4ka signál v menších mestách a dedinách: Skúsenosti?
Ahojte, uvažujem o prechode do 4ky lebo majú super ceny za dáta. Bývame ale v menšom meste na strednom Slovensku. Máte s nimi skúsenosť aký majú reálne signál v budovách a na dedinách v okolí? Bojím sa aby som nebola stále nedostupná alebo aby mi nevypadával net v polke hovoru. Funguje to ich "národný roaming" cez iných operátorov fakt bez problémov a bez doplatkov?
Kúp SIM kartu za 4€, testuj a keď budeš spokojná presunieš si na ňu svoje pôvodné číslo.
Národný roaming majú cez Orange, funguje aj VoWiFi ak si niekde v pivnici kde nemáš GSM signál iba WiFi.
mala som 4ku ale prestalo ma bavit ze ten signal nebol vsade uplne super, v prirode, vo vlaku, dokonca aj v mestksych castiach/dedinach co som nepredpokladala - vypadaval mi, pritom ostatni (co nemali 4ku) mali signal uplne v pohode....presla som do Radosti a som spokojna
U mna katastrofa. Nemala som signál ani na diaľnici. V práci nemám signál, byvam na okraji mesta a aj doma mi občas vypadne. Keď ideme na dedinu na chalupu zak už vôbec signál nie je.
byvam na dedine a so signalom problem nemame
Ja mám 4ku, fungujem väčšinou doma (obec pri krajskom meste) - mám fajn signál (4G), keď ideme na výlet, šoférujem atď. tak signál sem-tam vypadne ale nie je to nič hrozné. Manžel nemôže mať 4ku, pracovne celé dni cestuje po Slovensku a volá z auta. Potreboval niečo spoľahlivejšie.
Takze za mna záleží, ako telefón používaš. Každopádne najlepšia rada je kúpiť si simku za 4€ a vyskúšať. Ja mám všetko neobmedzene za tuším 22€ mesačne. Manžel platí vždy cez 50€
Potrebujete niečo ujasnit. Hovory a SMS fungujú v základnej GSM sieti teda cez 2G ktoré má dobré pokrytie. Problém je so 4G a 5G (ak majú) mal som to v dobe keď bola len 4G. Tá nešla nikdy. Ak to preplo do Orange roamingu tak internet nikdy nešiel aj keď svietilo LTE pri signále. Jakmile sa vrátila sieť 4ky tak internet zrazu išiel. Takže celé to bolo také čudné. Škoda že ostatní operátori nemajú dáta v takej cene. Na 4ke sa oplatí len to 300GB v plnej rýchlosti za 15€. Len oni to majú tak že po minutí 300GB sa zastaví internet. U ostatných operátorov len spomalia. Ale zase je oveľa menej dát v plnej rýchlosti. Jediný kompromis bola Radosť tam nekonečno funguje tak že 100GB plná rýchlosť a aj keď spomalia ešte sále to utiahne pozeranie online streamu. Ostatní to spomalia tak že len messenger a emaily fungujú. Ale u Radosti sú podmienky že treba to platiť mesačne skoro ako paušál neni to na kredit a za 15€ je len ak si predplatíte na rok. 4ka je v tomto úplne ako Easy karta že len nabijete kredit a dáte si ten datový balík len keď chcete. Ale signál to je katastrofa.

Mam 4ku, roaming maju s Orange, teba to zaujimat nemusi, cena je rovnaka stale. V odlahlejsej prirode nemam dobre skusenosti, slabe pokrytie, vies len volat, data nefunguju. Telekom je v tomto lepsi.