icon

Ktoré značky lyžiarskeho oblečenia odporúčate?

ada_alica
2. jan 2026

Dievčatá s akou značkou ste spokojné? Cenovo strednej kategórie. Neviem sa rozhodnúť, páčia sa mi skôr elegantnejšie bundy a opaskom. Tie čo také vlastníte neobmedzuje to nejako? Nefuci? Ďakujem za pomoc

petamich
2. jan 2026

Elegantnejsie bundy s opaskom malokedy maju napr. poriadny vodny stlpec (a ak tak su predrazene). Takze co v tom lyziarskom obleceni chces robit, budes sa realne lyzovat, potencialne padat do snehu? Alebo sa odvezies lanovkou, das si drink v apreski a ides naspat?

Ak je odpoved lyzovat, tak treba hladat v prvom rade funkncne a sucasne pekne. Ak nie, tak potom staci aj pekne 🙂.

Ja osobne mam zo strednej triedy napr. 4F bundu a nohavice, mam ale aj Zajo, Roxy a NordBlanc. Pekne a elegantne ma napr. Oysho ale to nie je stredna cenova kategoria.

biba_18
2. jan 2026

elegantné bundy s opaskom sú pre mňa na okrasu, ale ak sa ti páčia? 🤷‍♀️

ada_alica
autor
2. jan 2026
@petamich

Elegantnejsie bundy s opaskom malokedy maju napr. poriadny vodny stlpec (a ak tak su predrazene). Takze co v tom lyziarskom obleceni chces robit, budes sa realne lyzovat, potencialne padat do snehu? Alebo sa odvezies lanovkou, das si drink v apreski a ides naspat?

Ak je odpoved lyzovat, tak treba hladat v prvom rade funkncne a sucasne pekne. Ak nie, tak potom staci aj pekne 🙂.

Ja osobne mam zo strednej triedy napr. 4F bundu a nohavice, mam ale aj Zajo, Roxy a NordBlanc. Pekne a elegantne ma napr. Oysho ale to nie je stredna cenova kategoria.

@petamich reálne lyžovať, teraz mám klasickú športovú bundu s vodným stlpcom 10 000 ale už ju mám dosť starú, zvažujem čo kúpiť.... preto robím prieskum s reálnymi skúsenosťami.Dakujem♥️

melanta
2. jan 2026
@ada_alica

@petamich reálne lyžovať, teraz mám klasickú športovú bundu s vodným stlpcom 10 000 ale už ju mám dosť starú, zvažujem čo kúpiť.... preto robím prieskum s reálnymi skúsenosťami.Dakujem♥️

@ada_alica elegantné bundy s opaskom majú bežne vodný stĺpec 10k a viac a teda rozhodne nie sú iba na okrasu. Sportalm majú bežne vodný stĺpec 10k a viac, Lacroix bundy majú štandardne 20000. Len sa bavíme o cenovej kategórii od 800€ vyššie. Ak chceš elegantnú bundu s opaskom, ktorá je skutočne na lyžovanie ale rozpočet máš výrazne nižší, tak súhlasím s petamich a bibou.

lasona
2. jan 2026

Mne sa paci značka oysho. Mrkni. Maju velmi peknu kolekciu

biba_18
2. jan 2026

do takej vypasovanej bundy by som sa bála pribrať čo len kilo 😂 žiadne bombardina na svahu 😏

ada_alica
autor
4. jan 2026
@lasona

Mne sa paci značka oysho. Mrkni. Maju velmi peknu kolekciu

@lasona ahoj, máš aj reálne skúsenosti? Nie sú to iba výhodné peniaze? Lebo kolekcia je ozaj krásna😻

lasona
4. jan 2026
@ada_alica

@lasona ahoj, máš aj reálne skúsenosti? Nie sú to iba výhodné peniaze? Lebo kolekcia je ozaj krásna😻

@ada_alica mam overal ,je krásny, aj sefi velmi pekne. Do takejto zimy je fajn..nosím ho s malým na sankovacku. Ja nelyzujem

ada_alica
autor
4. jan 2026
@lasona

@ada_alica mam overal ,je krásny, aj sefi velmi pekne. Do takejto zimy je fajn..nosím ho s malým na sankovacku. Ja nelyzujem

@lasona ďakujem

tilly
4. jan 2026

Ja mám bogner a sportalm a sú skvelé, výborne sa v nich lyžuje, nie je v nich ani zima ani teplo, ale sú skôr vyššej cenovej relácie. V tej strednej by som išla do Vist, colmar alebo descente, naozaj kvalitné veci, vyhla by som sa spyder.

tilly
4. jan 2026
@biba_18

do takej vypasovanej bundy by som sa bála pribrať čo len kilo 😂 žiadne bombardina na svahu 😏

@biba_18 no veď keď iní chudnú do plaviek, ja sa len usmievam, lebo viem, že budem chudnúť do lyžiarskeho oblecka 😅🤣. A už sa ma ani to netýka. Koleno ma na lyže nepustí.

biba_18
4. jan 2026

@tilly každému novému trénerovi v posilke vždy poviem, keď sa ma pýta prečo cvičím - lebo nechcem kupovať novú lyžiarsku kombinezu 😂😂

tilly
4. jan 2026
@biba_18

@tilly každému novému trénerovi v posilke vždy poviem, keď sa ma pýta prečo cvičím - lebo nechcem kupovať novú lyžiarsku kombinezu 😂😂

@biba_18 🤣🤣 tak to poznáš 😅

tiezjedna
4. jan 2026
@biba_18

elegantné bundy s opaskom sú pre mňa na okrasu, ale ak sa ti páčia? 🤷‍♀️

@biba_18 ja mám túto Goldberg a rozhodne nie je len na okrasu. Super strih aj materiál. Ale, pravda, cenovo je to trochu iná kategória než stredná (teda predpokladám). Mám ešte jednu staršiu Bognerku, tá tiež stála dosť (ale stále slúži perfektne) a potom Spyder - tá bola najlacnejšie (cca 320 €), a je z nich najhoršia. Síce dobre izoluje teplo, ale má nízky vodný stĺpec, takže keď sneží, je na svah nepoužiteľná (ale on to bol skôr môj blbý výber, nie chyba výrobcu). Nebála by som sa ani značky Poivre Blanc, deti majú od nich veci na lyžovanie a sú skvelé. Pri akciách sa dá kúpiť za rozumné peniaze.

anonym_cda511
4. jan 2026

Moj objav roka je lyziarske oblecko z H&M, absolvovala som v nom tento rok 2lyzovacky uz a super 🙂 cena je nizka a dizajnovo presne to co opisujes. Pod gatami som mala este termo, ak bola velka zima. Mam kombinezu a aj bundu s gatami.
Aj v zare maju dizajnovo pekne veci na svah, tie ale vyskusane nemam.
Taku klasiku roky pouzivam horsefeathers, roxy, burton.
Znacky spominane vyssie su urcite super aj funkcne aj dizajnovo, ale cena je dost vysoka a kedze za rok ja osobne nestravim na svahu viac ako 2 tyzdne, tak sa mi nechce tolko investovat do oblecenia, kt mimo svahu neobleciem.