no neviem....drzim palce. verim ze lekari vedia co robia a preco az tak radikalne ta musia riesit? lieky nezaberaju?
Ahoj, v prvom bode neporadím.
Zdravotná dokumentácia sa podľa zákona uchováva minimálne 20 rokov od posledného kontaktu. Možno to nebudú mať v digitálnej forme, ale v archíve určite áno – takže by si mali vedieť dohľadať, že si tam bola, a čo ti vtedy pomáhalo alebo nepomáhalo.
Čo sa týka ECT terapie, tu určite treba konzultovať s lekármi priamo z MI. Predpokladám, že by to konziliárne prediskutovali s neurológmi v nemocnici. Nie je to úplne štandardné rozhodnutie a musí sa veľmi dôkladne vyhodnotiť neurologické riziko. Toto by mal vidieť aj neurológ alebo neurochirurg, nielen psychiatrička.
@billy_jean ďakujem a toto som si myslela aj ja nie že len ona z jednej to povie. Na toto treba nielen psychiatra.
@amajlik aha uz chapem, tak v zazname by si mala mat vsetko vyssie uvedene a lekarov sa musis pytat ci robia a postupuju spravne. oni by mali mat pristup ku informaciam, verim ze tento system je uz prepojeny. ale urcite konzultuj s lekarmi, aby si sama mala istotu a ukldunila sa. a elektrosoky pri epilepsii, no neviem....drzim palce. verim ze lekari vedia co robia a preco az tak radikalne ta musia riesit? lieky nezaberaju?
@balerina2025 veď preto lebo lieky nezaberajú a už sme ich dosť skúšali.
@balerina2025 veď preto lebo lieky nezaberajú a už sme ich dosť skúšali.
@amajlik no treba ist prve k obvodnej a ona by mala ta poslat dalej. verim ze ti pomozu a poradia.
@balerina2025 nie, veď preto som sama požiadala o hospitalizáciu.

Ahoj, nebolo by najlepsie sa tieto otazky pytat priamo v Michalovciach? Ved zavolaj a pytaj sa priamo ludi, co Ti vedia na toto odpovedat, toto laici pomimo vediet nebudu.