Skúsenosti s kompresnými pančuchami po výmene kĺbu
Mám po výmene bedrového kĺbu.nosím kompresné podkolienky a mám tabletky na riedenie krvi.z tých pančúch som na nervy musím si ich dávať sám.a to znamená že sa musím predklonit.bojim sa však že kĺb vyskočí.má niekto podobný problém?
@ivangeline mám takú plastovú pomôcku chodidlo tam síce dám ale na členku to vykĺzne a musím sa zohnúť.dnes to bolo na hrane,na 3x sa mi to podarilo.
@bielasovicka vraj bez pomoci nech to neskušam.tam mi dávali pružny obväz ale ten už vôbec sám nedám.no nič dám ešte inzerát v okolí aj za peniaze či by bol niekto ochotný.hlavne ráno navliecť.vecer si ich s dlhým obuvakom stiahnem.
@23romino11 a nemôžeš poprosiť nejakého suseda ci ti ráno s tým nepomôže? Aspoň zo začiatku,
@23romino11 to ťa obdivujem, ja to sama nedávam...ako dlho to máš nosiť, ak sa smiem spýtať? Zabudla som sa na to opýtať, keď som bola na kontrole...ďakujem
@gabikamacikova včera som bol po 6 týždňoch vraj to už nemusím nosiť ale mám sa kontrolovať či mi neopuchnu lýtka.
@23romino11 ďakujem za odpoveď. A ako sa cítiš po 6.týždňoch? Ja som zajtra 3 týždne po operácii. Jazva sa hojí, no stále mám opuchnuté to miesto okolo bedra....Bol si v GA na výmene? Prepáč, za toľko otázok,ale som zvedavá čo ma čaká a ty si tu taký "čerstvý " 😂
@gabikamacikova no po 6 týždňoch ako tak.prechádzky.opuchy prestali po cca 3 týždňoch,beriem aescin 30 volnopredajny.ten pomáha na opuchy a na cievy.bolesti sú stále ale od slabín dole.vraj mám vydržat.barle mám postupne vysadiť.dobry je stacionárny bicykel.lopta medzi kolená a napr. také gumy cca 30 CM na cvičenie na členky v stoji posilňovať nohu.mna robili v DS .
@23romino11 ale cvičenie kedy a čo sa poraď radšej s lekárom aby si si neubližila.

@23romino11 viem o com hovoríš. Mne pred pol rokom menili kolenny kĺb. Tie pančuchy bola moja nočná mora si ich dávať, strašne ťažko sa natahovali. S bedrový kĺbom to máš ešte horšie, ale neukázali ti to v nemocnici?