icon

Existuje mobilný operátor s nulovým mesačným poplatkom?

konik07
12. feb 2026

Ahojte, prosím vás o info,či existuje nejaký mobilný operátor,ktorý má taký program ,kde keď nič neprevolam ,nič neplatím ...momentálne som v O2 program na faktúru,ale aj tak mi strháva 3e aj keď vôbec nevolam,dakujem

zalka
12. feb 2026

@konik07 no už taký nie sú. Ja mam O2 voľnosť, raz za rok par eur dobijem a platím len to co prevolam.

maranco
12. feb 2026

@konik07 existuje
O2 voľnosť, dobitie raz za rok 0,19 € za hovor
Juro Telekom dobitie raz za rok, 0,052€ za minútu
4ka dobitie raz za 16 mesiacov, 0,05€ za minútu

chrobak7
12. feb 2026

@konik07 Každý operátor má predplatené karty. Viem, že Telekom to volá Easy, v O2 je to voľnosť. určite má aj Orange takú službu. Nabiješ si kredit a z neho sa ti strhne len toľko, koľko prevoláš.

Problém je v tom, že ten kredit je na obmedzený čas. V Telekom je jeho platnosť 180 dní. Potom či ho minieš alebo nie, musíš znovu nabiť. U ostatných operátorov neviem, koľko je to dní. Ale to si vieš porovnať aj sama.

maranco
12. feb 2026

oprava
4ka dobitie raz za 16 mesiacov, 0,051€ za minútu
a každý operátor musí ponúkať možnosť vrátiť neminutý kredit, keď skončíš s jeho službami

maranco
12. feb 2026
@chrobak7

@konik07 Každý operátor má predplatené karty. Viem, že Telekom to volá Easy, v O2 je to voľnosť. určite má aj Orange takú službu. Nabiješ si kredit a z neho sa ti strhne len toľko, koľko prevoláš.

Problém je v tom, že ten kredit je na obmedzený čas. V Telekom je jeho platnosť 180 dní. Potom či ho minieš alebo nie, musíš znovu nabiť. U ostatných operátorov neviem, koľko je to dní. Ale to si vieš porovnať aj sama.

@chrobak7
Telekom Easy minúta hovoru 0.15€ platnosť kreditu pol roka
Telekom Juro minúta hovoru 0.52€ platnosť kreditu rok

konik07
autor
12. feb 2026

Čiže si človek musí dobiť kredit vopred aj tak...nedá sa len mať číslo bez poplatku..keď mám napríklad služobný mobil aj na súkromné ucely

anonym_70d5f1
12. feb 2026

@konik07 kvôli im nezmyselným poplatkom v O2 som prešla na kredit. Výhodu to má, keď rodina nevie čo na meniny tak mi dobiju kredit 🥰

sisska96
12. feb 2026

4Ka najlacnejšia

zalka
12. feb 2026
@konik07

Čiže si človek musí dobiť kredit vopred aj tak...nedá sa len mať číslo bez poplatku..keď mám napríklad služobný mobil aj na súkromné ucely

@konik07 to ti je taky problém dobiť si 5e kredit?
Môžeš minut na parkovanie napr.

anonym_70d5f1
12. feb 2026
@konik07

@konik07 6€ kredit máš platný rok

anonym_adf43a
12. feb 2026
@sisska96

4Ka najlacnejšia

@sisska96 lenze ma minutovu tarifikaciu. Ja mam dualny mobil, v nom dvoch operatorov a 4ku pouzivam len na 1min hovor. Pomer cena-dlzka hovoru je O2 volnost naj.

dominikademeter
12. feb 2026

My máme Radosť. Partner platí 23€ mesačne, volania, SMS, MMS zadarmo🙂a neobmedzené dáta

maranco
12. feb 2026
@dominikademeter

My máme Radosť. Partner platí 23€ mesačne, volania, SMS, MMS zadarmo🙂a neobmedzené dáta

@dominikademeter bol som v pekárni platím 2€ a dali mi chlieb zadarmo 🙂

emjee
12. feb 2026

Ak myslis nulovy pausal, tak nie. Ja uz medzicasom v T platim 5 eur mesacne za cislo, prevolane mam za 2 eura

chrobak7
12. feb 2026
@konik07

@konik07 Donedávna bolo O2 Fér. Ale potom zaviedli 2 € mesačne za faktúru, či voláš alebo nie. Teraz to tuším dvihli až na 3 €.

Zadarmo ani kura nehrabe. Všetko niečo stojí.

maranco
12. feb 2026
@chrobak7

@konik07 Donedávna bolo O2 Fér. Ale potom zaviedli 2 € mesačne za faktúru, či voláš alebo nie. Teraz to tuším dvihli až na 3 €.

Zadarmo ani kura nehrabe. Všetko niečo stojí.

@chrobak7 preto keď niekto mesačne prevolá 0-2€ tak sa mu oplatí kredit a nie paušál, kredit sa dá nastaviť na automatické dobíjanie
len treba rozmýšľať a nebyť pohodlný čo ponúkne predajca, lebo ten ponúkne to aby firma viac zarobila a nie to čo naozaj potrebuje zákazník

zalka
12. feb 2026
@emjee

Ak myslis nulovy pausal, tak nie. Ja uz medzicasom v T platim 5 eur mesacne za cislo, prevolane mam za 2 eura

@emjee už dávno by som mala prenesené číslo do 4ky... Spolu s automatickym dobitim pri poklese kreditu na 2e, nabije sa automaticky o 4e...neriesim je to ako paušál, nestarám sa vždy sa do volám...

chrobak7
12. feb 2026
@maranco

@chrobak7 preto keď niekto mesačne prevolá 0-2€ tak sa mu oplatí kredit a nie paušál, kredit sa dá nastaviť na automatické dobíjanie
len treba rozmýšľať a nebyť pohodlný čo ponúkne predajca, lebo ten ponúkne to aby firma viac zarobila a nie to čo naozaj potrebuje zákazník

@maranco Preto nechápem otázky na fóre, že ktorý operátor je najlepší a najlacnejší. No ako pre koho. Každý vie, čo potrebuje a podľa toho nech si vyberie operátora a program, ktorý bude vyhovovať jeho potrebám. To, čo vyhovuje mne, nemusí vyhovovať zadávateľovi.

zalka
12. feb 2026
@chrobak7

@maranco Preto nechápem otázky na fóre, že ktorý operátor je najlepší a najlacnejší. No ako pre koho. Každý vie, čo potrebuje a podľa toho nech si vyberie operátora a program, ktorý bude vyhovovať jeho potrebám. To, čo vyhovuje mne, nemusí vyhovovať zadávateľovi.

@chrobak7 aj by som súhlasila, ale mnohi nevedia o možnostiach a programoch co ponúkajú iný operátori. Čiže ja to beriem fajn, rozšírime si obzor co je teraz na trhu.
Skôr za zabite považujem odpovede typu platím 23e mam všetko neobmedzené, keď zadávateľ reálne hľadá najlacnejší spôsob ako si podržať číslo, kým využíva služobný mobil v zamestnaní. Odíde z prace a rieši svoj mobil aby bol v kontakte.

maranco
12. feb 2026
@zalka

@chrobak7 aj by som súhlasila, ale mnohi nevedia o možnostiach a programoch co ponúkajú iný operátori. Čiže ja to beriem fajn, rozšírime si obzor co je teraz na trhu.
Skôr za zabite považujem odpovede typu platím 23e mam všetko neobmedzené, keď zadávateľ reálne hľadá najlacnejší spôsob ako si podržať číslo, kým využíva služobný mobil v zamestnaní. Odíde z prace a rieši svoj mobil aby bol v kontakte.

@zalka najlacnejšie len na držanie čísla a prijímať hovory je 4ka za kredit 4€ každých 16 mesiacov, alebo Juro Telekom za 5€ každý rok

zalka
12. feb 2026
@maranco

@zalka najlacnejšie len na držanie čísla a prijímať hovory je 4ka za kredit 4€ každých 16 mesiacov, alebo Juro Telekom za 5€ každý rok

@maranco áno ja to viem, autorka by i tak mohla riešiť prenos čísla.
Tiež svojho času som mala nulové pausali ale keď začali pýtať poplatky defakto za nič, som zase preemigrovala čísla na kredity.
Akurát tmobile ma serinka, drahé volanie, balíčky dat o ničom ešte na jeseň mali super ceny... Využívala som hlavne v zahraničí... Teraz o ničom. Musím zvážiť kam preniesť cislo, lebo nemám chuť zbierať kredit na karte, keďže už ani na dátové balíky neminiem.

maranco
12. feb 2026
@zalka

@maranco áno ja to viem, autorka by i tak mohla riešiť prenos čísla.
Tiež svojho času som mala nulové pausali ale keď začali pýtať poplatky defakto za nič, som zase preemigrovala čísla na kredity.
Akurát tmobile ma serinka, drahé volanie, balíčky dat o ničom ešte na jeseň mali super ceny... Využívala som hlavne v zahraničí... Teraz o ničom. Musím zvážiť kam preniesť cislo, lebo nemám chuť zbierať kredit na karte, keďže už ani na dátové balíky neminiem.

@zalka ja som dvom seniorom riešil na volanie zmenu pôvodného Telekom paušálu na Juro a na dáta majú druhú SIM jeden má 4ku a druhý O2

ale čisto na hovory v rozumnej miere vychádza asi najlepšie Juro za 5€ skoro 4 hodiny volania (238 minút), ak málo volá tak kredit platí jeden rok

zalka
12. feb 2026
@maranco

@zalka ja som dvom seniorom riešil na volanie zmenu pôvodného Telekom paušálu na Juro a na dáta majú druhú SIM jeden má 4ku a druhý O2

ale čisto na hovory v rozumnej miere vychádza asi najlepšie Juro za 5€ skoro 4 hodiny volania (238 minút), ak málo volá tak kredit platí jeden rok

@maranco nechápem politike tmobile... Ich kredit easy drahé volania, platnosť kreditu krátka...ešte kým bola easy pecka tak to bol fajn program teraz o ničom. A Juro ak píšeš tak volania lacnejšie, platnosť kreditu dlhšia...

emjee
12. feb 2026
@zalka

@emjee už dávno by som mala prenesené číslo do 4ky... Spolu s automatickym dobitim pri poklese kreditu na 2e, nabije sa automaticky o 4e...neriesim je to ako paušál, nestarám sa vždy sa do volám...

@zalka lenze ked byvas na hranici s inym statom, vyberas aj podla pokrytia

zalka
12. feb 2026
@emjee

@zalka lenze ked byvas na hranici s inym statom, vyberas aj podla pokrytia

@emjee tak skus jura... Je to pod Mobilom... Pokrytie by nemal byt problém...

dominikademeter
12. feb 2026
@maranco

@dominikademeter bol som v pekárni platím 2€ a dali mi chlieb zadarmo 🙂

@maranco on dosť volá v práci s kolegami (skladník/polohovač), takže nechápem váš "komentár"🙈

chrobak7
13. feb 2026
@dominikademeter

@maranco on dosť volá v práci s kolegami (skladník/polohovač), takže nechápem váš "komentár"🙈

@dominikademeter Ty toho nechápeš viac. Ani len zadanie a otázku si nepochopila. Zadávateľ nehľadal najlacnejší mesačný paušál, ale program, kde musí platiť čo najmenej, lebo nevolá skoro vôbec. Tvoja rada - že nekonečné volania, SMS a neviem čo ešte je platné zadávateľovi ako mŕtvemu kabát. On také niečo vôbec nepotrebuje a to mu absolútne nevyhovuje.

euka210
14. feb 2026

@konik07 ja som kvoli tomu poplatku 5e, co som minula za mesiac dovtedy 2-3e presla z Tmobilu na kredit do 4ky. Ceny nizsie a zaplatim len to, co prevolam.

anonym_bf4945
14. feb 2026

Daj si kredit, ja mám služobný mobil a súkromné číslo som si chcela nechať, lebo tam mi chodia veci z banky a pod., tak som to prehodila na predplatený kredit Juro. Stačí dobiť 5€ raz za rok, a z toho môžeš potom platiť aj sms lístok alebo parkovné a pod. ak to vôbec neminieš na volania. Alebo si nevyužitý kredit necháš vyplatiť pri zrušení čísla, to ti normálne umožnia. Už len to že ti operátor zabezpečuje všade pokrytie a možnosť prijímať správy a hovory, mu robí nejaké náklady, takže zase tých 5€ ročne za to mi pripadá férové.

unbeholfen
2. mar 2026

Nieje to jednoznačné. Záleží ake sú okolnosti. Napríklad otec senior mal Orange predplatenú kartu (volá sa to Prima) a hromadil sa mu kredit lebo tam bolo pravidlo že štvrťročne nabiť povinne. Ale väčsinou nič neprevolá tak sa mu to len kumulovalo. A tak brat má skupinu tam (niečo ako v telekome tie magenty má také aj orange) a v rámci tej skupiny mu vedel dať paušál za ktorý sa platí 2€. Odvtedy je s tým pokoj. Ale nie každú službu môže mať každý. Keď neni skupina tak sa nedá. Pre operátora neni kšeft že len si držíte číslo zadarmo. Preto taká služba neexistuje. Sú len lacné alternatívy ale zadarmo mať číslo sa nedá. Všade je podmienka minimálne raz ročne nabiť kredit. Takže jedine nájsť operátora čo má predplatenú kartu s najdlhšou platnosťou kreditu, a s najmenšou sumou dobíjania. Lebo kredit sa nedá nabiť napr. za 1,50€ ale sú pevné dané že 5, 7, 10 a tak. Najmenej má Juro 3€ a potom 4ka za 4€, tesco mobile za 5€ na predajni, 6€ online. A pri týchto sumách sa aj môžeme zastaviť, lebo tých 5-6€ je dolná hranica aj u ostatných operátorov.

Takže držať číslo zadarmo NIE
Držať číslo za minimálne náklady ÁNO