Prepichnúť uši alebo nastreliť náušnice?
Ahojte, aké máte skúsenosti? Uška dať prepichnúť, alebo náušnice dať nastreliť? Ďakujem
@miska797 ak mas moznost, daj prepichnut. Hoji sa to rýchlejšie, vpich je čistý. Predym odporucam kúpiť Emla krem a dat podla návodu.
Inak ja som tiež čakala ked sa deti rozhodnú same, ale teda na to sa nepytas a teda odporúčam ihlu. Nastrelovanie sa moze zdať šetrnejšie lebo je to rýchlo, ale opak je pravdou. Ihla sa hoji čistejšie a rýchlejšie.
@miska797 Nechaj ju tak, neubližuj jej. Keď bude veľká, sama sa rozhodne, či si chce nechať prepichnúť uši. Už by sme mohli upustiť od tých nezmyselných tradícií.
@anonym_5dfeaa aj upustit od nevyziadanych rad.
Dali sme nastreliť, záležitosť aj s plačom na pol minuty. Za pár dni pekne vyhojene.
Ja som davala nastrelit v skolkarskom veku. (dcera mala vela zdravotnych komplikacii ako babatko, 3 operacie a nemala som to svedomie ju trapit.) Ale nakoniec si to vypytala sama, isli sme aj s jej kamaratkou a bolo to sup-sup, ziadna trauma. Keby viem, dam jej to aj ako malickej spravit.
Ja mam skusenost aj s prepichnutim aj s nastrelenim, aj u dcery aj u mna. Nastrelenie u dr, nastrelila jej jednu nausnicu uplne mimo. Vybrala som, nechala mesiac zahojit a isla som jej to dat prepichnut.
Tiez mam prepichnute usi, aj nastrelene cca v 12 rokoch. Pri dcere aj pri mne som si vsimla, ze prepichnutie malo krajsie hojenie a to ucho nebolo take zdurene ako po mastreleni. Odporucam prepichnut.
Dcére nastreľovala sestrička u detskej lekárky. Bola som prekvapená, že jej nevyšla ani kvapka krvi, samozrejme začala plakalať, lebo sa zľakla, mala som pripravené mlieko vo fľaši a ako som jej ju podala, už bolo aj po plači. Teraz má 14 a min. rok si dala nastreliť ešte tri ďalšie dierky a povedala mi, že to vôbec nebolí, len raz cítila také ako keby pulzovanie v tom uchu. Aj to ma presvedčilo, že nastreliť je lepšie. Je to rýchle, bez krvi a hojenie v pohode, moja teda ani raz nemala žiaden problém. Ale nastreľujú sa neskôr, ako prepichujú, zvyčajne okolo 5. - 6. mesiaca.
@anonym_5dfeaa aj upustit od nevyziadanych rad.
@anonym_080e9e Nie je to nevyžiadaná rada, ale prezentácia názoru a kampaň proti barbarstvu. Ale viem, že tradície sú silnejšie. Ani nerátam s tým, že sa s tým prestane, ale nie je zakázané prezentovať aj takýto názor.
@anonym_080e9e Nie je to nevyžiadaná rada, ale prezentácia názoru a kampaň proti barbarstvu. Ale viem, že tradície sú silnejšie. Ani nerátam s tým, že sa s tým prestane, ale nie je zakázané prezentovať aj takýto názor.
@anonym_5dfeaa a moja prezentacia nazoru a kampan je, ze kazdy by sa mal starat sam o seba a o svoje usi.

@miska797 Nechaj ju tak, neubližuj jej. Keď bude veľká, sama sa rozhodne, či si chce nechať prepichnúť uši. Už by sme mohli upustiť od tých nezmyselných tradícií.