Akú peňaženku používate?
Ahojte, ja som ten typ, čo má rád videá na youtube what's in my bag. 10-12r dozadu som nosila Tote bag MK a všetky tie veľké peńaženky. Postupne ako sa mi zmenšovali kabelky, som zmenšovala peňaženky. Avšak neviem sa aktuálne trafiť do tej pravej. Buď si kúpim peňaženku, čo je síce praktická, ale príde mi väčšia do crossbody kabelky, alebo zase si kúpim malú, ale nič sa mi tam nevojde. Nie som typ cardholdera. Nosím v peňaženke 3 bankomatové karty, tankovaciu kartu, kartičku poistenca, občiansky, vodičský, kartičku na MHD, peniaze v bankovkách a aj drobné. Plus tam mám vizitky a ešte bločky z tankovania a rôzne kupóny.
Poraďte čo nosíte vy? Aby to bolo aj prehľadné, aj praktické, ale nie veľké. Ale zase kvalitné. Mala som v minulosti Emilie wallet LV, mám aj Gucci Marmont, milujem ju, ale je mi malá a neprehľadná. Čo odporúčate vy?
Žiadnu, peniaze nemám, používam mobil na platenie
@anonym_2082a0 odpoved o nicom
@anonym_autor deravu, stale je prazdna
Gucci Marmont 1000€, LV 500€ chcel by som mať tvoje problémy.
Gucci Marmont 1000€, LV 500€ chcel by som mať tvoje problémy.
@jarvisstyle no ale, Gucci stála 450 eur a LV bola v akcii za 500 eur vtedy.
Mám peňaženku a aj mám v nej doklady ,karty ale je bezpečne drbnuta v kufry auta ,chloe ruzovucka malička ,raz za mesiac ju chytím do ruky a prehodím z jeden strany na druhu
Trochu ju môžeš zoštíhliť a podľa možnosti 3 bankomatové karty nahrať do mobilu.
Kartičku poistenca už nepotrebuješ, nahradil ju občiansky preukaz, maximálne do zahraničia si zober európsky preukaz.
Od 1.3.2026 sa všade bude dať platiť bezhotovostne takže ani bankovky a mince nepotrebuješ nosiť.
A občiansky a vodičský už môžeš nahrať do mobilnej aplikácie od štátu.
Bločky ak nutne nepotrebuješ držať papierové, vieš ukladať do aplikácie.
Ja nosim Secrid 🙂 mala kompaktna, uz som si na nu zvykla. Akurat mince musim nosit hodene zvlast. Ale tak ja 95% platim aj tak kartou. Hotovost nosim minimalne.
@anonym_2082a0 tak asi ani vodicak nemas,co??Teda ja mam velku penazenku a mam tam vsetko,ale kabelku nenosim.Ked ideme do obchodu,penazenku do vacka,alebo do ruky.
Mám väčšiu peňaženku ale nenosím crossbody ale také aby sa mi tam spratal obedar
Trochu ju môžeš zoštíhliť a podľa možnosti 3 bankomatové karty nahrať do mobilu.
Kartičku poistenca už nepotrebuješ, nahradil ju občiansky preukaz, maximálne do zahraničia si zober európsky preukaz.
Od 1.3.2026 sa všade bude dať platiť bezhotovostne takže ani bankovky a mince nepotrebuješ nosiť.
A občiansky a vodičský už môžeš nahrať do mobilnej aplikácie od štátu.
Bločky ak nutne nepotrebuješ držať papierové, vieš ukladať do aplikácie.
@anonym_dd2a3b nemôžem si všetky karty nahrať do mobilu. Napríklad kreditna súkromná sa nedá a rovnako kreditka firemná. Plus tankovacia karta. Plus mi kontakte s políciou a kontrole potrebuješ vodičský preukaz a občiansky preukaz a nie nehratý niekde v telefóne. Plus potrebujem techničkák od auta a doklad o poistení. Toto nosím u seba a nenechávam v aute. Drobné mám vždy pri sebe, aspoň pár.
@anonym_dd2a3b nemôžem si všetky karty nahrať do mobilu. Napríklad kreditna súkromná sa nedá a rovnako kreditka firemná. Plus tankovacia karta. Plus mi kontakte s políciou a kontrole potrebuješ vodičský preukaz a občiansky preukaz a nie nehratý niekde v telefóne. Plus potrebujem techničkák od auta a doklad o poistení. Toto nosím u seba a nenechávam v aute. Drobné mám vždy pri sebe, aspoň pár.
@anonym_autor Ministerstvo vnútra predstavilo užitočnú novinku – doklady v mobile. Po novom už nemusíte nosiť so sebou fyzické doklady, ale môžete sa preukázať digitálnou verziou vašich oficiálnych dokumentov. V novej aplikácii si zatiaľ môžete aktivovať virtuálny občiansky a vodičský preukaz.
https://zive.aktuality.sk/clanok/sUiL1JO/obcian...
@anonym_autor Ministerstvo vnútra predstavilo užitočnú novinku – doklady v mobile. Po novom už nemusíte nosiť so sebou fyzické doklady, ale môžete sa preukázať digitálnou verziou vašich oficiálnych dokumentov. V novej aplikácii si zatiaľ môžete aktivovať virtuálny občiansky a vodičský preukaz.
@anonym_dd2a3b na to potrebujem mať čítačku.. BOK apd. A ani jedno z toho nemám. Mám kartičku OP. V tomto bode ju radšej budem nosiť so sebou. O 4r mi vyprší platnosť OP a dám si vystaviť nový, plus požiadam o BOK.
@anonym_autor peňaženku neporadím ale odporúčam nedržať doklady v peňaženke. Ja mám na to zvlášť obal na kartičky. Stačí väčší dav ľudí, chvíľka nepozornosti a pri strate peňaženky aspoň nemusíš vybavovať nové doklady.
@anonym_autor peňaženku neporadím ale odporúčam nedržať doklady v peňaženke. Ja mám na to zvlášť obal na kartičky. Stačí väčší dav ľudí, chvíľka nepozornosti a pri strate peňaženky aspoň nemusíš vybavovať nové doklady.
@bomba36 ja viem, už mi 2x ukradli peňaženku s dokladmi.
mám veľkú peňazenku do veľkej tašky. ak beriem malú crossbody, prekladám do nej čisto iba doklady ktoré viem že budem potrebovať.
a keď niekde na výlet beriem crossbody, tak beriem takú väčšiu do ktorej sa mi zmestí aj menšia peňaženka - do londýna mám jednu, do čiech mám jednu, na eurá po eu mám jednu ...
Ja pouzivam iba velku uz dobrych 20 rokov..
Veľké peňaženky neznášam. Mám maličkú od furly, len na doklady a kreditky a jednu bankovku tam mám, mám ju v takej malej taštičke, v ktorej mám ešte ďalšie (ne)potrebné veci ako labelo, vreckovky, krémik na ruky, spf... a tú prehadzujem celú do rôznych kabeliek, zmestí sa mi to do malej crossbody, aj do tašky k notebooku, aj do shopperky.
Mám väčšiu peňaženku ale nenosím crossbody ale také aby sa mi tam spratal obedar
@anonym_41a5c7 Si pobavila, kedysi sa vravelo, ze kabelka ma byt taka do ktorej sa zmesti pol chleba a flasa vina 😂
@anonym_dd2a3b Dobra p.tchovina, ked na polovici uradov (najma na dedinach) s tym prd vybavis, kukaju na teba ako na zjavenie ked im otrcis mobil, ze to neeee to si nechajte ukazte karticku 🙈 a potim vyzeras ako dilino a ty chces byt iba “in”