icon

Ako vybrať tlačítkový telefón pre seniora?

17. feb 2026

Ahojte, potrebujem poradiť tlačítkový telefón pre seniora - svokru.
Každý, ktorý poradím je zlý. Muž neviem čo hľadá pre maminu... ošediviem z toho.
Buď sa nedá nastaviť zvonenie a hlasitosť, alebo má slabú výdrž batérie, alebo má malé tlačítka, alebo je neprehľadný a komplikovaný. Ja navrhujem véčkový, ten on nechce...

tak poraďte pls.

markusrasford
17. feb 2026

@anonym_autor v Nay maju veľký výber mobilov pre seniorov

domkakvet
17. feb 2026

@anonym_autor nech si vyberie sama aky chce s tym, ze ju treba pripravit na to, ze aj tak mu nieco bude chybat, pri telefonoch to je tak, hlavne pri tlacitkovych.

autor
17. feb 2026
@markusrasford

@anonym_autor v Nay maju veľký výber mobilov pre seniorov

@markusrasford na predajni majú asi iba 8-10 ks. Boli sme už všade a aj browsujeme eshopy. Potrebujem priamu skúsenosť. Všade čítam recenzie.. a všade je niečo zlé a tým pádom to muž nekúpi.

autor
17. feb 2026
@domkakvet

@anonym_autor nech si vyberie sama aky chce s tym, ze ju treba pripravit na to, ze aj tak mu nieco bude chybat, pri telefonoch to je tak, hlavne pri tlacitkovych.

@domkakvet je to darček a ja to viem. Ale môj muž to nechce pochopiť.

atika11
17. feb 2026

Tento sme kúpili v Planeo a úplne jednoduché ovládanie.

anonym_146f72
17. feb 2026

@anonym_autor
Nasa babka ma 90 pouziva smart telefon, je leniva sa ucit tak jej nekupne.

anonym_63a54f
17. feb 2026

@anonym_autor mám s tým podobné skúsenosti. Všetky mi senior odmietol. V niektorých prípadoch som aj ja napokon zistil, že aj oprávnene (zlý zvuk v slúchadle, ťažkopádne ovládanie, nelogické menu, maličké SMSkové písmená na klávesnici, divné zvonenia...) Zlaté staré užívateľsky prívetivé NOKIA. Aj zbytočne farebné celkom zhasínajúce displeje nie sú pre veľmi starého človeka prívetivé.

anonym_6a54de
17. feb 2026
@anonym_autor

@markusrasford na predajni majú asi iba 8-10 ks. Boli sme už všade a aj browsujeme eshopy. Potrebujem priamu skúsenosť. Všade čítam recenzie.. a všade je niečo zlé a tým pádom to muž nekúpi.

@anonym_autor keď je všetko je zlé čo vyberieš tak nech vyberie muž, snáď je gramotný a vie čítať

anonym_6a54de
17. feb 2026

Naši seniori 75+ používajú normálne dotykové telefóny, tam majú nastavené väčšie písmo. Internet veľmi nepoužívajú cez dáta ale cez WiFi.

autor
17. feb 2026
@anonym_6a54de

Naši seniori 75+ používajú normálne dotykové telefóny, tam majú nastavené väčšie písmo. Internet veľmi nepoužívajú cez dáta ale cez WiFi.

@anonym_6a54de naši seniori 80r nepoužívajú dotykové telefóny, ani tablety, ani nebrowsujú na nete.

anonym_146f72
17. feb 2026
@anonym_63a54f

@anonym_autor mám s tým podobné skúsenosti. Všetky mi senior odmietol. V niektorých prípadoch som aj ja napokon zistil, že aj oprávnene (zlý zvuk v slúchadle, ťažkopádne ovládanie, nelogické menu, maličké SMSkové písmená na klávesnici, divné zvonenia...) Zlaté staré užívateľsky prívetivé NOKIA. Aj zbytočne farebné celkom zhasínajúce displeje nie sú pre veľmi starého človeka prívetivé.

@anonym_63a54f
Nokie sa stale predavaju daju sa objednat

anonym_63a54f
17. feb 2026
@anonym_146f72

@anonym_63a54f

@anonym_146f72 ale tým pôvodným jednoduchým (užívateľsky prívetivým 3210, 3310...) sa už nevyrovnajú.

martinka17
18. feb 2026

Ideálne Nokiu, skontroluj si aby sa dali nastaviť zvonenia, aby tlačidla neboli v rovine ale na dotyk vypuklé. Ideálne väčšie tlačidla. Tie lacné značky sú príšerne a takmer nič sa nedá nastaviť, sú ako staré domáce telefóny.

anonym_198e0b
18. feb 2026

A doteraz aky svokra pouzivala? Uz davno ste ju mali naucit pouzivat dotykovy.

anonym_dce668
18. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6a54de naši seniori 80r nepoužívajú dotykové telefóny, ani tablety, ani nebrowsujú na nete.

@anonym_autor môj muž chce tiež len tlacidlovy. Vždy kupujeme Nokiu. S veľkými tlačidlami je iná značka.

unbeholfen
2. mar 2026

Hlavne aby boli velké písmená. Na jednom tlačidlovom samsungu sa to dá zväčšovať bočným tlačidlom hlasitosti. Neviem ako sa volá presne ale taký pevný exteriérový mobil. Aj dobre nahlas zvoní. Aj slúchadlo je dobré hlasné a dá sa prepnúť aj na hlasitý odposluch. Má všetko čo senior potrebuje.

unbeholfen
2. mar 2026

Dačo na tento štýl:

unbeholfen
2. mar 2026
@anonym_146f72

@anonym_63a54f

@anonym_146f72 ja som mal tú nokiu. Male sú tlačítka a zle viditelné písmená na nich. To neni pre starcov.

unbeholfen
2. mar 2026

Na tom samsungu dostane SMS-ku, zmagne tlačidlo hlasitosti na buku a hneď sa zväčšia písmená.