icon

Menštruačné nohavičky - rady pre správny výber a značky

poradena
10. feb 2026

Ahojte baby, idem si k vám po radu a chcem počuť vaše skúsenosti. Mávala som kedysi silnú menštruáciu, ale po nejakých problémoch som musela začať brať HAK a odvtedy už mávam takú “normálnu” menštruáciu. Raz je silnejšia, ale zas nie taká, že by zo mňa tiekol prúd krvi a zase niekedy slabá, ako keby len špinenie. To som ale nechcela úplne riešiť, iba aby ste vedeli ako to približne mám. Dlhú dobu som nosila vložky always, no veľmi často má ošuchali a aj som stále mala pocit takého sparenia. Potom som skúsila Shuya Health, je to lepšie, neošuchajú má, ale stane sa niekedy, že cítim také sparenie tam dole celkovo. Tak som pozerala po menštruačných nohavičkách, vedeli by ste mi odporučiť akú značku, kde objednať a aké aj približne aspoň podľa môjho vysvetlenia dané kvapky a podobne ? Bola by som vám veľmi vďačná za normálne a úprimne rady. Celkovo nosím také obyčajný gaťky, žiadne tanga, brazílky a podobne. Vďaka.

anonym_25e5ab
10. feb 2026

žiadne rady v tých desiatkach doteraz založených tém ti neboli dostatočné?

krasneleto
10. feb 2026

vyskusala som mnohe.. najviac spokojna so snuggs...

autumm
10. feb 2026

Ja som tiež vyskúšala viacero značiek na trhu. A najlepšie su podľa mna snugs. Najhoršie OB.

anonym_9d5e60
10. feb 2026
@anonym_25e5ab

@anonym_25e5ab a v com máš problém? Zaberá tu téma snáď miesto? Nikto ta nenúti tu čítať alebo reagovať. Choď sa dožadovať pozornosti niekam inam.

danina09
10. feb 2026

ja som popravde strasne skepticka voci tomuto vynalezu. mam totiz taku silnu menstruaciu, ze neverim, ze to vsetku tu tekutinu udrzi.

slavomira236
10. feb 2026
@danina09

ja som popravde strasne skepticka voci tomuto vynalezu. mam totiz taku silnu menstruaciu, ze neverim, ze to vsetku tu tekutinu udrzi.

@danina09 tiez by som to nemohla..mam silny menzes 6-7 dnovy mozno posledne 2 dni slabsi..ja by som to musela menit x krat denne. Plus to pranie v rukach potom pracka vela kusov by mi trebalo..menit si to niekde v robote potom nosit v sacku domov...ja uz som stara o chviku 50 tka takze uz sa zaobidem do menopauzy.Dcerke ak dostane kupim ake to len take na ochranu aby vlozka nepretiekla hlavne na noc nech niesu plachty spinave co sa mne pri silnom menzese stavalo

chlebikova
10. feb 2026
@danina09

@danina09 Udrzi, len ich musis castejsie menit. Tiez sa prve dni ani nestacim divit, kde sa to berie. Obcas si davam tampon a nohavicky len ako poistku proti preteceniu.
Ale na noc su super. Vdaka gravitacii tej krvi nie je az tak vela a nohavicky su ovela pohodlnejsie ako vlozka.

demografka
10. feb 2026

ja uz mam len 2-3 dni a tiez uz nie silnu, kupila som snugs, ale este som ich neskusila, nejako neviem ako si mam byt ista, ze uz menit ked ich vyrabaju vacsinou cierne a ja fakt tam nic nevidim (predsa len na bielej vlozke vidite hned...)

krasneleto
10. feb 2026
@danina09

@danina09 mala som tie s najvacsim poctom slziciek... ked som si nebola ista, dala som si do prace + vlozku k tomu, aby som vydrzala...

krasneleto
10. feb 2026
@demografka

ja uz mam len 2-3 dni a tiez uz nie silnu, kupila som snugs, ale este som ich neskusila, nejako neviem ako si mam byt ista, ze uz menit ked ich vyrabaju vacsinou cierne a ja fakt tam nic nevidim (predsa len na bielej vlozke vidite hned...)

@demografka skus najprv doma... a to citit ked uz su nasiaknute

anonym_25e5ab
10. feb 2026
@anonym_9d5e60

@anonym_25e5ab a v com máš problém? Zaberá tu téma snáď miesto? Nikto ta nenúti tu čítať alebo reagovať. Choď sa dožadovať pozornosti niekam inam.

@anonym_9d5e60 skôr tvoj úbohý výkrik do tmy je žiadosť o pozornosť.
Keby autorka normálne odpovedala tak by sme jej aspoň nemuseli stále dookola písať tie isté odpovede ktoré nájde v iných témach... Napr. v tej kde kopu žien svoje skúsenosti písalo včera

anonym_4a0a94
10. feb 2026
@anonym_25e5ab

@anonym_25e5ab no aby si sa neposrala

timea301196
10. feb 2026

Mám snuggs a lindex. Nedám dopustiť. Prežili aj sušičku

anonym_9d5e60
10. feb 2026
@anonym_25e5ab

@anonym_9d5e60 skôr tvoj úbohý výkrik do tmy je žiadosť o pozornosť.
Keby autorka normálne odpovedala tak by sme jej aspoň nemuseli stále dookola písať tie isté odpovede ktoré nájde v iných témach... Napr. v tej kde kopu žien svoje skúsenosti písalo včera

@anonym_25e5ab ja som si prišla prečítať rady. To sú tie odpovede ktoré písali k veci. Toto je diskusné fórum, nie google. Moze založiť diskusií koľko chce. Keby ľudia len čítali staré témy, mk by zanikol. Nikto ti nekaze na ne reagovať. Ty musíš byt niekoho osobným peklom v reálnom živote ak máš takýto pocit dôležitosti. Teda ak nejaký reálny život máš, keďže tu sedíš celé dni a štekáš okolo seba.

poradena
autor
17. feb 2026

Ďakujem vám baby, všetkým, ktoré mi poslali normálnu odpoveď, keďže podľa mňa to tu je o otázkach a nie aby sa človek bál aj spýtať. Tie ktoré teda máte menštruačné nohavičky, dočítala som sa, že ste najviac spokojné so snuggs. Keďže ja sa tomu moc nerozumiem, nemám s tým skúsenosť, vedeli by ste mi aj nejaké konkrétne od nich odporučiť ? Keďže som pozerala na stránke a sú tam rôzne druhy. Najradšej nosím obyčajne klasické gaťky, žiadne tangá a podobne. Ďakujem vám 🙂

anonym_db3f61
17. feb 2026

Ja ich používam ako podporu ku kalíšku, lebo tie prvé 2 dní... no..... mam 30ml a je plný na jedno kýchnutie.
A chcela som skôr vyskúšať koncept takých nohavičiek, či by mi to vôbec pasovalo, a aby som nevysolila za skúšku 40€ za ks. Hlavne ak by som ich chcela používať celú menštruáciu a meniť niekoľko krát do dňa.... no, nehrozí :D V action majú za 4€/ks. Nepretekajú, fungujú ako sľúbené. dlho schnú, ale to je pri týchto štandard. Vo výsledku som iné ani nekúpila, pretože tieto sú ok.
Možnože snuggs sú lepšie, ale vo výsledku sú to len nohavičky s hrubou vrstvou dole. S tým sa veľa nenakúzli.